واکنش‌های متضاد ایران و آمریکا به رأی دیوان لاهه

پنجشنبه, 16ام بهمن, 1399
اندازه قلم متن

روحانی رأی دیوان لاهه را “موفقیت بزرگ” برای ایران دانست؛ آمریکا از رأی دادگاه ابراز تأسف کرد و گفت این رأی به محتوای دعوا میان ایران و آمریکا مربوط نمی‌شود. دادگاه لاهه صلاحیت خود را در رسیدگی به شکایت ایران تأیید کرد.    

Fahnen von USA und Iranحسن روحانی، رئیس جمهوری ایران رأی دادگاه لاهه در تأیید صلاحیت برای رسیدگی به شکایت ایران را “موفقیت بزرگ” خواند و آن را “قدرت و عظمت برای ملت بزرگ ایران در برابر یک ابرقدرت” دانست.

او روز پنجشنبه ۱۶ بهمن (۴ فوریه) “پیروزی” ایران در نهاد قضائی سازمان ملل را با “حضور تاریخی” دکتر محمد مصدق در سال ۱۳۳۱ در دیوان بین‌المللی مقایسه کرد.

در مقابل سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده روز چهارشنبه (۳ فوریه) از رأی دیوان بین‌المللی دادگستری ابراز تأسف کرد.

آمریکا گفته بود که دیوان لاهه برای رسیدگی به شکایت ایران علیه ایالات متحده صلاحیت ندارد؛ اما دادگاه یادشده اعلام کرد که به شکایت جمهوری اسلامی علیه آمریکا به دلیل “نقض معاهده مودت” و “بازگشت تحریم‌های ایران” رسیدگی می‌کند.

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکاند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا

به گفته خبرگزاری فرانسه، ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در واکنش به دیدگاه ایران و ابراز خرسندی جمهوری اسلامی توضیح داد که رأی دادگاه لاهه “تنها درباره صلاحیت رسیدگی به شکایت است و به محتوای دعوا هیچ ارتباطی ندارد”.

وزارت امور خارجه آمریکا همچنین تأکید کرد: «ما برای دیوان بین‌المللی دادگستری احترام بسیار زیادی قائل هستیم.»

تأیید صلاحیت دادگاه

اکثریت قاضیان دیوان بین‌المللی دادگستری در جلسه‌ عصر چهارشنبه ۱۵ بهمن (سوم فوریه) صلاحیت دادگاه برای رسیدگی به شکایت ایران از آمریکا را تائید کردند. این واکنشی به ادعای ایالات متحده بود که گفته بود دیوان بین‌المللی مستقر در لاهه صلاحیت رسیدگی به این شکایت را ندارد و به تشکیل این پرونده اعتراض کرده بود.

جمهوری اسلامی در تیرماه ۱۳۹۷ و دو ماه پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای (مه ۲۰۱۸) و اعمال مجدد تحریم‌ها، با طرح شکایتی در دادگاه عالی سازمان ملل مستقر در لاهه (دیوان بین‌المللی دادگستری) ایالات متحده را به “نقض پیمان مودت” متهم کرد.

این پیمان یک معاهده دوجانبه دوستی و تجارتی است که دو دهه پیش از تاسیس جمهوری اسلامی (۱۳۳۴/ ۱۹۵۵) میان حکومت وقت ایران و دولت آمریکا امضا شد.

از: دویچه وله


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.