تاکنون ابتلای ۴۳ نفر به ویروس کرونا در ایران تایید شده است
کیانوش جهانپور، رئیس مرکز اطلاعرسانی وزارت بهداشت ایران، روز یکشنبه چهارم اسفند گفت سه نفر دیگر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست دادهاند.
بدین ترتیب، تعداد قربانیان ویروس کرونا در ایران به هشت نفر رسید. پیش از این مرگ پنج نفر در شهرهای قم و اراک تایید شده بود.
این مقام وزارت بهداشت ایران همچنین گفت ابتلای ۱۵ نفر دیگر به ویروس کرونا تایید شده است. با احتساب نفرات قبلی، تاکنون ابتلای ۴۳ نفر به این ویروس در ایران تایید شده است.
به گفته آقای جهانپور، موارد جدید ابتلا شامل هفت نفر در قم، چهار نفر در تهران، دو نفر در گیلان، یک نفر در استان مرکزی و یک نفر در تنکابن میشود.
در همین حال، سه کشور ترکیه، پاکستان و ترکمنستان مرزهای خود را با ایران بستند.
مرگ دو نفر در تنکابن و اراک
از بین سه نفر جدیدی که مرگ آنها بر اثر ابتلا به کرونا تایید شده یک نفر در تنکابن و یک تن در اراک بودهاند و محل نفر سوم نیز اعلام نشده است.
عباس موسوی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران، روز یکشنبه گفت یک مسافر اهل تهران در یکی از بیمارستانهای شهرستان تنکابن جان باخته است.
خبر درگذشت یک نفر در اراک بر اثر ویروس کرونا را نیز علی آقازاده، استاندار مرکزی، تایید کرده و گفته است این فرد «مشکل زمینهای قلبی» داشت.
تدابیر تازه در قم
تاکنون بیشترین شیوع کرونا در شهر قم بوده است. سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران، روز یکشنبه با اشاره به وضعیت قم گفت توزیع ماسک رایگان در این شهر شروع میشود.
او همچنین خبر داده که علاوه بر ماسک، مایع ضدعفونی و بروشورهای آموزشی در قالب یک بسته آماده شده و به «همه خانوادههای» ساکن این شهر داده میشود.
او درباره منشأ این بیماری در قم گفت که منبع این بیماری «ناقلین چینی» بوده است و یکی از افرادی که در قم فوت کرد به چین سفر کرده بود.
سعید نمکی درباره علت بالا بودن آمار فوت ناشی از ابتلا به کرونا در ایران نسبت به سایر کشورها گفته است «این موضوع به شفافیت سیستم اطلاعرسانی ما باز میگردد» و نباید برداشت شود که یک «کشور عقبافتاده» هستیم.
هفت عضو شورای شهر تهران در قرنطینه
ابراهیم امینی، نایب رئیس شورای شهر تهران، خبر داده که هفت نفر از اعضای این شورا در قرنطینه هستند.
به گفته آقای امینی، این افراد با شهردار منطقه ۱۳ که ابتلای او به ویروس کرونا تایید شده، «ارتباط کاری» داشته و برای «رعایت حال سایرین» در قرنطینه هستند.
او همچنین گفته کرونا «در برخی شهرها اپیدمی به نظر میرسد» و وزارت بهداشت باید موضوع را جدیتر مطرح کند.
اختیار تعطیلی شهرها به وزارت بهداشت واگذار شد
ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت، روز یکشنبه با اشاره به تشکیل جلسه شورای عالی امنیت ملی ایران درباره کرونا گفته است در این جلسه به وزارت بهداشت «اختیار ویژه» داده شده تا در صورت لزوم اقدام به «تعطیلی شهرها» بکند.
او همچنین گفته هیچ کمبودی برای کیت تشخیص نداریم و علاوه بر سه آزمایشگاه در تهران، «در سایر کلانشهرها آزمایشگاههایی مجهز برای تست تشخیص کرونا ویروس جدید داریم و دیگر لازم نیست تمامی تستها از سراسر کشور به پایتخت ارسال شود.
آقای حریرچی همچنین از تجهیز دو هزار تخت بیمارستانی در دانشگاهها و ۸۰۰ تخت بیمارستانی در بیمارستانهای نیروهای مسلح برای «شرایط اضطراری» خبر داده است.
خبرگزاری تسنیم نیز گزارش داده است بازدید از مناطق جنگ ایران و عراق، موسوم به «اردوهای راهیان نور»، به خاطر شیوع ویروس کرونا تا اطلاع ثانوی لغو شده است.
بسته شدن مرزهای ترکیه، ترکمنستان و پاکستان با ایران
ترکیه روز یکشنبه مرزهای خود را با ایران بست و پرواز هواپیماها از مقصد ایران را متوقف کرد.
فخرالدین کوجا، وزیر بهداشت ترکیه، به خبرنگاران گفت: «تمام بزرگراهها و خطوط راهآهن از مسیر ایران ساعت پنج به وقت محلی بسته شدند و پرواز هواپیماها از این کشور نیز معلق شدند».
به گفته او، هواپیماهای ترکیه همچنان میتوانند به ایران پرواز کنند.
وزیر بهداشت ترکیه گفت نتایج آزمایشهای پنج مورد مشکوک به ابتلا به ویروس کرونا در شهر وان که قرنطینه بودند منفی اعلام شده است.
ایران و ترکیه در طول مرز ۵۰۰ کیلومتری خود سه مسیر عمده زمینی دارند.
در همین حال، احمد زمانیان یزدی، رئیس هیأت مدیره انجمن حمل و نقل بینالمللی خراسان رضوی به خبرگزاری ایسنا گفته که مرکز ترکمنستان به علت بیماری کرونا بسته شده و این کشور «اجازه نمیدهد که کلیه کامیونها با هر ملیتی از ایران به داخل این کشور وارد شوند و تنها کامیونهای ملیت خود را پذیرش میکند».
به گفته این فعال بازرگانی، این اقدام بدون اطلاع قبلی انجام شده و «ماشینهای زیادی از ترکیه، ایران و قزاقستان با بار در مرز متوقف هستند».
به گفته آقای زمانیان، «ترکمنستان اعلام نکرده که مرز برای چند روز بسته خواهد بود».
رسانههای پاکستان نیز گزارش دادند که این کشور گذرگاه مرزی تفتان با ایران را برای مقابله با شیوع ویروس کرونا بسته است.
مقامهای پاکستانی گفتهاند که عبور و مرور از گذرگاه مرزی تفتان مسدود شده و تمهیداتی برای مقابله با شیوع احتمالی کرونا در این منطقه آغاز شده است.
به گزارش رادیو پاکستان، یک بیمارستان صحرایی یکصد تختخوابی در منطقه مرزی در حال برپایی است.
افغانستان نیز سفر از و به ایران را ممنوع کرده است.
خبرگزاری اینترفاکس نیز گزارش داده که گرجستان برای انجام پرواز هواپیماها بین این کشور و ایران محدودیتهایی قائل شده است.
از: رادیو فردا