سکوت چیزی جز شراکت در جرم نبوده و نیست

شنبه, 14ام آبان, 1401
اندازه قلم متن

اگرچه اغلب واقعیت نسبی است، باری در بزنگاه‌های تاریخی یا در دو راهه‌های تصمیم گیری اجتماعی (یعنی آنجا که ظالم در مقابل عدالت برای مردم، و در رویارویی با حقوق اجتماعی، گردنکشی می کند (هر مسئله‌ای دو طرف بیشتر ندارد: یک طرف حق است و طرف دیگر باطل، یک طرف اشغال شده و طرف دیگر اشغالگر، یک طرف ظالم است و طرف دیگر مظلوم ، یک سو سرکوبگر است و دیگر سو سرکوب شده، اما وسط قرار گرفتن، در بیشتر موارد، حامی سرکوب و ظلم و شر بودن است.

آدمی که خود را (بدلیل منافع شخصی یا باورهای مکتبی) اغلب وسط قرار می دهد، به اختیار و آگاهانه چنین می کند.

فردی که در دو راهه‌های تصمیم گیری اجتماعی وسط قرار دارد و سکوت می کند ، رندی است که حقیقت را پنهان می‌کند، او طرفدار یا هوادار (اغلب خجول) ظلم است و چنین وانمود می کند که هیچ انتخاب یا ارزشی وجود ندارد. اما در چنین شرایطی، سکوت او چیزی جز شراکت در جرم و ظلم نبوده و نیست. نمونه‌های تاریخی محاکمه ی چنین افرادی که (در مقابل جنایت، ظلم و شر) سکوت گزیدند، بسیارند (از دادگاه کیفری نورنبرگ تا طارق عزیز در عراق.)

فردی که، به اختیار و آگاهانه سکوت گزیده، مایل به بیرون ماندن از هر نبرد بین حق و باطل است ، او اغلب خون بی‌گناه را می فروشد ، و بر روی شکم خود به سوی ظالم می خزد زیرا که “سکوت وی علامت رضا” به شرایط ظلم است.

فردی که عدالت را “با محکوم کردن هم ظالم و هم مظلوم” تعریف می کند، کسی که نزاع‌ها را در بزنگاه‌های تاریخی (هنگامیکه ظالم همان زمان جنایت می کند،(  می­خواهد به اصطلاح “حل ‌کند،” یعنی فردی که اغلب در همکاری با برخی اندیشمندان ابله خودی، برای ایجاد تبلیغات گفتگو و یا برای ایجاد دیسکورس مصالحه تلاش می کند، حامی شر و ظلم است. به اصطلاح استاد دانشگاه شریف که، در بیشتر موارد، پس از چند دهه سکوت (حتی هنگامیکه دانشجویان خودش پس از تقلبات انتخاباتی ۸۸ توسط دیگر دانشجویان سهمیه ای بسیجی لو داده شده و به زندان فرستاده شدند،) حالا می خواهد که”  جوانان و دانشجویان بسیجی و علاقمندان به ولایت، استقلال خود را از نهادهای بیرون دانشگاه حفظ کنند،“ مایه ننگ و شرم حرفه ی آموزگاری است. همچنین است وضعیت اصلاح طلب ولایتی سکوت گزین.

سکوت چندین دهه ای چنین فردی در اعتراض به ظلم نیز، چیزی جز شراکت در جرم او نبوده و نیست.

در بزنگاه‌های تاریخی یا در دو راهه‌های تصمیم گیری اجتماعی، بیاد داشته باشیم که در هر مصالحه­ای بین خیر و شر، یا در هر تلاشی برای تبلیغ هرگونه گفتگویی بین حق و باطل، در بیشتر موارد، این تنها ظالم است که می‌تواند سود و منفعت ببرد.

ر. رخشانی


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.