پیکر محمدرضا شجریان، اسطوره آواز ایران، در کنار موزه آرامگاه فردوسی به خاک سپرده شد
گزارشها از آرامگاه فردوسی در توس در نزدیکی مشهد حکایت از آن دارد که پیکر محمدرضا شجریان، استاد آواز ایران، روز شنبه در کنار این آرامگاه به خاک سپرده شده است.
لحظه تدفین استاد شجریان با خواندن مرغ سحر توسط همایون…#شجریان pic.twitter.com/h5ZT7iehVi
— زینب کریمیان (@zeynabkarimian) October 10, 2020
های منتهی به این آرامگاه توسط نیروهای انتظامی بسته شده است.
توس/اکنون pic.twitter.com/ZkA50uu8x3
— Arash Hashemi • آرش هاشمی (@iaaraash) October 10, 2020
خبرگزاری ایسنا ساعتی پیش از آغاز مراسم تشییع محمدرضا شجریان خبر داد.
این خبرگزاری میگوید که همایون شجریان در کنار خانواده خود بر مزار پدرش «مرغ سحر» خوانده است.
محمدرضا شجریان، موسیقیدان و خواننده پرآوازه ایران، بعد از ظهر پنجشنبه هفته گذشته بر اثر ابتلا به بیماری سرطان در ۸۰ سالگی درگذشت.
خبرگزاری ایسنا روز شنبه همچنین در مورد محل تدفین شجریان نوشت: «در حالی که روز گذشته در کنار محل دفن اخوان ثالث قبر استاد شجریان آمادهسازی و تصویر آن منتشر شده بود، امروز محل دفن تغییر یافته و مکان جدیدی در کنار موزه در آرامگاه فردوسی در حال آمادهسازی است.»
ایسنا دلیل این امر را «جانمایی نامناسب» و در نتیجه «درخواست خانواده» شجریان عنوان کرده است.
پیشتر در خبرها آمده بود که پیکر آقای شجریان روز شنبه بعد از تشییع در آرامگاه فردوسی، شاعر نامدار ایران، در توس و در کنار آرامگاه مهدی اخوان ثالث، شاعر پرآوازه، به خاک سپرده میشود.
به گزارش ایلنا، همایون شجریان، پس از انجام مراسم خاکسپاری، در جمع حاضران در مراسم گفت: «هزاردستان موسیقی ایران را به خاک سپردیم و به این مصرع شعر اشاره میکنم «به نام خداوند جان و خرد» همانطور که خرد، خرد خدایی است، جان هم، خدایی است.»
او ضمن قدردانی از همراهی و حضور مردم در مراسم خاکسپاری اسطوره آوار ایران افزود: «ما آرامش و اعتبار خود را از شما مردم میگیریم، باعث همه صبر و شکیبایی ما شما هستید.»
آقای شجریان همچنین با یاد کردن از کسانی که به دلیل محدودیتهای ناشی از بحران کرونا، امکان حضور در مراسم خاکسپاری را نیافتند، گفت: «اگر این امکان وجود داشت، میلیونها نفر از شما عزیزان میتوانستند در این مراسم شرکت کنند، من به دستان شما بوسه میزنم.»
روز گذشته نیز شماری از چهرههای سرشناس بینالمللی به خبر درگذشت استاد موسیقی و آواز ایران واکنش نشان دادند، از جمله ادری آزوله، دبیرکل یونسکو، که با انتشار توئیتی به زبان فارسی، از محمدرضا شجریان به عنوان «اسطوره و میراث جاودان موسیقی سنتی ایرانی» یاد کرد.
خانم آزوله در توئیت اخیر خود یادآور شد که یونسکو پیشتر با اهدای نشانهای افتخار «پیکاسو» و «موتزارت» از «خلاقیت بینظیر» و «تعهد سستیناپذیر» محمدرضا شجریان به «آزادی هنر» قدردانی کرده بود.
دبیرکل یونسکو در پایان توئیت خود، با همرسانی ویدئویی از یکی از کنسرتهای اسطوره آواز ایران مینویسد که حالا وقت آن است که «به نوای ماندگار او گوش بسپاریم».
محمدرضا #شجریان، اسطوره و میراث جاودان موسیقی سنتی ایرانی بود. به پاس خلاقیت بینظیر و تعهد سستی ناپذیرش به آزادی هنر، نشانهای افتخار پیکاسو و موتزارت #یونسکو به او اهدا شده بود. به نوای ماندگار او گوش بسپاریم: https://t.co/b3lyMtcuBw
— Audrey Azoulay (@AAzoulay) October 9, 2020