۵۹۵ فوتی جدید کرونا در کشور/ ۳۰۶ شهر کشور در وضعیت قرمز، وضعیت کرونا در خوزستان «خطرناک» است

پنجشنبه, 11ام شهریور, 1400
اندازه قلم متن

در حال حاضر ۳۰۶ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۱۰ شهر در وضعیت نارنجی و ۳۲ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.

مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت اعلام کرد که در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۵۹۵ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند.

براساس اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، تاکنون ۱۹ میلیون و ۱۴۹ هزار و ۸۴۷ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۹ میلیون و ۲۹۳ هزار و ۱۴۳ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۲۸ میلیون و ۴۴۲ هزار و ۹۹۰ دُز رسید.

افراد واجد شرایط برای تزریق واکسن حتما در سامانه salamat.gov.ir ثبت نام کنند.

از دیروز تا امروز ۱۱ شهریور ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۳۰ هزار و ۲۷۹ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۴ هزار و ۵۴۴ نفر از آنها بستری شدند.

همچنین مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۵ میلیون و ۵۵ هزار و ۵۱۲ نفر رسید.

متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۵۹۵ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۰۸ هزار و ۹۸۸ نفر رسید.

خوشبختانه تاکنون ۴ میلیون ۲۶۹ هزار و ۵۰۸ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند.

۷ هزار و ۸۳۱ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند و تا کنون ۲۹ میلیون و ۱۱۹ هزار و ۵۶۸ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

بنابراین گزارش، در حال حاضر ۳۰۶ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۱۰ شهر در وضعیت نارنجی و ۳۲ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.

*****

وضعیت کرونا در خوزستان «خطرناک» است

اکنون ۲۰ شهرستان خوزستان در وضعیت قرمز، سه شهرستان نارنجی و چهار شهرستان زرد کرونایی هستند

استاندار خوزستان با اشاره به برگزاری نشستی با فرمانده نیروی زمینی سپاه برای مقابله با کرونا اظهار داشت وضعیت خوزستان خطرناک است و اکنون با توجه به قرار گرفتن در اوج بیماری، نیازمند کمک همه جانبه هستیم.

قاسم سلیمانی دشتکی روز پنجشنبه در مراسم راه اندازی مجدد بیمارستان طالقانی اهواز گفت این استان محل تجارت عمومی کشور است و به دلیل دارا بودن مرزهای تجاری روزانه هزاران کامیون، مسافر و زائر وارد کشور می‌شود که خطر انتقال ویروس را بیشتر می‌کند بنابراین در بحث واکسیناسیون باید خوزستان را به عنوان یک ملت حساب کرد.

او همچنین با تاکید بر اینکه اکنون ۲۰ شهرستان خوزستان در وضعیت قرمز، سه شهرستان نارنجی و چهار شهرستان زرد کرونایی هستند، افزود به دلیل دارا بودن مرزهای تجاری روزانه هزاران کامیون، مسافر و زائر وارد خوزستان می‌شود که خطر انتقال ویروس را بیشتر می‌کند.

پیش‌تر، مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز وضعیت شیوع کرونا در خوزستان را «نگران کننده» خوانده و گفته است بیمارستان‌های استان از نظر میزان تخت موجود برای بستری بیماران «وارد بحران» شده‌اند.

پیک پنجم کرونا در ایران در حالی از ماه گذشته آغاز شده که به دلیل سرعت بالاتر شیوع ویروس و ناکامی دولت در واکسیناسیون عمومی و ایمن‌سازی جمعی، نظام درمانی و کادر پزشکی ایران بیش از پیش با محدودیت روبرو شده است.

بر اساس آمار رسمی وزارت بهداشت، در ۲۴ ساعت منتهی به روز جمعه (۱۱ شهریور)، ۵۹۵ نفر از شهروندان ایران به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده‌اند و مجموع جان‌باختگان این بیماری از ۱۰۸ هزار نفر فراتر رفته است. در همین بازه زمانی، بیش از ۳۰ هزار بیمار جدید هم شناسایی شده‌اند. مقایسه آمار ابتلا، بستری و مرگ‌ومیر کرونا با زمان مشابه سال قبل نشان می‌دهد که تعداد فوت‌شدگان نسبت به سال قبل نزدیک به پنج برابر افزایش یافته و به همین ترتیب، میزان ابتلا به بیماری نیز چندین برابر شده است.

از: ایندیپندنت

*****

سومین محموله واکسن‌های کوواکس با همکاری یونیسف وارد ایران شد

واکسن‌های ارسالی کوواکس پنج برابر واکسن‌های وارداتی روسی است

سومین محموله واکسن از سبد کوواکس از طریق یونیسف وارد ایران شد. دفتر نمایندگی صندوق کودکان ملل متحد در ایران اعلام کرد که سومین محموله واکسن از سازوکار کوواکس شامل یک میلیون و ۴۴۹ هزار و ۶۰۰ دوز واکسن آسترازنکا، صبح روز پنجشنبه (۱۱ شهریور) به ایران رسیده است. محموله‌های اول و دوم واکسن کوواکس نیز با همکاری یونیسف در فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۰ به ایران فرستاده شده بودند. این نهاد بین‌المللی اعلام کرد که محموله‌های بعدی هم به زودی به ایران خواهند رسید.

مسئولان دولتی ایران می‌گویند سفارش خرید ۱۶ میلیون دوز واکسن از سازوکار کوواکس را ثبت و حتی بهای آن را نیز پرداخت کرده‌اند. پیش‌تر رضا اردکانیان، وزیر سابق نیرو، اعلام کرده بود که صبح روز یکم تیرماه ۱۴۰۰ از طریق بانک تجارت عراق، مبلغ ۱۱۵ میلیون فرانک سوییس برای دریافت ۱۶ میلیون دوز واکسن به‌حساب بانکی سوییسی واریز شده است؛ این در حالی است که مقام‌های جمهوری اسلامی از بهار سال ۱۴۰۰، وقتی‌ که مسئله کمبود واکسن در کشور بالا گرفت و انتقادهای زیادی متوجه وزارت بهداشت شد، کوواکس را به «بدعهدی» در ارسال محموله‌های واکسن متهم کردند.

علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا و سعید نمکی، وزیر بهداشت سابق،  از فروردین تا خرداد ۱۴۰۰ این ادعاها را بارها تکرار کردند؛ در حالی که کوواکس در همکاری مشترکی با یونیسف ایران، پیش از واریز مبلغ موردنیاز برای تهیه ۱۶ میلیون دوز واکسن کرونا، دو محموله واکسن در فروردین و اردیبهشت به ایران ارسال کرده بود؛ محموله اول حاوی ۷۰۰ هزار دوز واکسن آسترازنکا تولید کره جنوبی بود که ۱۵ فرودین به ایران رسید و محموله دوم یک میلیون و ۴۵۲ هزار دوز آسترازنکا بود که ۲۶ اردیبهشت به ایران وارد شد.

بنا بر اعلام صندوق کودکان سازمان ملل متحد، کوواکس سازوکاری با مدیریت مشترک ائتلاف برای نوآوری در حوزه آمادگی برای اپیدمی (CEPI)، اتحاد جهانی برای واکسن و ایمن‌سازی (GAVI) و سازمان جهانی بهداشت (WHO) است و یونیسف هم در ارسال واکسن‌ها نقشی کلیدی دارد. سه محموله ارسالی واکسن از سازوکار کوواکس نیز تاکنون از کانال یونیسف به ایران وارد شده‌اند. صندوق کودکان سازمان ملل متحد اعلام کرده است که محموله‌های بعدی از سهمیه تخصیص داده شده به ایران نیز از طریق یونیسف و با همکاری نزدیک با وزارت بهداشت «به زودی» به کشور می‌رسد.

علاوه بر واکسن‌های خریداری شده از کوواکس، از طریق این سازوکار تعدادی واکسن نیز به ایران اهدا شده است؛ از جمله واکسن‌های اهدایی ژاپن که سه محموله آن در سه مرحله به ایران وارد شد و در مجموع دو میلیون و ۹۱۲ هزار دوز واکسن بود.

بنا بر اعلام جعفر حسین، نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران، تا مرداد ۱۴۰۰ از طریق سازوکار کوواکس بیش از پنج میلیون دوز واکسن کرونا به ایران تحویل شده است. او در بیانیه خود ضمن ابراز نگرانی از روند کند واکسیناسیون در ایران، تاکید کرده بود که از طریق همین سازوکار هشت و نیم میلیون دوز واکسن دیگر هم به ایران وارد خواهد شد.

با احتساب واکسن‌های ارسالی روز پنجشنبه ۱۱ شهریور، مجموع واکسن‌های وارداتی کوواکس به ایران به حدود هفت میلیون دوز می‌رسد و این در حالی است که با وجود اتهام بدعهدی، تعداد واکسن‌های کوواکس حدود پنج برابر واکسن‌های روسی است.

با وجود اینکه جمهوری اسلامی ایران به پشتوانه تولید واکسن‌ داخلی و واردات از روسیه برای تهیه سایر واکسن‌ها اقدام نکرد، تاکنون کمی بیش از یک میلیون دوز واکسن اسپوتنیک روسی و حدود پنج میلیون دوز واکسن داخلی برکت و پاستور به وزارت بهداشت تحویل داده شده است.

واردات ۲۰ میلیون دوز واکسن از طریق هلال‌احمر

بنا بر اعلام وزارت بهداشت، تاکنون بیش از ۳۰ میلیون دوز واکسن به ایران وارد شده است که از نوع سینوفارم چینی، اسپوتنیک روسی، بهارات هندی و آسترازنکا انگلیسی-سوئدی بوده‌اند. از این میان، بیش از ۲۰ میلیون دوز واکسن نیز از طریق جمعیت هلال‌احمر به کشور آمده است.

علیرضا عسکری، مدیرعامل سازمان تدارکات پزشکی جمعیت هلال‌احمر، به‌تازگی خبر داده که این سازمان در حال مذاکره با چهار کمپانی سازنده واکسن کرونا برای واردات است. اسپوتنیک روسیه، جانسون‌ اند جانسون هلند، کانسینو بایولاجیکس چین و آسترازنکا شرکت‌هایی‌اند که عسکری از آن‌ها نام برده است.

در خبری دیگر در روز پنجشنبه (۱۱ شهریور) آمده که محمدحسن قوسیان مقدم، سخنگوی جمعیت هلال‌احمر، به خبرگزاری تسنیم گفته است که تا پایان شهریورماه ۲۰ میلیون دوز واکسن از طریق این سازمان به کشور وارد می‌شود. او پیش‌تر در یک برنامه تلویزیونی گفته بود که به دلیل ممانعت وزارت بهداشت این سازمان تا فروردین سال ۱۴۰۰ نتوانسته است هیچ واکسنی به کشور وارد کند.

بهرام عین‌الهی، وزیربهداشت جدید، وقتی کار خود را در این وزارتخانه آغاز کرد گفت که اولویت او واکسیناسیون عمومی است. او در روزهای اخیر بارها تاکید کرده است که تا دهه‌فجر ۱۴۰۰ پایان واکسیناسیون را اعلام خواهد کرد. بنا بر وعده‌های جدید این مقام دولتی ایران، تا پایان مهرماه باید ۵۰ میلیون دوز واکسن به کشور وارد شود. این در حالی است که به گفته خود او، برای واکسیناسیون عمومی بیش از ۱۲۰ میلیون دوز واکسن نیاز است.

از: ایندیپندنت


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

برچسب‌ها:

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.