خبرگزاری هرانا – اکبر باقری، زندانی سیاسی دوران محکومیت ۹ ساله خود را در بند ۱ تیپ ۲ زندان تهران بزرگ که با عنوان بند دربسته نیز شناخته میشود، سپری می کند. وی مدت هاست که به دلیل دوری محل سکونت خانواده اش، از ملاقات با آنها محروم مانده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، اکبر باقری، زندانی سیاسی دوران محکومیت خود را در زندان تهران بزرگ سپری می کند.
یک منبع نزدیک به خانواده آقای باقری به هرانا گفت: «این زندانی به بیماریهای متعددی چون کمبود هموگلوبین خون، مشکلات روده، کبد و هموروئید، مبتلا بوده و قریب به یک سال است که از رسیدگی مناسب پزشکی و یا اعزام به مراکز درمانی خارج از زندان محروم است. با این حال مسئولان زندان به او وعده داده اند که فردا شنبه ۴ تیر، جهت رسیدگی درمانی به بیمارستان طالقانی تهران اعزام خواهد شد. همچنین دختر ۱۱ ساله او و دیگر اعضای خانوادهاش که در شهر کرمانشاه سکونت دارند، به دلیل دوری راه مدت هاست موفق به ملاقات با آقای باقری نشده اند.»
منبع مطلع افزود: «خانواده این زندانی اخیرا به جهت ملاقات با آقای باقری به تهران آمده اند و برای پیگیری وضعیت او به دادسرای اوین هم مراجعه کردند اما الیاسی، یکی از معاونین امین وزیری دادیار ناظر بر زندانیان سیاسی به هیچ عنوان حاضر به ملاقات با آنها نشد.»
آقای باقری در مهرماه سال ۱۴۰۰ به همراه شمار دیگری از زندانیان سیاسی که بدون اجرای اصل تفکیک جرائم در تیپ دو زندان تهران بزرگ نگهداری می شدند، توسط تعدادی از زندانیان متهم به جرائم خشن مورد ضرب و شتم قرار گرفتند. در پی این درگیری، اکبر باقری و ۱۳ تن دیگر از زندانیان سیاسی به صورت تنبیهی به بند ۱ تیپ ۲ زندان تهران بزرگ که با عنوان بند دربسته نیز شناخته میشود، منتقل شدند. باوجود گذشت ماه ها از انتقال این زندانیان به بند دربسته کماکان ساکنین این بند از محرومیت های بسیاری رنج میبرند.
هرانا اخیرا در گزارشی به مشکلات زندانیان محبوس در این بند از جمله قطعی طولانی مدت و مکرر آب، وضعیت بهداشتی نامناسب، تراکم جمعیت بالای زندانیان و محرومیت از سیستم تهویه مطبوع خبر داد.
وی خردادماه سال ۹۶ توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصیاش بازداشت و نهایتا پس از دو ماه تحمل بازجویی و سلولهای انفرادی در زندان دیزل آباد کرمانشاه با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت آزاد شد. این شهروند کرمانشاهی مجددا در اسفندماه همان سال (۱۳۹۶) در جریان تجمع مالبختگان در مقابل مجلس بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. آقای باقری مدت ۴۸ روز در سلولهای انفرادی بازداشتگاه وزارت اطلاعات در زندان اوین (موسوم به بند ۲۰۹) نگهداری و در فروردینماه ۹۷ به بند ۴ این زندان منتقل شد.
جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات اکبر باقری در تابستان ۹۷ در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد، قاضی وی را به اتهام اجتماع و تبانی به ۷ سال و نیم حبس و به اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال و نیم حبس جمعا ۹ سال زندان محکوم کرد. این حکم نهایتا در دادگاه تجدیدنظر نیز عیناً تایید شد.
آقای باقری نهایتا اواخر اردیبهشت ۹۸ بدون اطلاع قبلی از زندان اوین به زندان تهران بزرگ تبعید شد.
هرانا اوائل اسفندماه سال ۹۹ از انتقال این زندانی سیاسی پس از انجام عمل جراحی و علیرغم دستور پزشک به قرنطینه زندان تهران بزرگ خبر داده بود. انتقال آقای باقری به محیط آلوده قرنطینه در شرایطی صورت گرفت که او حتی از تعویض پانسمان و سایر رسیدگیهای پزشکی پس از عمل محروم شده بود. پیشتر دستان و پاهای این زندانی که روز یکشنبه ۳ اسفندماه همان سال تحت عمل جراحی قرار گرفته بود پس از انجام عمل با دو عدد دستبند و پابند بسته شده بود و نیروهای امنیتی به بهانه نداشتن کلید از باز کردن آنها امتناع میکردند. این امر در حالی بود که بنا به دستور پزشک اکبر باقری باید برای تسریع روند درمان پس از انجام عمل راه میرفت.
این زندانی سیاسی پیشتر نیز در تاریخ ۲۳ بهمنماه ۱۳۹۹ برای چهارمین بار به دلیل اعزام دیرهنگام به بیمارستان از رسیدگی پزشکی محروم مانده بود.
گفتنی است که اکبر باقری پدر یک دختر ۱۱ ساله است و پیش از بازداشت در کرمانشاه به شغل خطاطی اشتغال داشته است. با توجه به متارکه اکبر باقری از همسر سابقش، فرزند وی از مدت ها قبل نزد خانواده ایشان زندگی میکند و در نبود پدرش دچار مشکلاتی شده است.
هرانا پیشتر در تاریخ در خردادماه امسال طی گزارشی به شرح مشکلات زندانیان محبوس در زندان تهران بزرگ پرداخته است.