رئیس سازمان نهضت سوادآموزی ایران از «بیسوادی» حدود ۱۵ درصد از جمعیت کشور خبر داد.
علی باقرزاده، مدیر نهضت سوادآموزی ایران، در مصاحبه با خبرگزاری مهر گفت که در آخرین سرشماری در جمعیت ۶۷ میلیون و ۶۸۱ هزار نفر بالای ۶ سال کشور، ۵۷ میلیون و ۳۶۱ هزار نفر (۸۵ درصد) خود را باسواد و ۹ میلیون و ۷۱۹ هزار نفر (۱۴.۴ درصد) خود را بیسواد اعلام کردهاند.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی همچنین از نامشخص بودن وضعیت سواد ۶۰۰ هزار نفر دیگر در کشور خبر داده است.
بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، بیسواد به کسی گفته میشود که توانایی خواندن، نوشتن و حساب کردن نداشته باشد.
یک روز پیش از رئیس سازمان نهضت سواد آموزی، مدیرکل نظارت و ارزشیابی تحصیلی این سازمان نیز از وجود ۱۹ میلیون بیسواد و کمسواد در کشور خبر داده بود.
به گفته مهدی نامجومنش، باسواد در ایران کسی است که «بتواند بخواند و بنویسد، اعمال چهارگانه ریاضی را بداند و قرآن مجید را روخوانی کند».
۱۱ آبانماه ۱۳۸۷ خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، به نقل از علیرضا علیاحمدی، وزیر سابق آموزش و پرورش، نوشت که طی چهار سال آینده (۱۳۹۱) جشن پایان بیسوادی در شهرهای مختلف کشور برگزار خواهد شد.
در همین حال علی یزدیخواه، مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران، نیز در شهریور گذشته از پایان بیسوادی در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ تا سال ۱۳۹۳ خبر داده بود.
حمیدرضا حاجی بابایی، وزیر پیشین آموزش و پرورش در دولت محمود احمدینژاد، نیز هنگامی که به وزارت رسید، وعده داد که بیسوادی را در مدت پنج سال به صفر میرساند.
اما رئیس سازمان نهضت سوادآموزی گفته است که «جایگاه ایران در دنیا با توجه به مکانیزمها و روشهای سوادآموزی، جایگاه مناسبی نیست».
به گفته آقای باقرزاده، بر اساس اعلام یونسکو، رتبه ایران در موضوع سوادآموزی در میان ۱۶۴ کشور جهان، رتبه ۸۶ اعلام شده است.
او همچنین گفته است که «بیشترین آمار بیسوادی از سالهای ابتدای انقلاب در بین زنان بوده» و در این میان، زنان روستایی بیشترین سهم در بیسوادی را داشتهاند.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی، مسائل اقتصادی را یکی از علتهای اصلی بیسوادی در ایران دانسته و گفته است که هزینه باسواد کردن یک نفر در ایران ۵۴۵ هزار تومان است.
منبع: رادیو فردا