در حالی که اعتراضها در آمریکا به مرگ جورج فلوید، شهروند آفریقاییتبار همچنان ادامه دارد، میشل باشله، کمیسر عالی سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر، اعلام کرد همهگیری جهانی ویروس کرونا و همچنین تظاهرات اخیر، «تبعیضهای نژادی رایج» در آمریکا را برجسته میکند.
باشله، روز سهشنبه ۱۳ خرداد، با انتشار بیانیهای نوشت: «این ویروس [کرونا]، نابرابریهای رایج و نادیده گرفته شده به مدت طولانی را آشکار کرد.»
او ادامه داد: «در آمریکا، تظاهراتی که به خاطر مرگ جورج فلوید به راه افتاده، نه تنها خشونت پلیس علیه رنگینپوستان را نشان میدهد، بلکه نابرابریها در بهداشت، آموزش و کار و تبعیضهای نژادی رایج را نیز برجسته میسازد.»
این مقام سازمان ملل متحد با استناد به آمار از «آثار مخرب کووید-۱۹ بر جمعیت آفریقاییتبار و اقلیتهای نژادی در برخی از کشورها از جمله برزیل، فرانسه، بریتانیا و آمریکا» خبر داد.
همچنین روبرت ماردینی، رییس کمیته بینالمللی صلیب سرخ جهانی که مقر آن در ژنو است، روز سهشنبه در توییتر خود، «همبستگی با همکاران و دوستانمان در صلیب سرخ آمریکا در نفی نفرت، نژادپرستی، خشونت و فرقهگرایی» را اعلام کرد.
صلیب سرخ جهانی در یک توییت جداگانه، به «حقوق بینالملل» اشاره کرد که بر اساس آن، پلیس باید از حداقل زور استفاده کند.
پیشتر جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفته بود این اتحادیه از مرگ فلوید، «شوکه و منزجر» شده است. او نیز درباره هرگونه استفاده بیش از حد از زور هشدار داد.
این در حالی است که بانک مرکزی آمریکا روز سهشنبه از اختصاص یک میلیارد دلار در چهار سال آینده به مبارزه با نابرابریهای اقتصادی و نژادی خبر داد.
بانک مرکزی آمریکا، اولین بانک آمریکایی است که پس از اعتراضات اخیر در این کشور، از چنین کمکی خبر داده است.
گزارشها از آمریکا حاکی است که اعتراضات در شامگاه دوشنبه، برای هفتمین شب پیاپی، ادامه داشت. آسوشیتدپرس، روز سهشنبه نوشت چندین شهر آمریکا صحنه خشونت و تخریب بود. از جمله در نیویورک، عدهای از معترضان به مغازههای محله راکفلر سنتر حمله کردند و شیشهها را شکستند.
در حالی که دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا از قصد خود برای مداخله ارتش در آرام کردن اعتراضات خبر داده، جو بایدن، رقیب دموکرات او در انتخابات پیشروی ریاست جمهوری، ترامپ را متهم کرد که بیشتر نگران انتخاب مجدد خود است.
بایدن قرار است روز سهشنبه به وقت محلی، در فیلادلفیا سخنرانی کند، اما بخشی از متن این سخنرانی پیشتر به دست رسانهها رسیده است.
او در این سخنرانی قول داده «از ترس و تفرقه» موجود استفاده نکند و به تحریک «نفرت» در آمریکا نیز اقدام نکند.
از: ایران اینترنشنال