برگزاری چهار تجمع کارگری در سه روز؛ وضعیت شغلی ما را مشخص کنید

جمعه, 27ام فروردین, 1400
اندازه قلم متن

استان وایر– به رغم وجود وضعیت قرمز کرونا در کل کشور، کارگران معترض، چهار تجمع اعتراضی برگزار کردند. «عدم رعایت پروتکل‌های کرونا»، «عدم تبدیل وضعیت شغلی»، «بلاتکلیفی استخدامی»، «پایان کار یا مرخصی‌های اجباری»، «توقف فعالیت کارخانه»، نپرداخت نشدن مطالبات مزدی و عیدی» و «تعدیل نیرو» از مهمترین دلایل اعتراضات کارگری در روزهای اخیر است. جزئیات بیشتر را در ادامه بخوانید:

تجمع اعتراضی کارگران پسماند شهرداری بجنورد

دومین تجمع کارگران پسماند شهرداری بجنورد در سال ۱۴۰۰، روز ۲۳ فروردین ماه مقابل فرمانداری این شهرستان در استان خراسان شمالی برگزار شد. کارگران، اعتراض خود به تبدیل نشدن وضعیت شغلی و بلاتکلیفی استخدامی اعلام کردند. هفته گذشته اولین تجمع اعتراضی آنها را در برابر استانداری خراسان شمالی برگزار شده بود.

سرپرست دفتر امور شهری و شوراهای استانداری خراسان شمالی، در واکنش به این تجمع گفته است: «با توجه به این‌که شهرداری بجنورد توان مالی جذب این کارگران را ندارد، به این کارگران توصیه کرده‌ایم که به فعالیت خود در سازمان پسماند استان خراسان شمالی برای حفظ شغل خود ادامه دهند.»

به گفته او مطالبه کارگران را به وزارت کشور و سازمان استخدامی‌های کشور به منظور صدور مجوز استخدامی در شهرداری بجنورد انتقال داده‌اند و منتظر پاسخ و اجازه این دو نهاد هستیم.

تجمع کارگران نی بر در شرکت نیشکر هفت‌تپه

سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه از اعتصاب و تجمع کارگران نی بر شرکت هفت تپه در روز سه‌شنبه ۲۴ فروردین‌ماه خبر داد. بر اساس این گزارش، کارگران نسبت به خرابی و توقف فعالیت بخشی از کارخانه و عدم حمل نیشکر به آن مکان، معترض هستند.

تجمع مجدد کارگران آبفای اهواز

جمعی از کارگران پیمانی اپراتور آب و فاضلاب اهواز در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی و عیدی کامل خود، مقابل ساختمان استانداری خوزستان تجمع کردند.

این کارگران سه‌شنبه ۲۴فروردین‌ماه به پرداخت نشدن سه ماه حقوق و عیدی کامل هزار نفر از کارگران اپراتور معترض شدند. کارگران می‌گویند: «مطالبات ما هزار نفر سه ماه به تاخیر افتاده و به دلیل پرداخت نشدن کامل عیدی ما بارها از مسئولان استانی درخواست پیگیری مطالباتمان را کرده‌ایم.»

یکی از کارگران معترض به ایلنا گفته است: «جدا از معوقات مزدی در زمینه پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی نیز اداره آبفا در حق ما کوتاهی کرده است. سوابق بیمه‌ای ما به دلیل پرداخت نشدن به موقع حق بیمه به تامین اجتماعی دچار مشکل شده است. ما سالهاست که پوشش بیمه تکمیلی نداریم.»

تخلف برخی کارفرمایان با انعقاد قراردادهای روزمزد

رئیس مجمع نمایندگان کارگران خراسان رضوی می‌گوید: «کارفرمایان با هر فشاری بلافاصله تعدیل نیرو می‌کنند و دود این ماجرا فقط به چشم کارگر می‌رود.» مجتبی صادقی در گفت‌وگو تسنیم اظهار داشت: «افزایش ۳۹ درصدی حقوق کارگران قطعا پاسخگوی روند افزایشی تورم کشور نیست. کوچک شدن سفره کارگران، مسئله‌ای انکار نشدنی است.»

به گفته او متاسفانه در برخی از مجموعه‌ها شاهد قانون‌شکنی کارفرمایان در راستای تضییع حقوق کارگران هستیم. این کارفرمایان، کارگران را با قراردادهای روزمزد جذب می‌کنند تا پرداختی‌شان از قانون مصوب کار کمتر باشد.

مجتبی صادقی از پیگیری قانون شکنی‌ کارفرمایان از طریق اداره کار خبر داد و گفت: «پیگیری کرده‌ایم اما نتیجه‌ای حاصل نشده است. جلسات متعددی برای رفع این مشکلات برگزار کرده‌ایم، ولی به این نتیجه رسیدیم که اگر اهرم فشار بر کارفرمایان قرار دهیم، آنها نیز تعدیل نیرو می‌کنند و بازهم کارگران ما متضرر خواهند شد.این ترس از بیکاری نیز یکی از عوامل دخیل در‌ تضییع حق و حقوق کارگران است. متاسفانه قانون کار در کشور ما به نحوی تنظیم شده که راه‌های فرار متعددی را در اختیار کارفرمایان وجود دارد.»

مخالفت کارگران با طرح توانمندسازی

رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار خراسان رضوی می‌گوید: «کارگران در خصوص طرح ضد کارگری توانمند سازی و پایداری سازمان تامین اجتماعی با تضییع حقوق بیمه شدگان مخالفت شدید دارند. احسان سهرابی در گفتگو با ایلنا افزود: « طرح مذکور متاسفانه صرفا راه گلوی کارگران گرفته است. اگر منابع سازمان نگران کننده شده، مدیران دولتی سازمان تامین اجتماعی بدهی‌های خویش را از دولت وصول کنند. آیا شستا الان که شفاف سازی شده است، نمی‌تواند پوشش دهد. در ماده ۲ این طرح میانگین سن بازنشستگی از ۲ سال به صورت پلکانی به ۲۰ سال افزایش یافته است، ظلم از این واضح‌تر یعنی کارگری ۳۰ سال بیمه بپردازد و مستمری اش حداقل دستمزد باشد.»

عدم رعایت پروتکل‌های کرونا در شرکت‌های پیمانکاری نفت

کارگران پیمانکاری نفت از عدم رعایت پروتکل‌های کرونا انتقاد دارند و می‌گویند: «در برخی شرکت‌ها اصول اولیه رعایت نمی‌شود.» به گزارش ایلنا، بسیاری از کارمندان در استان‌های نفت‌خیز کشور مشمول شیفت کاری یا دورکاری شده و از آسیب‌های کرونا محفوظ مانده‌اند اما قضیه برای کارگران به همین سادگی نیست.

کارگران شاغل در هتل‌ها بیکار شده‌اند

دو سوم از کارگران شاغل در هتل‌ها بیکار شده و شغل خود را از دست داده‌اند. اما مسئولان گردشگری و میراث فرهنگی تأکید دارند که هتل‌ها کارگران خود را اخراج نکردند بلکه به آنها «پایان کار» دادند تا از بیمه بیکاری استفاده کنند. اما برای بسیاری از آنها هنوز بیمه بیکاری نگرفته‌اند.

به گفته رئیس اتحادیه هتلداران و هتل آپارتمان‌های تهران، در حال حاضر بیش از ۱۰ هزار نفر به طور مستقیم در هتل‌های سراسر استان مشغول به کار هستند و ۳۰ هزار نفر نیز به طور مستقیم به صورت پیمانکار و… از طریق هتل‌ها ارتزاق می‌کنند: «به دلیل شیوع کرونا زیان ۱۴.۸ هزار میلیاردی به هتل‌های ایران وارد شده است. با وضعیت پیش آمده در آستانه بیکاری این تعداد از افراد هستیم.»

کارگران را به مرخصی اجباری می فرستند

رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی می‌گوید: «در برخی از واحدها برای مقابله با کرونا، کارگران به مرخصی‌های اجباری می‌روند بدون آنکه حقوق این ایام به آنها داده شود. بخش اعظمی از کارگران دارای قرارداد کوتاه مدت هستند و نگرانند با گرفتن مرخصی اتمام کار بخورند، با توجه به آنکه معیشت کارگران وابسته به کار و درآمد، آنها ترجیح می دهند کرونا بگیرند ولی کار خود را از دست ندهند.

رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی، در ادامه افزود: «آن بخش‌هایی که می‌توانند دورکاری کنند عمدتا نیروهای اداری و کارمندی هستند و مصوبه دورکاری به آنها ابلاغ شده است. ولی در بخش کارگری، کارگران امکان دورکاری ندارند و باید ساعت‌های طولانی در واحدهای تولید یا مونتاژ حضور فیزیکی داشته باشند و طبعا مورد خطر و آسیب قرار می‌گیرند.»

کارگران کارخانه روغن نباتی جهان مطالبات قدیمی را نگرفتند

کارگران روغن نباتی جهان به ایلنا گفته‌اند: «حدود ۸۵ کارگر کارخانه با سوابق بالای ۱۵ سال مشغول کارند که جدا از مطالبات یک ماهه اخیر، هنوز موفق به دریافت مطالبات قدیمی سالهای ۹۳ تا ۹۷ خود نشده‌اند.»

کارگران یک مطالبه قدیمی دارند که مربوط به سال ۹۳ تا اسفند ۹۷ می‌شود که پرونده شکایت آن چندین سال است در اداره کار زنجان باز است. این کارگران با بیان اینکه عیدی سال ۹۹ خود را به صورت کامل دریافت نکرده‌ایم و کارفرما از هر کارگر رقمی حدودا ۵۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان کسر کرده است، در تشریح وضعیت مطالبات قدیمی خود افزودند: «این مطالبه قدیمی مربوط به چندین ماه حقوق و اضافه کاری، حق شیفت و جذب، حق ایاب و ذهاب و لباس کار و… می‌شود.»

در حال حاضر روغن نباتی جهان با حداقل ظرفیت به تولید ادامه می‌دهد.کارگران این کارخانه با اشاره به اینکه تنها نگرانی ما امنیت شغلی است، در ادامه افزودند: «متاسفانه در هر هفته دو تا سه روز به بهانه‌های مختلف مانند نداشتن مواد اولیه، نبود روغن آماده، نبودن کارتن بسته‌بندی و…تولید انجام نمی‌شود.»

معوقات مزدی کارگران شهرداری سریش‌آباد

کارگران شهرداری سریش‌آباد واقع در استان کردستان به ایلنا، گفته‌اند: حدود ۶۰ نفر در مجموعه شهرداری سریش‌آباد مشغول کار هستند که دست‌کم پنج ماه دستمزد و بیمه پرداخت نشده، دارند.

اعتصاب کارگران ایران ترانسفو

کارگران “ایران ترانسفو” چند روز است در مقابل ساختمان مرکزی این کارخانه تجمع و اعتصاب کرده‌اند. بر اساس گزارش تسنیم آنها به نحوه مدیریت کارخانه و عدم اجرای قانون “طبقه‌بندی مشاغل” معترضند.

معوقات مزدی کارگران شهرداری شوشتر

۵۰۰ نفر در مجموعه شهرداری شوشتر در استان خوزستان که به صورت پیمانکاری، قراردادی و رسمی مشغول به کار هستند از چهارماه مطالبات مزدی پرداخت نشده خبر دادند.

نهادهای نظارتی بر اخراج کارگران در میدان نفتی یادآوران نظارت کنند

کارگران میدان نفتی یادآوران خواستار پیگیری تبعیض‌هایی، چون افزایش روند جذب نیرو‌های غیر بومی در این منطقه و تعدیل نیرو‌های بومی هستند. کارگران فعال در این میدان با ارسال نامه‌ای به رسانه‌ها خواهان پیگیری این موضوع توسط نهادهای نظارتی شده‌اند.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.