زندان رجایی شهر کرج؛ فوت یک زندانی بر اثر ابتلا به کرونا

پنجشنبه, 24ام مهر, 1399
اندازه قلم متن

خبرگزاری هرانا – عبدالوحید رحمانی، زندانی امنیتی که پیشتر در پی ابتلا به ویروس کرونا از زندان رجایی شهر کرج به بیمارستان مدنی این شهر منتقل شده بود، روز سه‌شنبه ۲۲ مهرماه جان خود را از دست داد. آقای رحمانی که تابعیت غیر ایرانی دارد پیش از اعزام به بیمارستان یک روز در یکی از سلول‌های امنیتی بند امن نگهداری شد و نهایتا در بخش مراقبت‌های قلبی (سی سی یو) بیمارستان مدنی درگذشت. هرانا پیشتر در گزارشی از تایید ابتلای ۱۱۹ زندانی محبوس در زندان رجایی شهر کرج به ویروس کرونا توسط بهداری این زندان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز سه‌شنبه ۲۲ مهرماه ۱۳۹۹، عبدالوحید رحمانی، زندانی محبوس در زندان رجایی شهر کرج در پی ابتلا به ویروس کرونا، در بیمارستان مدنی کرج جان خود را از دست داد.

آقای رحمانی پس از تشخیص بیماری همراه با شش زندانی دیگر محبوس در  سالن ۱۱ بند ۴ زندان رجایی شهر کرج به یکی از سلول‌های انفرادی بند امن این زندان منتقل شد و یک روز بعد به بیمارستان مدنی کرج اعزام شد. این زندانی که از بیماری قلبی و دیابت نیز رنج می‌برد، در زمان مرگ در بخش مراقبت‌های قلبی (سی سی یو) این بیمارستان بستری بود.

عبدالوحید رحمانی، شهروند افغانستانی، حدود ۷ ماه پیش توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. او نهایتا توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه محاکمه و به اتهام عضویت در داعش به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد.

هرانا پیشتر در گزارشی از تایید ابتلای ۱۱۹ زندانی محبوس در زندان رجایی شهر کرج به ویروس کرونا توسط بهداری این زندان خبر داد.

شیوع کرونا در این زندان پس از دستور محمدمهدی حاج‌محمدی، رئیس سازمان‌ زندان‌ها و دستگاه قضایی مبنی بر برقراری مجدد اعزام‌ها علیرغم مخالفت رئیس زندان و رئیس بهداری صورت گرفته است. گفته می‌شود تا پیش از این تاریخ هیچ موردی از ابتلا به کرونا در زندان رجایی شهر کرج گزارش نشده بود.

در این زندان شماری از زندانیان سیاسی دیگر از جمله، آرش صادقی مبتلا به نوع بدخیم سرطان استخوان به نام کندروسارکوما و افشین بایمانی و ابوالقاسم فولادوند هر دو مبتلا به بیماری قلبی مدت محکومیت خود را سپری می‌کنند؛ همین امر جان آنان را در صورت ابتلا به بیماری کرونا در معرض خطر جدی قرار خواهد داد. پیشتر یک منبع مطلع از شرایط این زندانیان در این خصوص به هرانا گفت: “زندانیان سیاسی در زندان رجایی شهر از تاریخ ۲ اسفندماه ۹۸ تا خردادماه امسال به دلیل کرونا امکان ملاقات نداشتند. زندانیان سیاسی محبوس در سالن ۱۰ بند ۴ کماکان برای حفاظت از خانواده‌ها حاضر به ملاقات نیستند. اما متاسفانه پس از خردادماه ملاقات‌ها برقرار شد و احتمالا این ویروس از طریق ملاقات شرعی برخی زندانیان وارد شده است. به علاوه اینکه بعضی از زندانیان حاضر به رعایت پروتکل های بهداشتی نیستند و مسئولین زندان هم سخت گیری و نظارتی بر این مسئله ندارند!”

روز سه‌شنبه ۱۵ مهرماه ۱۳۹۹، کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل با انتشار بیانیه‌ای ضمن ابراز نگرانی از زندانی کردن مدافعین حقوق بشر، وکلا، شهروندان خارجی و زندانیان دو-تابعیتی، فعالان محیط زیست و بازداشت شدگان اعتراض‌های مسالمت‌آمیز به ویژه در شرایط شیوع ویروس کرونا در زندان‌های کشور از دولت ایران خواست تا این افراد را هر چه سریع‌تر آزاد کند. در این بیانیه با اشاره به تجهیزات ناکافی، کمبود آب و وسایل ضدعفونی کننده در زندان‌ها، از دولت ایران خواسته شده است تا بی‌عدالتی در خصوص مدافعین حقوق بشر پایان دهد.

سازمان عفو بین‌الملل چندی پیش اعلام کرد نسخه‌هایی از چهار نامه را رویت کرده که از طرف مقامات سازمان زندان‌ها که زیر نظر قو قضائیه فعالیت می‌کند، به وزارت بهداشت نوشته شده و زنگ خطر را درباره کمبود شدید تجهیزات حفاظتی شخصی، مواد ضدعفونی کننده و تجهیزات و لوازم پزشکی کلیدی به صدا درآورده است. وزارت بهداشت این درخواست‌ها را بی‌پاسخ گذاشته و زندان‌های ایران همچنان در مقابل شیوع بیماری‌های واگیردار به شکلی فاجعه‌باری فاقد تجهیزات الزامی است.

این درحالی است که اصغر جهانگیر رئیس سازمان زندان‌ها، فروردین امسال در خصوص حفظ سلامت زندانیان مدعی شد که “ایران باید به عنوان مبتکر حمایت از حقوق زندانیان در دنیا شناخته شود”.

هرانا مردادماه امسال در گزارشی با عنوان “بحران کرونا؛ گزارشی جامع از وضعیت زندان رجایی شهر کرج و جدیدترین لیست زندانیان سیاسی” به وضعیت زندانیان سیاسی و امنیتی در زندان رجایی شهر کرج پرداخت و نسبت به احتمال شیوع کرونا در میان زندانیان محبوس در این زندان هشدار داده بود.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.