گرانی دارو در یک سال گذشته بین ۴۰ تا ۹۰ درصد

چهارشنبه, 25ام دی, 1392
اندازه قلم متن

bimarestan

هزینه‌های بهداشت و درمان خانواده‌ها در ایران نسبت به سال گذشته بیش از ۴۰ درصد افزایش یافته است. این هزینه‌ها در مورد بیماری‌هایی خاص بسیار بالاتر است.

سهم خانوار‌ها در تامین هزینه‌های درمانی به بیش از ۷۰‌درصد رسیده است.

رسانه‌های ایران به نقل از علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، نوشته‌اند که هزینه بهداشت و درمان خانوارها در ایران که تا پیش از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها و حذف یارانه‌ی دارو حداکثر سالانه ۲۵‌درصد افزایش یافته بود، در مهر ماه امسال نسبت به مهر سال گذشته ۴۱‌ درصد رشد داشته است.

براساس اظهارات علی ربیعی، سهم خانوار‌ها در تامین هزینه‌های درمانی به بیش از ۷۰‌درصد رسیده است، حال آنکه در فاصله سال‌های ۸۳ تا ۹۰ کمتر از ۳۴ درصد رشد داشت.

وزیر تعاون گفته است: «اجرای سیاست توزیعی که با هدف افزایش رضایت کوتاه‌مدت مردم صورت گرفته، در عمل موفق نبوده به‌طوری که حتی نتوانسته رفاه مردم را تا پایان دوره کاری دولت قبل، افزایش دهد. یعنی رفاه وعده داده‌شده از طریق توزیع یارانه نقدی به‌خاطر سیاستگذاری نادرست دولت حتی نتوانسته رضایت کوتاه‌مدت و چهارساله مردم را فراهم کند.»

دارو در ایران در یک سال گذشته بین ۴۰ تا ۹۰ درصد گران شده است

روزنامه “شرق” روز چهارشنبه (۲۵ دی/۱۵ ژانویه) در گزارشی در این باره نوشت که اگرچه وزیر تعاون از رشد ۴۱‌درصدی هزینه‌های درمان یک‌ساله خبر می‌دهد اما در این بخش نیز مانند سایر زیربخش‌های اقتصادی، آمار متقن و قابل اعتمادی وجود ندارد و اعداد اعلام‌شده از سوی دو دستگاه آمار‌دهنده، یعنی مرکز آمار ایران و بانک‌مرکزی، اختلافی ۴۸‌درصدی دارد.

بر اساس آمارهای بانک مرکزی، مجموع افزایش هزینه درمان طی سال‌های ۸۴ تا ۹۰، حدود ۱۴۵ درصد اعلام شده اما طبق گزارش‌های مرکز آمار، رشد این هزینه‌ها در مدت مورد اشاره کمی بیش از ۹۷ درصد بوده است.

“شرق” نوشته است که فارغ از آمارهای اعلام‌شده از سوی نهادهای رسمی، تحلیلگران نیز اعداد دیگری را عنوان می‌کنند که نشانگر رشدی به مراتب بیش از ارقام دستگاه‌های دولتی است. به اعتقاد کار‌شناسان، هزینه درمان در بخش بیماران خاص نیز به‌دلیل نبود حمایت‌های مالی دولت رشد ‌فزاینده‌ای داشته است.

تاثیر قیمت ارز و هدفمندی یارانه‌ها

“شرق” در گزارش خود درباره علت افزایش هزینه درمان در ایران نظر دو کارشناس را جویا شده است. به اعتقاد عباس شاکری، کار‌شناس اقتصادی، دلیل اصلی بالا رفتن هزینه‌های درمانی در سال‌های اخیر، افزایش قیمت ارز در این سال‌ها و سوءمدیریت در حوزه بهداشت و درمان است.
از: دویچه وله


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.