سقوط آزاد بازار بورس ایران، اضطراب سهامداران

یکشنبه, 9ام آبان, 1400
اندازه قلم متن

از ابتدای آبان ماه تا کنون شاخص کل بیش از ۶۰ هزار واحد سقوط کرده است

روز شنبه شاخص کل بورس حدود ۳۵ هزار واحد سقوط کرد و به رقم یک میلیون و ۳۴۰ هزار و ۳۱۹ واحد رسید- عکس از ایرنا

ادامه سقوط آزاد ارزش بازار بورس ایران در روزهای اخیر، باعث نگرانی سرمایه‌گذاران و کارشناسان اقتصادی شده است.

به گزارش «فرارو»، بسیاری از سهامداران از عملکرد دولت ابراهیم رئیسی در این زمینه انتقاد می‌کنند و می‌گویند این رویه خلاف وعده‌های دولت رئیسی است.

روز شنبه شاخص کل بورس حدود ۳۵ هزار واحد سقوط کرد و به رقم یک میلیون و ۳۴۰ هزار و ۳۱۹ واحد رسید.

شاخص کل با معیار هم‌وزن نیز با کاهش ۱۰ هزار و ۲۸۷ واحد، به رقم ۳۶۰ هزار و ۱۳۶ واحد رسید.

امروز معامله‌گران در بورس تهران بیش از ۵.۹ میلیارد سهام حق‌تقدم و اوراق مالی در قالب ۴۰۲ هزار فقره معامله و به ارزش ۳ هزار و ۷۶۱ میلیارد تومان، داد و ستد کردند.

ارزش معاملات امروز فرابورس ایران هم به بیش از ۲ هزار و ۲۵۸ میلیارد تومان رسید. با این حساب، ارزش معاملات دو بازار بیش از ۵ هزار و ۸۹۸ میلیارد تومان بود، در حالی که ارزش معاملات دو بازار در روز‌های رونق به بالای ۳۲ هزار میلیارد تومان هم رسیده بود.

از ابتدای آبان ماه تاکنون شاخص کل بیش از ۶۰ هزار واحد سقوط کرده است.

بنا به این گزارش، سهامداران نه تنها به وزیر اقتصاد انتقاد دارند، بلکه برخی هم به دلیل وعده‌های ابراهیم رئیسی به او طعنه می‌زنند و قدم زدن او در تالار بورس را در آغاز به کار دولت یادآوری می‌کنند. برخی هم می‌گویند عجیب است که «کفن‌پوشان» دیگر اعتراض نمی‌کنند.

فرارو می‌نویسد که اوضاع  متزلزل بورس حتی صدای اصولگرایان را هم در آورده است. حمید رسایی، از فعالان سیاسی اصولگرا، وضعیت بورس را به «زلزله» تشبیه کرد و روز شنبه در توییتی نوشت: «آقای رئیسی… فراموش نکنید مدتی است در بازار سرمایه هم زلزله چند هزار ریشتری آمده و آوار روی سر بازار سرمایه خراب شده. همه منتظر ورود شما به این منطقه و اتخاذ تصمیمات مناسب هستند.»

در شبکه‌های اجتماعی بحث‌های دامنه‌داری درباره وضعیت بورس در جریان است. برخی سهامداران به از بین رفتن کل دارایی‌شان اشاره دارند.

محمدرضا معتمد، کارشناس بازار سرمایه، در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، در مورد دلایل ریزش شاخص کل بورس تهران گفت: «یکی از دلایل مهم، بازار‌های موازی است که (بر اثر آن) نرخ موثر بهره در بازار بانکی بالا رفته است. دلیل دیگر، ابهامی است که برای تصمیم‌گیری در مورد نرخ خوراک صنایع مانند پتروشیمی‌ها، پالایشی‌ها، و فلزات اساسی وجود دارد. دلیل سوم، نگرانی از قیمت‌گذاری دستوری برای محصولاتی مانند سیمان، خودرو، و فولاد است که سرمایه‌گذاران را نگران کرده است.»

او افزود: « دولتمردان که در امور اقتصادی وارد می‌شوند، باید استراتژی خود برای امسال و سال آینده را به روشنی بیان کنند تا ابهام برای سرمایه‌گذاران به وجود نیاید.»

آخرین دلیلی که این کارشناس برای ریزش بورس عنوان کرد، شاید مهم‌ترینِ آن‌ها باشد: «فضای بین‌المللی و تعامل و توافق با کشور‌های دیگر»، و این که «هنوز مسئله نقل و انتقال پول و ارز حل نشده است.»

از: ایندیپندنت فارسی

 


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.