خبرگزاری هرانا – حسین هاشمی، زندانی سیاسی زندان تهران بزرگ و از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری آبان ۹۸، امروز سهشنبه ۱۱ خردادماه به بهانه بازجویی به تیپ ۴ این زندان منتقل شد. وی هم اکنون بدون رعایت اصل تفکیک جرائم در کنار زندانیان متهم به جرائم خشن بسر میبرد. آقای هاشمی پیشتر توسط دادگاه انقلاب تهران به ۶ سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده بود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز سهشنبه ۱۱ خردادماه ۱۴۰۰، حسین هاشمی، زندانی سیاسی زندان تهران بزرگ و از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری آبان ۹۸ به تیپ ۴ این زندان منتقل شد.
آقای هاشمی صبح امروز به بهانه بازجویی از بند خود خارج و به تیپ ۴ این زندان منتقل شده است. گفته میشود که این انتقال در پی مشاجره کلامی با الیاسی، دادیار ناظر دادسرای اوین صورت گرفته است. او پیشتر تهدید کرده بود که حسین هاشمی به مکانی منتقل خواهد شد که از کارش پشیمان شود. این زندانی سیاسی هم اکنون بدون رعایت اصل تفکیک جرائم، در شرایط نامناسب و در کنار زندانیان متهم به جرائم خشن بسر میبرد.
در روزهای اخیر الیاسی، دادیار ناظر دادسرای اوین، با مراجعه به زندان تهران بزرگ، به زندانیان سیاسی این زندان علی الخصوص بازداشت شدگان آبان ۹۸ به صورت تهدیدآمیز گفته است که بزودی به صورت جداگانه به بندهای جرائم معمولی و محل نگهداری زندانیان جرائم خشن انتقال داده خواهند شد.
آقای هاشمی در تاریخ ۱۳ فروردینماه امسال با پایان ایام مرخصی به زندان اوین بازگشت و به زندان تهران بزرگ منتقل شد. وی اردیبهشتماه امسال طی نامهای از مشکلات زندانیان و به ویژه بازداشت شدگان اعتراضات سراسری آبان ۹۸ در زندان تهران بزرگ نوشته بود. انتشار این رنجنامه هفته گذشته منجر به انتقال وی به حفاظت اطلاعات زندان تهران بزرگ و بازجویی او شد.
او در بخشی از این نامه نوشته بود: «شیشه، دوا و تریاک. انواع موادمخدر مانند ریگ در بند سیاسی زندان تهران بزرگ مثل آب خوردن پیدا میشود. اما دریغ از یک لیوان آب شرب، دریغ از سرویس بهداشتی مناسب، دریغ از یک سیستم گرمایشی یا سرمایشی مناسب، دریغ از یک فضای آرام برای کتاب و کتابخوانی، دریغ از یک بوته، یک گل و حتی یک شاخه درخت. جز سیمان و دیوارهای خشن و سخت و سیمهای خاردار چیزی پیش رویتان نیست و حتی کتابی که بتواند ما و پرنده خیالمان را به خارج از این فضا ببرد.»
حسین هاشمی در تاریخ ۲۵ آبان ۹۸ در رابطه با اعتراضات سراسری آبان ۹۸ توسط ماموران وزارت اطلاعات در محل کار خود واقع در تهرانپارس تهران بازداشت و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. او اسفندماه ۹۸ با تودیع قرار وثیقه موقتا از زندان آزاد شد. وی توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری از بابت اتهامات “اهانت به مقدسات، اخلال در نظم و آسایش عمومی” به ۶ سال حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق و از بابت مجازات تکمیلی به رونویسی از کتابهای “سه دقیقه در قیامت، گناه شناسی نوشته محسن قرائتی و ۵۳ سال عصر پهلوی به روایت دربار” و همچنین شست و شوی میت به مدت یک ماه روزی چهار ساعت در بهشت زهرا محکوم شد. به علاوه به حکم دادگاه مطالب دستنویس باید با دست خط آقای هاشمی تطبیق داده شده و ۱۰ سوال از وی پرسیده شود تا اشراف حسین هاشمی به مفاد کتاب مشخص شود. این حکم نهایتا پس از محاکمه به صورت غیابی توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست قاضی احمد زرگر عینا تایید و به وی ابلاغ شد.
با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۵ سال حبس تعزیری از بابت اتهام “توهین به مقدسات” برای وی قابل اجرا است. آقای هاشمی در شهریورماه ۹۹ جهت اجرای حکم حبس احضار و نهایتا راهی زندان شد.
پیشتر یک منبع مطلع از شرایط آقای هاشمی به هرانا گفته بود: «حسین هاشمی پیش از بازداشت جراحی دیسک کمر داشت و ۳ مهره او به شدت آسیب دیدهاند و همین حالا هم به سختی راه میرود. در ماههای اخیر نیز به دنبال به تاخیر انداختن اجرای حکم جهت تغییر مجازات شلاق بود. اما این تلاشها به نتیجهای نرسید و شنبه باید خودش را به زندان معرفی کند. در صورت اجرا شدن حکم ۷۴ ضربه شلاق بدون شک به حسین آسیب جدی میرسد و شاید دیگر نتواند راه برود. اجرای این حکم سلامت او را در معرض خطر قرار خواهد داد.»
بر اساس قوانین، دادگاه میتواند با ملاحظه وضع خاص محکوم علیه، مجازات شلاق او را به جزای نقدی تبدیل کند.
حسین هاشمی، متولد ۱۳۷۲، فرزند مریدعلی و مجرد است.
لازم به اشاره است اعتراضات آبان ماه، به مجموعه اعتراضات سراسری گفته می شود که از روز جمعه ۲۴ آبان ماه ۹۸ با اعلام افزایش بی سابقه قیمت بنزین در دهها شهر ایران با حضور بی سابقه معترضین در خیابانها آغاز شد و برای چند روز ادامه یافت. محمد جواد کولیوند، نماینده مردم کرج در مجلس گفت این اعتراضات در ۷۱۹ نقطه از کشور رخ داد. سید حسین نقوی حسینی سخنگوی وقت کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز، آمار بازداشتی های اعتراضات این اعتراضات را حدود ۷ هزار نفر اعلام کرد. بر اساس گزارشات نهادهای مدافع حقوق بشر صدها تن نیز در پی این اعتراضات خونین جان باختند.