اطلاعیه مرکز رسانه قوه قضاییه در خصوص پرونده زهرا صدیقی همدانی و الهام چوبدار

پنجشنبه, 24ام شهریور, 1401
اندازه قلم متن

خبرگزاری هرانا – مرکز رسانه قوه قضائیه روز چهارشنبه ۲۳ شهریور در اطلاعیه تازه‌ای در خصوص زهرا صدیقی همدانی و الهام چوبدار، دو زندانی محکوم به اعدام، اتهام «قاچاق انسان» در مورد آنها را تکرار کرده و جزئیات بیشتری نیز بر ادعاهای قبلی خود افزوده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، مرکز رسانه قوه قضائیه روز چهارشنبه ۲۳ شهریورماه ۱۴۰۱، با انتشار اطلاعیه ای با عنوان “حکم اعدام زهرا صدیقی و الهام چوبدار قابل فرجام خواهی است” به ارائه جزییات بیشتر از محتوای پرونده دو زن محکوم به اعدام اقدام کرد.

این مرکز در اطلاعیه تازه خود آورده است که «برخلاف اخبار منتشر شده در فضای مجازی و جوسازی‌های صورت گرفته، حوزه فعالیت و عمده اتهامات این افراد فریب و سپس قاچاق زنان و دختران جوان به یکی از کشورهای منطقه به امید آموزش و وعده اشتغال بوده که در نهایت به سوء استفاده از آنها منجر میشده و در مواردی نیز، به خودکشی فریب‌خوردگان ختم شده است.

قاچاق دختران توسط این باند، تنها منحصر به استان آذربایجان غربی نبوده و این باند اقدام به فریب و قاچاق دختران از سراسر کشور می‌کرده‌اند.

سرکردگان این باند قاچاق انسان سه زن و یک مرد به نام‌های زهرا صدیقی، الهام چوبدار، سهیلا مرتضایی و علیرضا فرجاد کیا هستند که در عملیات اطلاعاتی سربازان گمنام امام زمان (ع) در سپاه پاسداران دستگیر شدند.

بنابر کیفرخواست صادره این افراد به افساد فی‌الارض از طریق اشاعه گسترده فحشاء و تشکیل سازمان یافته فروش دختران ایرانی متهم هستند.

بر اساس اطلاعات پرونده، زهرا صدیقی معروف به ساره به همراه الهام چوبدار با تشکیل باند فساد و فحشاء، اقدام به عضوگیری برای دایر کردن مرکز فساد و فحشاء و بردن دختران ایرانی به یکی از کشورهای منطقه می‌کردند.

زهرا صدیقی و الهام چوبدار به صورت گسترده زنان و دختران جوان را به امید آموزش و کاریابی به خارج از کشور می‌بردند و با دادن هدیه‌های گران قیمت، آنها را گمراه و مجبور به فساد می‌کردند.

سهیلا مرتضایی، از دیگر متهمان این پرونده بنیانگذار و نفر اول تشکیل شبکه هدایت و پشتیبانی باند سازمان یافته فساد محسوب می‌شود که از وی به عنوان یکی از اولین و قدیمی‌ترین سرشبکه‌های سازمان یافته فساد در کشور مقصد این باند نام می‌برند.

سهیلا مرتضایی در پوشش فعالیت در سالن آرایش زنانه در یکی از کشورهای نزدیک به ایران، اقدام به تشکیل شبکه قوادی کرده بود و در ازای نگهداری از دختران و قوادی، ۵۰ درصد از مبلغ دریافتی از فساد را دریافت می‌کرد.

علیرضا فرجاد کیا متهم ردیف چهارم پرونده که به چندین زبان از جمله فارسی، کردی، ترکی استانبولی و عربی مسلط است، نیز از سرکردگان این باند مخوف است که به تشکیل شبکه فساد و فحشا اقدام کرده بود و با اغفال دختران ایرانی از سراسر کشور از آنها سوء استفاده می‌کرد.

با توجه به شواهد و ادله موجود در پرونده، اعضای این باند از سوی دادگاه عمومی و انقلاب ارومیه به اعدام محکوم شدند که البته این حکم در دیوان عالی کشور قابل فرجام خواهی است.»

مرکز اطلاع رسانی قوه قضائیه در حالی مدعی اطلاع رسانی در خصوص این پرونده شده است که تاکنون هیچگونه مستندی در تایید ادعاهای خود منتشر نکرده است و همینطور از دفاعیات متهمان اطلاعی در دست نیست. از سوی دیگر، مستنداتی توسط سایر منابع از جمله وکلای پرونده نیز منتشر نشده است.

مشخص نیست در پرونده مورد اشاره که گفته میشود چهار متهم دارد، چه احکامی برای سهیلا مرتضایی و علیرضا فرجاد کیا صادر شده است و آخرین وضعیت حقوقی این افراد از چه قرار است.

در روزهای اخیر موج گسترده ای با باور به اینکه دو زن محکوم به اعدام در رابطه با گرایش جنسی خود به اعدام محکوم شده اند در سطح بین المللی به راه افتاد.

در آخرین موارد اتحادیه اروپا روز سه‌شنبه ۲۲ شهریور صدور حکم اعدام برای الهام چوبدار و زهرا صدیقی همدانی را محکوم و اعلام کرد: «اتحادیه اروپا قاطعانه با همه اَشکال جرم‌انگاری گرایش جنسی و هویت جنسی مخالف است.»

لیز تروسل، سخنگوی دفتر حقوق بشر سازمان ملل هم صدور احکام اعدام برای زهرا صدیقی همدانی و الهام چوبدار را «نگران‌کننده» خوانده است.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.