خبرگزاری هرانا – یک زندانی در زندان رجایی شهر کرج صبح روز جمعه ۱۱ مهرماه در پی ابتلا به بیماری کرونا جان خود را از دست داد. همچنین در سالن ۱۱ بند ۴ این زندان ۴۵ زندانی به بیماری کرونا مبتلا شدهاند که ۳۴ تن از آنان به صورت قرنطینه و بدون رسیدگی پزشکی در سالن ۱۱ نگهداری میشوند و ۱۱ تن دیگر به سلولهای انفرادی بند امن منتقل شدهاند. فرهاد فهندژ، شهروند بهایی ۶۱ ساله در این زندان نیز روز پنجشنبه ۱۰ مهرماه در پی مثبت اعلام شدن تست کرونا به بند امن این زندان منتقل شد. هرانا پیشتر در گزارشات متعددی نسبت به احتمال شیوع کرونا در میان زندانیان محبوس در زندان زندان رجایی شهر کرج هشدار داده بود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، صبح روز جمعه ۱۱ مهرماه ۱۳۹۹، یک زندانی در زندان رجاییشهر کرج در پی ابتلا به بیماری کرونا جان خود را از دست داد.
هویت این زندانی “ذوق علی عباسی، حدودا ۷۰ ساله” توسط هرانا احراز شده است.
به گفته یک منبع مطلع، آقای عباسی چند سال پیس به اتهام “قتل” بازداشت و به اعدام محکوم شد و به دلیل اعتیاد به مواد مخدر و ترس از انتقال به قرنطینه، بیماری خود را به مسئولان زندان اطلاع نداد و نهایتا صبح روز گذشته بر اثر خفگی جان خود را از دست داد. مسئولان بهداری علت مرگ را ابتلا به کرونا اعلام کردهاند.
این منبع مطلع در ادامه به هرانا گفت: “آقای عباسی علائمی جز سرفه نداشت اما به دلیل مصرف سیگار و مواد مخدر از پیش مشکل ریه مواجه شده و از بیماری قلبی هم رنج میبرد”.
هرانا روز شنبه ۵ مهرماه در گزارشی از ابتلای ۴۵ تن از زندانیان سنی مذهب در سالن ۱۱ بند ۴ زندان رجایی شهر کرج به بیماری کرونا خبر داد. پزشک بهداری زندان ابتلای تمامی زندانیان محبوس در این سالن را تایید کرده است. هم اکنون ۳۴ تن از آنان به صورت قرنطینه و بدون رسیدگی پزشکی در سالن ۱۱ نگهداری میشوند و ۱۱ تن دیگر به سلولهای انفرادی بند امن منتقل شدهاند.
روز دوشنبه ۷ مهرماه، عبدالوکیل رحمانی، یکی از زندانیان محبوس در این سالن نیز پس از وخامت حال و با اعتراض سایر زندانیان به بیمارستان خارج از زندان منتقل شد. به گفته یک منبع مطلع ساکنان این بند که گمان میکنند ویروس کرونا از طریق غذای زندان منتقل شده است، چندین بار تقاضای جیره خشک غذایی کردهاند که تا این لحظه این درخواست با مخالفت رئیس زندان مواجه شده است. مسئولان زندان از در اختیار قرار دادن دارو و کپسول اکسیژن به زندانیان بیمار خودداری میکنند.
فرهاد فهندژ، شهروند بهایی زندانی ۶۱ ساله نیز از روز پنجشنبه ۱۰ مهرماه در پی مثبت اعلام شدن تست کرونا به بند امن این زندان منتقل شد. آقای فهندژ که هشتمین سال از دوران محکومیت ده ساله خود را سپری میکند مبتلا به بیماریهای گوارشی است و از بیماری قلبی نیز رنج میبرد. این امر در کنار ابتلای وی به کرونا باعث افزایش نگرانی نزدیکان آقای فهندژ در خصوص وضعیت سلامت ایشان شده است.
از سوی دیگر گفته میشود دو زندانی در سالن ۲۱ بند ۷ و یک زندانی در بند ۱۲ این زندان که “وکیل بند” است، نیز به کرونا مبتلا شده و به بند امن این زندان منتقل شدهاند.
به این ترتیب ۲۳ زندانی سیاسی محبوس در این زندان و ۷۵ زندانی محبوس در سالن ۱۲ که در محیطی مشترک به سر میبرند در خطر ابتلا به ویروس کرونا قرار دارند.
در این زندان شماری از زندانیان سیاسی دیگر از جمله، آرش صادقی مبتلا به نوع بدخیم سرطان استخوان به نام کندروسارکوما و افشین بایمانی و ابوالقاسم فولادوند مبتلا به بیماری قلبی مدت محکومیت خود را سپری میکنند؛ همین امر جان آنان را در صورت ابتلا به بیماری کرونا بیش از دیگران در معرض خطر قرار خواهد داد.
پیشتر یک منبع مطلع از شرایط این زندانیان در این خصوص به هرانا گفت: “زندانیان سیاسی در زندان رجایی شهر از تاریخ ۲ اسفندماه ۹۸ تا خردادماه امسال به دلیل کرونا امکان ملاقات نداشتند. زندانیان سیاسی محبوس در سالن ۱۰ بند ۴ کماکان برای حفاظت از خانوادهها حاضر به ملاقات نیستند. اما متاسفانه پس از خردادماه ملاقاتها برقرار شد و احتمالا این ویروس از طریق ملاقات شرعی برخی زندانیان به سالن ۱۱ وارد شده است. به علاوه اینکه بعضی از زندانیان حاضر به رعایت پروتکل های بهداشتی نیستند و مسئولین زندان هم سخت گیری و نظارتی بر این مسئله ندارند!”
سازمان عفو بینالملل چندی پیش اعلام کرد نسخههایی از چهار نامه را رویت کرده که از طرف مقامات سازمان زندانها که زیر نظر قوۀ قضانیه فعالیت میکند، به وزارت بهداشت نوشته شده و زنگ خطر را درباره کمبود شدید تجهیزات حفاظتی شخصی، مواد ضدعفونی کننده و تجهیزات و لوازم پزشکی کلیدی به صدا درآورده است. وزارت بهداشت این درخواستها را بیپاسخ گذاشته و زندانهای ایران همچنان در مقابل شیوع بیماریهای واگیردار به شکلی فاجعهباری فاقد تجهیزات الزامی است.
این درحالی است که اصغر جهانگیر رئیس سازمان زندانها، فروردین امسال در خصوص حفظ سلامت زندانیان مدعی شد که “ایران باید به عنوان مبتکر حمایت از حقوق زندانیان در دنیا شناخته شود”.
هرانا مردادماه امسال در گزارشی با عنوان “بحران کرونا؛ گزارشی جامع از وضعیت زندان رجایی شهر کرج و جدیدترین لیست زندانیان سیاسی” به وضعیت زندانیان سیاسی و امنیتی در زندان رجایی شهر کرج پرداخت و نسبت به احتمال شیوع کرونا در میان زندانیان محبوس در این زندان هشدار داده بود.