بازنشستگان معترض به وضعیت معیشتی مقابل مجلس ایران تجمع کردند

سه شنبه, 7ام دی, 1400
اندازه قلم متن

 

گروهی از بازنشستگان مستمری بگیر که به وضعیت معیشتی خود و پایین بودن حقوق و مستمری‌ها معترض هستند، در ادامه تجمع‌های اعتراضی خود امروز مقابل مجلس شورای اسلامی ایران تجمع کردند.

در این تجمع معترضان شعارهایی چون «قالیباف حیا کن، مجلس را رها کن» و ««اجرای همسان‌سازی حق مسلم ماست» سر دادند و خواستار اجرای طرح همسان‌سازی حقوق خودشان شدند.

تجمع بازنشستگان در شهرهایی چون ساری، قزوین، لردگان شیراز، اصفهان، همدان، اردبیل، سنندج، شهرکرد و … نیز در مقابل صندوق‌های بازنشستگی این شهرها برگزار شد و معترضان شعارهایی چون «یک اختلاس کم بشه، حقوق ما پاس میشه» و «دستای ما خالیه، وضع شما عالیه» به وضعیت موجود اعتراض کردند.

خواسته اصلی بازنشستگان مستمری‌بگیر که دو روز گذشته نیز در شهرهای مختلف تجمع کرده بودند، برخورداری از مستمری متناسب با سطح متوسط هزینه‌های زندگی خانوار ۴ نفره شهری و اصلاح مستمری‌ها است. آنها همچنین به گرانی فزاینده و فساد دولتی در ایران معترض هستند.

اردیبهشت امسال در جریان تجمعات اعتراضی اعلام شده بود که مستمری‌ها باید در سطح ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به عنوان پایه حقوق و سبد معیشت در نظر گرفته شود ولی با توجه به سطح تورم کنونی در ایران، احتمالا این رقم افزایش یافته است.

بیشتر در این باره:

حقوق بشر در ایران؛ ۲۵۴۱ تجمع و اعتصاب، افزایش ۵۳ درصدی بازداشت کارگران

واکنش مقام‌های حکومت ایران به این تجمعات به طور معمول تلاش برای جلوگیری از اعتراض‌ها، سرکوب و در برخی موارد بازداشت افراد معترض بوده است.

بر اساس گزارش سازمان «مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران» در سال ۲۰۲۱ بیش از ۲۵۰۰ تجمع همراه با اعتراض و اعتصاب از سوی فعالان مدنی، فرهنگی، کارگران و زندانیان در ایران برگزار شده است و در تجمعات کارگری ۶۴ کارگر بازداشت شده‌اند.

بر اساس این گزارش، محور این اعتراض‌ها «مطالبات مزدی اصناف، اعتراض به شرایط بد اقتصادی و اعتراض به مدیریت ناکارآمد نهادهای دولتی» بوده است.

بالا گرفتن اعتراضات سراسری فرهنگیان و بازنشستگان در حالی صورت می‌گیرد که جمهوری اسلامی ایران با مشکلات اقتصادی بسیاری از جمله به‌دلیل تحریم‌های اقتصادی ناشی از فعالیت‌های هسته‌ای دست‌به‌گریبان است.

بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، نرخ تورم سالانه در آبان ۴۴.۴ درصد بوده و بر پایه آمارهای رسمی وزارت کار، متوسط قیمت بیش از ۸۳ درصد اقلام خوراکی در ایران از حد بحران هم فراتر رفته است.

 

به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

برچسب‌ها:

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.