کاهش مصرف گوشت، برنج و میوه ۷۰ درصد خانواده‌‌های بیکارشدگان ناشی از کرونا

چهارشنبه, 5ام آذر, 1399
اندازه قلم متن

نتایج یک نظرسنجی انجام‌شده از سوی موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی ایران نشان می‌دهد در بیش از ۷۰ درصد خانواده‌های بیکارشدگان بحران کرونا مصرف گوشت،‌ مرغ، برنج و میوه به صورت «چشمگیر» کاهش پیدا کرده است.

این نظرسنجی که بخشی از نتایج آن روز سه‌شنبه چهارم آذرماه در رسانه‌های رسمی منتشر شده حاکیست حدود ۱۵ درصد از خانواده‌های کسانی که به دلیل بحران کرونا اعلام بیکاری کرده‌اند،‌ حتی پیش از دوران بیکاری نیز توان خرید گوشت قرمز به صورت ماهانه را نداشته‌اند.

این پژوهش نشان می‌دهد مصرف گوشت قرمز در حدود ۷۲ درصد از خانواده‌های این افراد کاهش جدی پیدا کرده است. همچنین برای بیش از ۷۶ درصد خانواده‌ها کاهش محسوس مصرف گوشت مرغ اعلام شده، در حالی که حدود ۷۱ درصد در مصرف برنج و ۶۱ درصد هم در مصرف لبنیات دچار کاهش مصرف شده‌اند.

از سوی دیگر، حدود ۴۲ درصد خانواده‌های بیکارشدگان از کاهش مصرف تخم‌مرغ خبر داده‌اند و ۷۰ درصد هم کاهش مصرف ماهانه میوه را تجربه کرده‌اند.

طی روزهای اخیر، شهروندان در رسانه‌های اجتماعی افزایش قیمت مرغ تا کیلویی ۳۵ هزار تومان در بازار را موضوع گلایه‌های خود کرده‌اند.

بر اساس این نظرسنجی دولتی، بیش از ۹۳ درصد از بیکارشدگان هم می‌گویند در دوره بیکاری ناچار شده‌اند هزینه‌های زندگی خود و خانواده‌شان را کاهش دهند.

در همین زمینه، بیشتر از سه چهارم آن‌ها مجبور به کاهش هزینه‌های مواد خوراکی در دوره شیوع کرونا شده‌اند.

این پژوهش بیش از ۷۰۰ هزار نفر از بیکارشدگان متقاضی دریافت مقرری بیمه بیکاری را که از ابتدای اسفند ۱۳۹۸ تا پایان اردیبهشت ۱۳۹۹ در سامانه سازمان تامین اجتماعی ثبت‌نام کردند در بر می‌گیرد.

این نظرسنجی مجموعه وزارت کار در شهریور و مهر ماه امسال صورت گرفته و چندین معاونت و مرکز این وزارتخانه در انجام آن همکاری کرده‌اند.

بر اساس نتایج منتشر شده،‌ تنها ۲۷ درصد از بیکارشدگان کرونا قرارداد شغلی دائمی داشته و باقی آن‌ها قرارداد موقت کاری داشته‌اند.

آمار رسمی منتشر شده از سوی دولت پیش از این هم افزایش تورم و کوچک شدن سفره خانوار را تایید کرده‌ بود.

بر اساس تازه‌ترین گزارش مرکز آمار که اول آذرماه منتشر شد، بیشترین افزایش تورم نقطه‌ای آبان‌ماه با ۵۶ درصد در گروه خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها اتفاق افتاده است.

افزایش مخارج معیشتی خانواده‌ها و کاهش قدرت خرید آن‌ها در حالی اتفاق می‌افتد که مطالعات جهانی که اخیرا از سوی مجله اکونومیست منتشر شد،‌ نشان داد در میان شهرهای جهان، تهران رتبه اول بیشترین افزایش مخارج زندگی را داشته است.

همزمان گزارش‌های رسمی حاکیست خط فقر برای یک خانواده چهار نفره در کشور به «۱۰ میلیون تومان» رسیده و به گفته بازرس مجمع عالی نمایندگان کارگران ایران «نیمی از جمعیت» کشور نیز زیر خط فقر قرار گرفته‌اند.

از: ایران اینترنشنال


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

برچسب‌ها: ,

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.