خبرگزاری فارس از ضد عفونی کردن معابر شهر قم علیه ویروس کرونا توسط جمعی از نیروهای حشدالشعبی عراق در روز ۱۶ فروردین خبر داده و در همین رابطه عکسهایی را نیز منتشر کرده است.
سال پیش هم نیروهای حشدالشعبی برای کمک به مهار سیل در خوزستان وارد ایران شده بودند که انتقادات و شایعات بسیاری در پی داشت.
اما منظور از حضور نیروهای حشدالشعبی در قم برای ضد عفونی کردن معابر و اعلام خبر آن واقعاً چیست؟
اینکه نیروهای ایرانی خودشان توانایی ضد عفونی کرن معابر را ندارند و مجبور به استفاده از نیروهای عراقی شدهاند؟
اینکه جمهوری اسلامی اصالتی برای مرزهای سیاسی بین کشورها قائل نیست و تنها مرزهای عقیدتی و ایدئولوژیک را به رسمیت میشناسد؟
اینکه نشان داده شود کمک به شکلگیری و تداوم حشدالشعبی خارج از قلمرو منافع ایرانیان نبوده و در وضعیتهای اضطراری این نیروها میتوانند برای کمک به جامعۀ ایرانی به خدمت گرفته شوند؟
و یا اهداف دیگری از نوع آنچه روزی رئیس پیشین دادگاههای انقلاب بر زبان رانده بود؟
هر کدام از این موارد که باشد، موجه نیست!
این در حالی است که میدانیم در روزهای اخیر تشنج بین آمریکا و حشدالشعبی در عراق بالا گرفته و دو طرف به تهدید نظامی علیه یکدیگر مشغولاند. در این میان، دونالد ترامپ و برخی از مقامهای نظامی و سیاسی دولت او هم تأکید کردهاند که اصولاً جمهوری اسلامی را مسئول هرگونه حملۀ حشدالشعبی به مراکز و منافع آمریکا در عراق میدانند و هر نوع حملهای از طرف آنان را با ضربه به ایران پاسخ خواهند داد.
درمقابل این نوع تهدیدها، ستاد کل نیروهای مسلح و مقامهای وزارت خارجۀ جمهوری اسلامی چند بار تکرار کردهاند که حشدالشعبی نیروی عراقی مستقلی است که از ایران دستور نمیگیرد و بنابراین، آمریکا حق ندارد حملات احتمالی آنها را به پای جمهوری اسلامی بنویسد!
حالا در این شرایط، اعلام حضور نیروهای حشدالشعبی در قم برای ضدعفونی کردن معابر شهر، آیا جز ارسال این علامت است که “آنها از خودمان هستند”؟
بارها گفتهام و اینجا باز هم تأکید میکنم که بزرگترین ضعف و نقصان حکمرانی در کشور ما ناآشنایی و یا بعضاً مخالفت با الزامات و ضرورتهای امر سیاست در عصر ملت – دولت است و قریب به تمامِ هزینههای تحمیل شده به کشور در هر دو حوزۀ سیاست داخلی و خارجی هم از همین ناحیه برمیخیزد!
از: ایران امروز