رئیس سابق سازمان نظام مهندسی ایران، در مورد احتمال وقوع حوادثی نظیر فرو ریختن متروپل آبادان در تهران، از ممانعت دولت برای اطلاعرسانی درباره تخلفات بیش از ۲۵۰ برج برای «لطمه نخوردن حیثیت شهرداری» وقت تهران خبر داد.
همزمان رئیس کمیسیون شهرسازی شورای شهر تهران نیز از لزوم انتشار اسامی «۱۲۹ ساختمان بسیار پرخطر پایتخت» خبر داد.
احمد خرم، که از دی ماه ۹۸ تا بهمن ماه ۱۴۰۰ ریاست سازمان نظام مهندسی ایران را به عهده داشت، روز یکشنبه ۸ خرداد، به خبرگزاری ایلنا گفت درباره تخلفات برجسازی در تهران «یک دنیا پرونده وجود دارد».
آقای خرم برای نمونه از صدور مجوز شهرداری تهران در یک بازه زمانی ۱۰ ساله برای ساخت «۱۲۷ برج بر روی گسل و ۱۲۵ برج در معابر کمتر از ۱۰ متر» خبر داد و افزود که این موضوع «حتی در دولت مطرح شد، اما جلوی انعکاس آن به جامعه را گرفتند».
رئیس سابق سازمان نظام مهندسی نام شهردار مدنظرش در این بازه طولانی را اعلام نکرد، اما درباره دلیل عدم اطلاعرسانی گفت: «معتقد بودند اطلاعرسانی این موضوعات به حیثیت شهرداری لطمه میزند و نباید به شهرداری لطمه وارد شود.»
دوره طولانی تصدی محمدباقر قالیباف در شهرداری تهران، از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۶، با پروندههای متعدد فساد گره خورده است تا جایی که در یک مورد منجر به صدور حکم ۲۰ سال زندان برای عیسی شریفی، قائممقام قالیباف در شهرداری، شد.
روز یکشنبه همچنین مهدی عباسی، رئیس کمیسیون شهرسازی شورای شهر، در تذکر پیش از دستور خود، با بیان اینکه ۱۲۹ ساختمان بسیار پرخطر در تهران وجود دارد، خواستار انتشار فهرست این ساختمانها شد.
این در حالی است که تیر ماه سال ۱۳۹۹ فهرستی از اسامی ساختمانهای ناایمن تهران بهتفکیک مناطق ۲۲ گانه اعلام شد، اما تا کنون هیچ گزارشی از اقدام شهرداری و دیگر مراجع قانونی مرتبط برای ایمنسازی آنها منتشر نشده است.
عباسی،رئیس کمیسیون شهرسازی #شورای_شهرتهران امروز(۸ خرداد)خواستارشداسامی ۱۲۹ ساختمان بسیار پرخطر تهران منتشر شود!
🔷جناب عباسی روز ۳۱تیرماه سال ۹۹ اسامی ساختمانهای ناایمن تهران به تفکیک مناطق ۲۲ گانه اعلام شد
الان باید از #شهرداری سوال کنید،بعد از آن چه ایمن سازیهایی انجام داد pic.twitter.com/iYdsv0xDzw— Azadeh Mokhtari (@AzadeMokhtari) May 29, 2022
با این حال رئیس کمیسیون شهرسازی شورای شهر بدون اشاره به انتشار قبلی این فهرست، خواستار انتشار آن شد «تا اگر مالک انگیزه کافی برای ایمنسازی ندارد، با تحریم شهروندان در مراجعه به این ساختمانها، مالک اقدام به بازسازی کند».
معضل تخلفات در صدور مجوز ساخت برجها و ایمن نبودن حدود ۱۳۰ ساختمان در تهران در حالی مطرح میشود که شماری از ساختمانهای دولتی نیز، بهگفته رئیس پیشین نظام مهندسی کشور، طرح مقاوم سازی ندارند.
احمد خرم در این مورد گفته است اکثر ساختمانهای دولتی نیاز به طرح مقاومسازی دارند چراکه «یا طرح محاسباتی این ساختمانها یا اجرای آنها درست نبوده است».
از: رادیو فردا