اعتراض دانشجویان علم و صنعت تهران به ‘اذیت و آزار حراست’ و کتک زدن یک دانشجو

دوشنبه, 5ام اردیبهشت, 1401
اندازه قلم متن

دویچ وله

گروهی از دانشجویان دانشگاه علم و صنعت در تهران در اعتراض به آنچه که افزایش “فشارهای حراست” بر دانشجویان و “ضرب و جرح” یکی از دانشجویان بوسیله نیروهای حراست دانشگاه خوانده شد، تجمع کردند و شعار دادند.

در این تجمع اعتراضی که یکشنبه، ۴ اردیبهشت در دانشگاه علم و صنعت در شرق تهران برگزار شد، دانشجویان معترض پلاکاردهایی داشتند که روی آن نوشته بود “دانشگاه پادگان نیست” و “یکی را بزنید همه ما را زده‌اید.”

دانشجویان دانشگاه علم و صنعت ایران می‌گویند که حراست‌های دانشگاه‌ها بعد از حضوری شدن کلاس‌های درس، با ایجاد رعب و وحشت و تهدید، در امور شخصی و پوشش آنها دخالت می‌کنند.

در ویدئوهای منتشر شده از این تجمع شعارهای چون “حراست پلیسی، نمی‌خواهیم، نمی‌خواهیم” و “کرامت دانشجو مهمتر از هر چیزی” است، شنیده می‌شود.

در بیانیه‌ اعتراضی که یکی از دانشجویان خواند، آمده “امروز دهه شصت نیست که بتوان با اجبار، سلائق و عقاید عصر حجری خود را با زور چماق به خورد دانشجو داد. امروز باید حق آزادی انتخاب را پذیرفت.”

“انجمن اسلامی آرمان دانشجویان دانشگاه علم و صنعت” که در اعتراض به رفتار اخیر حراست دانشگاه با سه تن از اعضای خود این تجمع را برگزار کرد از مسئولان دانشگاه خواست “رفتارهای خودسر و بی ضابطه” حراست را اصلاح کنند و مانع پایمال شدن “حقوق دانشجویان شوند.”

 

انجمن اسلامی دانشگاه علم و صنعت تصاویری از ضرب و جرح یکی از دانشجویان منتشر کرده است

ضرب و شتم یک دانشجو به دست ماموران حراست

رفتار ماموران حراست دانشگاه علم و صنعت با چند دانشجو که روز سه‌شنبه قصد توزیع بیانیه “انجمن اسلامی آرمان دانشجویان دانشگاه علم و صنعت” را داشتند، از دلایل برگزاری تجمع امروز عنوان شده است.

در بیانیه این انجمن آمده که روز سه‌شنبه ۳۰ فروردین، اعضای “انجمن اسلامی آرمان دانشجویان” در حال توزیع نسخه‌هایی از بیانیه‌ی پیشین این انجمن در سطح دانشگاه بودند که با برخورد “ماموران حفاظت فیزیکی” دانشگاه رو به رو می‌شوند.

گزارش شده که پس از این برخورد گروهی از ماموران یک دانشجو را پیاده و سوار بر موتور تعقیب کردند و هنگامی که این دانشجو زمین افتاده “به او یورش برده و مورد ضرب و شتم و هتک حرمت قرار دادند.”

در بیانیه انجمن اسلامی آرمان دانشجویان آمده: “شرح ماوقع حکایت از رفتارهای ناپسندی همچون کشیدن وی بر روی زمین و برای لحظاتی فشردن گردن وی دارد. تجسس محتویات کیف دانشجوی مضروب بدون اجازه وی پس از انتقال او به حراست و نیز انتقال او به کلانتری، از رفتار فراقانونی حراست پرده برمی‌دارد.”

انجمن اسلامی آرمان دانشجویان دانشگاه علم و صنعت ایران همچنین می‌گوید که این دانشجو مضروب و دو دانشجوی دیگر به کمیته انضباطی دانشگاه احضار شدند.

خواسته‌های دانشجویان معترض چیست؟

“تشکیل شورای نظارت بر حراست، توقف دخالت در امور شخصی دانشجویان و زیست دانشجویی و به رسمیت شناختن حق آزادی انتخاب، شفاف شدن عملکرد حراست، انتشار آیین نامه‌ها و مصوبه‌ها به صورت علنی” از جمله خواسته‌های دانشجویان است.

“برخورد با عاملان ضرب و شتم یک دانشجو” و “مشخص شدن هویت” نیروهای حفاظت فیزیکی هم از جمله خواسته های مطرح شده بود و در بیانیه دانشجویان آمده: “افراد [این نیروها] باید اتیکت اسمشان را روی بیرونی‌ترین لباسشان نصب کنند.”

“توقف گشت‌زنی در سطح دانشگاه، و حذف و عدم استعمال موتورسیکلت و وسایل نقلیه موتوری توسط حفاظت فیزیکی” و “توقف امنیتی سازی دانشگاه و عدم حضور دوباره نیروهای نظامی” هم بخشی از خواسته‌های مطرح شده در تجمع امروز بود.

‘افزایش’ فشارها در زمینه پوشش

در روز‌های گذشته گزارش‌هایی از افزایش موارد برخورد ماموران حراست دانشگاه‌های در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است.

دو روز پیش سایت انصاف نیوز در گزارشی از افزایش محدودیت‌ها به ویژه در زمینه پوشش در برخی از دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه صنعتی امیرکبیر و حتی راه انداختن گشت ارشاد موتوری در فضای این دانشگاه خبر داده بود.

در این گزارش آمده بود “همزمان با بازگشایی دانشگاه‌ها پس از مدت‌ها آموزش غیرحضوری به دلیل کرونا و برگزاری کلاس‌ها به شکل حضوری، حراست و انتظامات دانشگاه صنعتی امیرکبیر سخت‌گیری‌های غیر معقولی را در مورد پوشش و حجاب اعمال کرده‌اند.”

انصاف نیوز می‌گوید گزارش‌هایی از برخی دانشجویان دریافت کرده که “تذکر به لباس و پوشش دانشجویان تنها به درهای ورودی دانشگاه محدود نمی‌شود و ماموران حراست و انتظامات دانشگاه در اقدام بی‌سابقه‌ای با راه انداختن گشت ارشاد موتوری، در صحن دانشگاه و حتی محیط‌های کمتر شلوغ نیز نسبت به این موضوع حساسیت‌های متفاوتی با گذشته به‌خرج می‌دهند.”

در سال‌های ابتدای انقلاب و بعد از “انقلاب فرهنگی” سختگیری‌های زیادی در زمینه‌های مختلف از جمله پوشش دانشجویان در سراسر ایران اعمال شد، به تدریج از میزان فشارها کاسته شده بود اما برخی سختگیری‌های اخیر را بازگشتی به سال‌های دهه شصت ارزیابی می‌کنند.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.