صدای آمریکا
شماری از اساتید دانشگاه علوم پزشکی تهران با ارسال نامهای به رئیس این دانشگاه، نسبت به شیوهنامه جدید انضباطی اعتراض کردند.
در این نامه ۹۰ استاد خواستار استقبال از «حساسیت دانشجویان» به مسائل روز شدهاند و اقدام به بازنگری «تنگنظرانه» شیوهنامه اجرایی آییننامه انضباطی را «ابزاری برای خاموش کردن صدای اعتراضات دانشجویان» خواندهاند.
شیوهنامه اجرایی جدید روز اول آذر ۱۴۰۱ به دانشگاهها ابلاغ شده است.
اساتید دانشگاه علوم پزشکی تهران در نامه خود به حسین قناعتی نوشتهاند که اصول شیوهنامه به شکلی ویرایش یافته که «به جای آن که برخورد انضباطی را به نگاه تربیتی-پرورشی تلطیف کند» اصل را بر «سرعت دادرسی و اثر پیشگیرانه از طریق تشدید مجازاتها» گذاشته است.
آنها در این نامه همچنین شماری از اشکالات «حقوقی و اخلاقی» این شیوهنامه را نیز برشمردهاند. از جمله، آنها تاکید کردهاند که «شک به جرم نباید منجر به صدور حکم شود» و چنین رویهای «اصل برائت» را نقض میکند.
اساتید دانشگاه علوم پزشکی تهران همچنین تأکید کردهاند که در شیوهنامه جدید «کمر به آزار و اقرارگیری اجباری بستهاند» و یادآور شدهاند که این، طبق ماده ۵۷۸ قانون مجازات اسلامی جرم محسوب میشود.
پیشتر نیز ۱۸ شورای صنفی دانشجویی در بیانیهای مشترک با اعتراض به شیوهنامه جدید انضباطی، آن را «نقض آشکار حقوق انسانی و دانشجویی» خواندند.
آنها در این بیانیه نوشتهاند: «باید پرسید چرا این شیوهنامه میبایست در این زمانه پرالتهاب ابلاغ شود؟ علت آن، به جز قانونی کردن اقدامات غیرقانونی دانشگاه و مجرم پنداشتن دانشجویان چه چیزی میتواند باشد؟»
شوراهای صنفی دانشجویی نیز از وزیران علوم و بهداشت خواستهاند که این شیوهنامه جدید را باطل کنند.