افراد بازداشتیِ مراسم چهلمین روز درگذشت بکتاش آبتین «به‌ طور موقت» آزاد شدند

جمعه, 29ام بهمن, 1400
اندازه قلم متن
عکسی که یاشار تبریزی (نفر دوم از راست) از خود و سایر فعالان مدنی بازداشت‌شده در مراسم چهلمین روز درگذشت بکتاش آبتین منتشر کرده است
عکسی که یاشار تبریزی (نفر دوم از راست) از خود و سایر فعالان مدنی بازداشت‌شده در مراسم چهلمین روز درگذشت بکتاش آبتین منتشر کرده است
رادیو فردا

افراد بازداشت‌شده در مراسم چهلمین روز درگذشت بکتاش آبتین، نویسنده و شاعر که در حبس جان باخت، بامداد روز جمعه، ۲۹ بهمن، پس از ضبط تلفن‌ همراه و وسایل شخصی خود به طور موقت آزاد شدند.

یاشار تبریزی، فعال مدنی که از جمله بازداشت‌شدگان مراسم چهلمین روز درگذشت بکتاش آبتین بود، در اینستاگرام ضمن اعلام این خبر، اسامی سایر بازداشت‌شدگان را مهریار ظفرمهر، کامبیز نوروززاده، محمد سلطانی، حمید درویشی، جلال علیپور و تینا یونسی‌تبار اعلام کرده و نوشت که همگی آن‌ها با روشی «خشونت‌آمیز» که موجب آسیب به آنان شده بازداشت شدند.

به گفته آقای تبریزی، او و پنج نفر دیگر پس از بازداشت در امامزاده عبدالله شهر ری، محل دفن بکتاش آبتین، ابتدا به پلیس امنیت منطقه منتقل و در مورد «لیدری و تشویق به اعتراض» و «دادن شعار درود بر آبتین، مرگ بر ظالمین و خائنین» تفهیم اتهام شدند.

به گفته این فعال مدنی، همه این افراد پس از چند ساعت بازداشت در پلیس امنیت شهر ری و پس از توقیف گوشی‌های همراه و سایر لوازم شخصی به بازداشتگاه پلیس امنیت وزرا واقع در گیشا منتقل و سرانجام ساعت یک و نیم بامداد روز جمعه بدون داشتن هیچ وسیله ارتباطی آزاد و در خیابان رها شدند.

آقای تبریزی در ادامه نوشته است که به تمامی افراد بازداشت‌شده اعلام شده که «فعلا آزاد هستند» و وقتی آن‌ها برای درخواست وسایل خود به پلیس امنیت شهر ری مراجعه کردند، به آن‌ها گفته شده که تحویل این وسایل به روز شنبه موکول شده است.

مراسم چهلم بکتاش آبتین، نویسنده، شاعر و فیلمساز منتقد که چندی پیش به دلیل بی‌توجهی مسئولان زندان اوین به وضعیت سلامتش جان باخت، روز پنج‌شنبه، ۲۸ بهمن در محل دفن او در امامزاده عبدالله شهرری برگزار شد.

بر اساس گزارش شرکت‌کنندگان، این مراسم با دخالت نیروهای امنیتی و لباس شخصی به خشونت کشیده شد.

مراسم خاکسپاری این شاعر و نویسنده در روز ۲۰ دی نیز تحت فشار نیروهای امنیتی برگزار شده بود.

آقای آبتین سال گذشته با اتهاماتی چون عضویت در کانون نویسندگان ایران و حضور بر مزار جان‌باختگان قتل‌های سیاسی زنجیره‌ای به شش سال زندان محکوم و از پنجم مهر ۱۳۹۹ و در اوج بحران شیوع کرونا در ایران برای اجرای حکم به زندان اوین منتقل شده بود.

او در دوران حبس دو بار به کرونا مبتلا شد و سرانجام پس از بی‌توجهی مسئولان زندان اوین به درمان او با وجود وخامت اوضاع جسمانی‌اش ۱۸ دی در بیمارستانی در تهران جان باخت.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

برچسب‌ها:

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.