کالاهای اساسی طی ماههای گذشته چندین بار افزایش قیمت داشتهاند
فروشندگان گوشت میگویند که مجوز افزایش قیمت از طرف اتحادیه صادر شده است- عکس از ایرنا
در پی حذف ارز ترجیحی و افزایش قیمت مواد غذایی در کشور، این بار موج گرانیها به برنج خارجی و گوشت قرمز رسید. پیش از این نیز قیمت این دو کالا رشد چشمگیری را تجربه کرده بودند. حالا مشاهدات میدانی نشان میدهد این دو کالا بار دیگر گران شدند. به گزارش صدا و سیما، برنج پاکستانی از کیسهای ۲۸۰ هزار تومان به کیسهای ۳۷۰ هزار تومان رسیده و گوشت قرمز هم از کیلویی ۱۵۰ هزار تومان به ۱۷۵ هزار تومان رسیده است.
این افزایش قیمت در حالی رخ میدهد که پیش از این، احمد وحیدی وزیر کشور دولت سیزدهم مدعی شده بود که هیچ کالای دیگری جز چهار کالای اعلامی دولت قرار نیست گران شوند؛ اما برخلاف سخنان مطرح شده، طی همین یک هفته اخیر چندین کالای مصرفی گران شدند.
عمدهفروشهای بازار برنج معتقدند که افزایش قیمت حمل و نقل در کنار گرانتر شدن قیمت کالا از مبدا، دلیل اصلی این افزایش قیمت است.
فروشندگان گوشت نیز در رابطه با گرانی آن میگویند که مجوز این کار از اتحادیه صادر شده است.
افزایش قیمت مواد غذایی در ایران بر قیمت دیگر کالاها و هزینههای زندگی نیز تاثیر میگذارد، بهطوری که باعث بالا رفتن نرخ برخی خدمات از جمله حملونقل هم شده است. ضمن اینکه همزمان با گرانیهای اخیر، نرخ دلار نیز در بازارهای داخلی بالا رفته و بار دیگر به کانال ۳۰ هزار تومان نزدیک شده است. موضوعی که بر روی کالاهای وارداتی تاثیر مستقیم دارد.
با وجود نگرانیهایی که افزایش نرخ اقلام خوراکی در جامعه ایجاد کرده است، مقامهای دولت رئیسی مدعیاند که ارز ترجیحی برای کالاهای اساسی را «در راستای مردمیسازی و توزیع عادلانه یارانهها» حذف کردهاند.
پس از آنکه دولت رئیسی مجوز رسمی گرانتر شدن برخی اقلام خوراکی از جمله مرغ، تخممرغ، لبنیات و روغن را صادر کرد، سایر اقلام خوراکی مانند برنج، گوشت قرمز و شکر نیز گران شدند. این در حالی است همین اقلام طی ماههای گذشته چندین بار افزایش قیمت داشتهاند.
همین موضوع اعتراضهای مردمی در بسیاری از شهرها را به همراه داشت. نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، نیز پاسخ معترضان را در خیابانها با خشونت و سرکوب داد.
از: ایندیپندنت