در ادامه «پیک پنجم» کرونا در ایران، وزارت بهداشت روز سهشنبه از مرگ بیش از ۷۰۰ نفر و ابتلای بیش از ۴۰ هزار نفر دیگر به بیماری کووید ۱۹ خبر داد.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، از دیروز تا روز سهشنبه، دوم شهریور، بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۴۰ هزار و ۶۲۳ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد و از این تعداد ۵ هزار و ۴۸۷ نفر بستری شدند.
به این ترتیب مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۴ میلیون و ۷۵۶ هزار و ۳۹۴ نفر رسید.
در همین حال بر اساس آمارهای رسمی وزارت بهداشت که مورد تایید منابع مستقل نیست در همین یک شبانهروز گذشته ۷۰۹ تن از بیماران کووید جان خود را از دست دادهاند.
در ادامه بحران کرونا در کشور، در حال حاضر ۳۵۹ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۵۹ شهر در وضعیت نارنجی، ۳۰ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
آمارهای رسمی وزارت بهداشت نشان میدهد که فقط در مردادماه بیش از ۱۴ هزار نفر بهدلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادهاند، هرچند آمارهای غیررسمی سه تا چهار برابر این رقم است.
دولت ایران در هفتههای اخیر با افزایش واردات واکسن، سرعت واکسیناسیون را افزایش داده است ولی ناکامی تولیدکنندگان داخلی در عمل به وعدههای خود و تاخیر در واردات واکسن باعث طرح انتقادات گستردهای علیه نظام بهداشت و درمان ایران و همچنین رهبر جمهوری اسلامی شده است که فرمان منع واردات واکسن بریتانیایی و آمریکایی را صادر کرد.
از: رادیو فردا
*****
شیوع بیماری عفونی قارچ سیاه در تهران در پی طغیان کرونا
محمدرضا صالحی، متخصص بیماریهای عفونی بیمارستان «امام خمینی» تهران، از شیوع بیماری عفونی قارچ سیاه در این شهر خبر داد.
صالحی در گفتوگو با صداوسیما گفت در موج جدید شیوع کرونا در ایران، شیوع عفونت قارچ سیاه نیز افزایش یافته و اکنون بیش از ۱۰ مبتلا به کرونا با عفونت قارچ سیاه در بیمارستان امام خمینی تهران بستری هستند.
عفونت موکورمایکوزیس یا «قارچ سیاه» که پیش از این در هند نیز شایع شده بود، یک بیماری قارچی نادر اما خطرناک است که به بینی، چشم، ریه و گاهی مغز آسیب میرساند.
میزان مرگومیر در مبتلایان به قارچ سیاه بالاست و در مواردی پزشکان باید چشم مبتلا به قارچ سیاه را تخلیه کنند.
شیوع این بیماری در ایران در حالی است که به گفته متخصص بیماریهای عفونی بیمارستان خمینی تهران، «آمفوتریسین بی» داروی مورد نیاز برای درمان این بیماری، در این کشور موجود نیست و نبود دارو موجب میشود بیماران مبتلا به قارچ سیاه جان دستکم بینایی خود را از دست بدهند.
او از مقامهای وزارت بهداشت ایران خواست هر چه زودتر در زمینه تهیه داروی قارچ سیاه اقدام کند.
اوایل خردادماه نیز، مسعود مردانی، عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا، از مشاهده مواردی از ابتلا به عفونت قارچ سیاه در میان بیماران بیمارستان لقمان تهران خبر داده و گفته بود مشاهده این عفونت به صورت رسمی اعلام نشده است.
مردانی پنجم خرداد به خبرگزاری برنا گفت که این بیماران مبتلا به کرونا به دلیل مصرف کورتون و دگزامتازون به عفونت قارچی مبتلا شدند.
از: ایران اینترنشنال