افت تولید نفت ایران به کمترین میزان از سال‌های ابتدایی جنگ

جمعه, 29ام فروردین, 1399
اندازه قلم متن

نمایی از پالایشگاه نفت آبادان

نمایی از پالایشگاه نفت آبادان

اوپک در گزارش ماهانه خود که روز پنج‌شنبه ۲۸ فروردین منتشر شد، می‌گوید تولید نفت خام ایران در ماه مارس نسبت به فوریه دوباره روزانه ۵۲ هزار بشکه کاهش یافته و به ۲ میلیون و ۱۸ هزار بشکه در روز رسیده است.

این حجم از تولید، کمترین میزان از سال‌های ابتدایی جنگ ایران و عراق است.

تولید روزانه نفت ایران قبل از تحریم‌های آمریکا بالای ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه بود.

مصرف داخلی نفت خام ایران حدود ۱.۸ میلیون بشکه است و بدین ترتیب، ایران حدود ۲۰۰ هزار بشکه نفت مازاد برای صادرات تولید می‌کند.

ایران قبل از تحریم‌ها روزانه ۲ میلیون بشکه صادرات نفت خام و بیش از نیم میلیون بشکه صادرات میعانات گازی داشت. میعانات گازی نوعی نفت خام فوق سبک است که از میادین گازی تولید می‌شود.

آمارهای شرکت اطلاعات انرژی و ردیابی نفتکش‌ها، کپلر، نشان می‌دهد که کل نفت و میعانات گازی صادراتی ایران در ماه مارس حدود ۱۴۴ هزار بشکه در روز بوده است.

اوپک می‌گوید عربستان و امارات طی ماه گذشته هر کدام نزدیک ۳۹۰ هزار بشکه به تولید روزانه خود اضافه کرده و کل تولید نفت اوپک با افزایشی ۸۲۱ هزار بشکه‌ای به ۲۸ میلیون و ۶۱۲ هزار بشکه در روز رسیده است.

تولید نفت کویت نیز ماه گذشته ۱۷۰ هزار بشکه و تولید نیجریه ۶۵ هزار بشکه افزایش داشت، اما در کنار ایران، تولید نفت ونزوئلا ۱۰۰ هزار بشکه و تولید لیبی هم ۵۴ هزار بشکه افت کرده است.

صندوق بین‌المللی پول روز چهارشنبه پیش‌بینی کرد که تولید نفت ایران در سال جاری به ۱ میلیون و ۸۶۰ هزار بشکه در روز سقوط کند و در سال آینده نیز یک میلیون و ۸۱۰ هزار بشکه باشد.

انتظار می‌رود از ماه آینده تولید نفت اوپک به شدت کاهش یابد.

اوپک و کشورهای هم‌پیمان به رهبری روسیه اخیرا توافق کردند که تولید خود را در ماه‌های مه و ژوئیه ۲۳ درصد کاهش دهند و در نیمه دوم سال این کاهش ۱۸ درصد باشد.

این اقدام برای بالا بردن قیمت نفت انجام شد. این مجموعه در دو ماه آینده تولید روزانه خود را ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه کاهش خواهند داد. آمریکا و کشورهای دیگر نیز تولید خود را ۳.۷ میلیون بشکه کاهش خواهند داد و ۲۰ اقتصاد بزرگ جهان هم متعهد شده‌اند طی دو ماه در مجموع ۲۰۰ میلیون بشکه نفت از بازار خریده و به ذخایر استراتژیک خود اضافه کنند.

بدین ترتیب انتظار می‌رود در ماه‌های مه و ژوئیه ۱۹.۵ میلیون بشکه در روز نفت کمتری راهی بازارها شود.

قیمت نفت از حدود ۷۰ دلار در ابتدای سال به حدود ۲۰ دلار در نیمه ماه گذشته سقوط کرد، اما با آغاز مذاکرات برای کاهش تولید نفت، قیمت‌ها دوباره افزایش یافت و روز پنج‌شنبه قیمت نفت برنت حدود ۲۸ دلار شد.

با استفاده از گزارش‌های اوپک، کپلر و صندوق بین‌المللی پول؛ ف.ق/س.ن

از: رادیو فردا


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.