عضو شورای اسلامی کار استان تهران، در راستای اوضاع ناگوار کارگران در سال ۱۴۰۱ گفت: همین یک جمله بس است که کارگران حتی از تامین حداقلیترین نیازهای خود هم ناتوان شدهاند. او افزود که این طیف برای برطرفکردن نیازهای اساسی نیز باید بینشان اولویتبندی کنند.
رحیم میرعبدالله، در گفتوگو با خبرگزاری کار ایران خبر داد که بخشی بزرگ از حقوقی که کارگران دریافت میکنند، در اجاره خانه و خوراک روزانه هزینه میشود.
این فعال کارگری با اشاره به اینکه پولی برای پسانداز کردن توسط کارگران باقی نمیماند، اظهار کرد که این قشر با حقوق چند شیفت کار، فقط میتوانند که بخشی از نیازهایشان را تامین کنند.
بهباور میرعبدالله، سیاست دولتها در فریز مزدی و «تعیین نشدن مزد متناسب با ماده ۴۱ قانون کار» کارگران را به این وضعیت دچار کردهاست.
او با نگاهی به سایر نقاط گیتی افزود: در کمتر کشوری، کسی که شغل دارد و چند شیفت کار میکند در زمره افراد فقیر جامعه بهحساب میآید.
عضو شورای اسلامی کار استان تهران، با اشاره به «خط فقر ۱۵ میلیون تومانی در ایران» گفت که کارگران با این خط فقر رسمی فاصلهای بسیار دارند و با رویهای که درپیش گرفته شده، این شکاف برطرف نمیشود.
رحیم میرعبدالله ضمن انتقاد از اینکه در چنین وضعی، مسئولان مملکت سیاست «جوانی جمعیت و افزایش فرزندآوری» را پیمیگیرند، پرسید: چگونه کارگری که از پس هزینههای خود برنمیآید، میتواند به فرزندآوری فکر کند؟
میرعبدالله افزود که بهعبارتی دیگر، کارگران تا دستیابی به یک زندگی حداقلی نیز، فاصله دارند.