خبرگزاری تسنیم، نزدیک به سپاه پاسداران به نقل از «منابع آگاه در مذاکرات» هستهای ایران در قطر نوشت این گفتوگوها «تأثیری در از بین رفتن بنبست مذاکراتی» نداشته و به نتیجه نرسیده است. تسنیم عامل این مسأله را «پافشاری» طرف آمریکایی بر متن پیشنهادی پیشین خود عنوان کرد.
این خبرگزاری نوشت که نشست علی باقری، رییس هیأت مذاکره ایران با انریکه مورا، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در قطر به پایان رسید.
این دور از گفتوگوها نیز بهصورت غیرمستقیم بین ایران و آمریکا برگزار شد و اتحادیه اروپا نقش میانجی و انتقالدهنده پیام را بر عهده داشت.
تسنیم نوشت که به دلیل اصرار آمریکا بر مواضع خود «نشست دوحه هم تأثیری در از بین رفتن بنبست مذاکراتی نداشته» است.
به نظر میرسد جمهوری اسلامی «تضمین» یا تضمینهایی میخواهد که ایالات متحده آمریکا حاضر به دادن آنها نیست.
بر اساس گزارش تسنیم، آمریکا بر متن طرح پیشنهادی خود در مذاکرات «وین ۷» اصرار دارد که شامل «تضمین برای انتفاع اقتصادی ایران» نمیشود.
در ماههای گذشته دلیل بنبست در مذاکرات احیای برجام، اصرار جمهوری اسلامی به خارج شدن نام سپاه پاسداران از فهرست گروههای تروریستی آمریکا اعلام شده بود.
با این حال پیش از مذاکرات قطر یک مقام دولت آمریکا گفته بود موضوع حذف نام سپاه پاسداران از فهرست گروههای تروریستی از میز مذاکرات برداشته شده است.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا، گفته بود توافقی روی میز است و ایران باید تصمیم بگیرد که میخواهد آن را بپذیرد یا نه.
وزارت امور خارجه قطر هم با انتشار بیانیهای ابراز امیدواری کرده بود این مذاکرات به نتایج مثبتی منجر شود.
مذاکرات اتمی پس از سفر جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به تهران از سر گرفته شد.
پس از سفر امیر قطر و انریکه مورا، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، به تهران در اردیبهشت ماه، خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران، نوشته بود قرار است امیر قطر نقش واسط بین جمهوری اسلامی و آمریکا را که قبلا بر عهده پادشاه عمان بود، بازی کند.
از: ایران اینترنشنال