مکرون می‌خواهد “میانجی متعهد” میان ایران و آمریکا باشد

جمعه, 17ام بهمن, 1399
اندازه قلم متن

رئیس جمهور فرانسه گفته است که می‌تواند همچون یک “میانجی صادق و متعهد” میان ایران و آمریکا میانجیگری کند. به نظر او عربستان سعودی و اسرائیل باید به نحوی در گفت‌وگوهای هسته‌ای با ایران شرکت داده شوند.    

Brüssel | EU Gipfel | französischer Präsident Emauel Macron

امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه از آغاز گفت‌وگوهایی دیپلماتیک میان ایران و آمریکا پشتیبانی کرده است.

مکرون ضمن تأکید بر ضرورت آغاز گفت‌وگوهای تازه با ایران، گفته است که “با تمام توان” آماده است از هرگونه ابتکار آمریکا برای برقراری گفت‌وگو با ایران حمایت می‌کند.

رییس جمهوری فرانسه در گفت‌وگویی ویدیویی با اندیشکده “آتلانتیک کانسل” مستقر در واشینگتن، گفته که حاضر است همچون یک “واسطه صادق و متعهد” عمل کند.

مکرون همچنین گفته است از آنجا که ایران به ساخت سلاح اتمی نزدیک شده است، بنابرین زمان از سرگیری مذاکره با جمهوری اسلامی “با هدف کنترل زرادخانه موشکی و تقویت ثبات منطقه” فرا رسیده است.

او همچنین شرکت دادن اسرائیل و عربستان را در مذاکرات احتمالی آینده با ایران لازم دانسته زیرا به اعتقاد او این دو کشور “منافع عمده در منطقه” دارند. این در حالیست که دو کشور یادشده با توافق هسته‌ای قدرت‌های بزرگ با ایران (برجام) مخالف بودند و هنگامی که دونالد ترامپ در مه ۲۰۱۸ ایالات متحده را به طور یکجانبه از این توافق خارج کرد، از اقدام او حمایت کردند.

 خبرگزاری فرانسه می‌گوید که هنوز از واکنش واشینگتن به پیشنهاد امانوئل مکرون خبری نرسیده است.

واکنش منفی ایران

رئیس جمهور فرانسه پیش از این نیز از شرکت دادن عربستان سعودی در گفت‌وگوهای احتمالی آینده با ایران سخن به میان آورده بود، اما ایران با قاطعیت به این پیشنهاد پاسخ منفی داد. 

حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران، روز چهارشنبه، ۱۵ بهمن، در جلسه هیئت دولت گفت: «هیچ بندی از برجام عوض نخواهد شد و هیچ فردی هم به برجام اضافه نخواهد شد».

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، نسبت به بازگشت آمریکا به برجام ابراز تمایل کرده، اما نشان داده است که قصد ندارد شتابزده عمل کند.

چگونگی بازگشت ایالات متحده به توافق هسته‌ای و همچنین اجرای تعهدات برجامی ایران به مساله‌ای مناقشه‌انگیز تبدیل شده است.

دولت آمریکا می‌گوید ایران به اجرای کامل برجام متعهد نیست و برای احیای برجام باید به تعهدات هسته‌ای خود طبق توافق بازگردد و تنها پس از اثبات این امر است که آمریکا حاضر است به برجام برگردد و با برچیدن تحریم‌های اقتصادی به “فشار حداکثری” علیه ایران پایان دهد.

دولت ایران در مقابل اعلام کرده است که آمریکا باید پیش از هرکاری به همه تحریم‌ها علیه ایران خاتمه دهد.

محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، در یک مصاحبه پیشنهاد کرده که جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، زمینه “بازگشت هماهنگ” ایران و آمریکا به برجام را فراهم کند.

از: دویچه وله


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.