ادامه اخراج، تعلیق و بازنشستگی اجباری استادان و معلمان

چهارشنبه, 8ام شهریور, 1402
اندازه قلم متن
برخورد‌های حذفی تنها نسبت به معلمان فعال صنفی اتفاق نمی‌افتد. در روزهای گذشته این اتفاق در دانشگاه‌ها هم با اساتید دانشگاهی به شکل مشابهی رخ داده است.

برخورد با فعالان صنفی معلمان در شهرهای مختلف کماکان ادامه دارد. این موضوع جدا از معلمان شاغل و بازنشسته آموزش و پرورش به اساتید دانشگاهی هم رسیده است. روزهای گذشته، اخبار تعلیق، اخراج و بازنشستگی پیش از موعد گروهی از اساتید دانشگاه که در جریان اعتراضات سراسری سال گذشته از دانشجویان معترض حمایت کرده بودند، به رسانه‌ها راه یافت. جزییات بیشتر را در ادامه بخوانید:

بازداشت غلام‌رضا اصغری فعال صنفی معلمان اردبیل

در تازه‌ترین مورد از این دست نیروهای امنیتی، صبح روز سه‌شنبه ۷ شهریورماه ۱۴۰۲، وارد منزل بازداشت غلام‌رضا اصغری، از اعضای کانون صنفی معلمان اردبیل شده‌ و او را بازداشت کردند. این بازداشت غیرمنتظره موجب نگرانی و ترس و وحشت اعضای خانواده او شده ‌است.

این معلم بازنشسته که از جمله فعالان صنفی فرهنگیان اردبیل و جانباز جنگ ایران وعراق محسوب می‌شود؛ مطابق روال سه‌شنبه هر هفته، در حال آماده شدن برای شرکت در تجمع صنفی سه‌شنبه‌های بازنشستگان بوده‌، که در منزل شخصی‌اش بازداشت ‌شده است. پیگیری‌های خانواده او و سایر معلمان اردبیل برای آزادی ایشان هنوز به نتیجه نرسیده است.

تعلیق با چراغ خاموش

برخورد‌های حذفی تنها نسبت به معلمان فعال صنفی اتفاق نمی‌افتد. در روزهای گذشته این اتفاق در دانشگاه‌ها هم با اساتید دانشگاهی به شکل مشابهی رخ داده است. یکی از این اساتید دانشگاه «آذین موحد» است که بدون اطلاع قبلی از دانشگاه به جرم حمایت از دانشجویان تعلیق شده است.

سما بابایی روزنامه‌نگار عضو تحریریه روزنامه هم‌میهن؛ گفت‌وگویی با «آذین موحد»، انجام داده است. در بخشی از این گفتگو خانم موحد با اشاره به «تعلیق چراغ خاموش» خودش در آذرماه ۱۴۰۱ می‌گوید: «تعلیقِ من، “چراغ خاموش” صورت گرفت. از آذرماه سال ۱۴۰۱ حقوقم را بدون اطلاع‌رسانی و بی‌حکمِ قانونی قطع کردند. از خردادماهِ امسال، از دانشگاه تعلیق شدم. همه ‌چیز به شکلِ اداری انجام شد. مرا به ادارۀ تخلفاتِ اساتید فراخواندند، تفهیم اتهام کرده و اعلام کردند: “چندین فقره شکایت از ریاستِ حراست دارد.”»

آذین موحد زمانی به ایران بازگشته بود که، عنوان دکتری در فضای موسیقی برای هیچ خانمی شنیده نشده بود. همان‌وقت‌ها بود که استاد صفوت گفت: “صرف‌نظر از آقای دکتر مسعودیه، ایشان تنها دکتر واقعی موسیقی در گروه هستند.”

بر اساس گزارش هم‌میهن: «این اولین‌بار نیست که خانمِ موحد با چنین فشارهایی روبه‌رو می‌شود. یک‌بار در دهۀ ۷۰ هم به‌خاطر «روش آموزش غربی» حقوق او به‌مدت ۷ماه قطع شده بود. [حالا] و پس‌ از سال‌ها دوباره تاریخ تکرار شد. گفتیم که تاریخِ این سرزمین پر از تکرارِ حرمان است.»

ابلاغ تلفنی؛ بدعت جدید در سرکوب و اخراج اساتید

صبح روز شنبه ۴ شهریورماه جاری هم دکتر «حمیده خادمی» و دکتر «آمنه عالی»، دو تن از اساتید عضو هیات علمی گروه آموزش‌وپرورش دانشکده‌ روانشناسی دانشگاه علامه طباطبایی، در تماسی تلفنی از دفتر رئیس دانشکده متوجه «لغو قرارداد» خود شدند. در این تماس تلفنی، منشی دفتر رییس دانشکده به آنها اطلاع داد: «از یک شهریور قراردادشان لغو شده است.» این در حالی است که قطع همکاری با این دو استاد؛ تا این لحظه ابلاغ رسمی نشده است.

این دو استاد دانشگاه، سال گذشته، ضمن مخالفت با سرکوب دانشجویان، از دانشجویان بازداشتی و تعلیقی حمایت کرده‌ بودند.

داستان بازنشستگی من

علی اصغر خدایاری، استاد دانشگاه تهران با انتشار یادداشتی ماجرای بازنشستگی اجباری و غیرقانونی خود را در دولت دهم شرح داده است. او در این یادداشت با اشاره به اقدامات «وحیدی» وزیر کشور دولت سیزدهم و تلاش برای انقلاب فرهنگی سوم می‌نویسد: «این روزها حکومت با فرماندهی آقای وحیدی، وزیر کشور، مشغول انقلاب فرهنگی سوم و اخراج یا بازنشستگی اجباری اساتید با سواد و مورد وثوق دانشگاهیان و جایگزینی آنان با افراد نوعاً فاقد صلاحیت است. به‌نظر می‌رسد تصمیم به نابودی دانشگاه بیدار و پرسشگر در مرجعی فراتر از قوه‌ مجریه گرفته شده [است] و این دولت در این زمینه برنامه‌هایی را دنبال می‌کند که پیش از این در دولت‌های نهم و دهم شروع شده بود.»

او در ادامه به ماجرای بازنشستگی اجباری خود پرداخته و می‌نویسد: «در یکی از روزهای نیمه‌ اول اسفند ۱۳۹۰ همکار عزیزم مرحوم سید شمس‌الدین وهابی وارد اتاقم شد و از من خواست حکم بازنشستگی خود را به او نشان دهم. من از موضوع اظهار بی‌اطلاعی کردم. به پیشنهاد او با هم پشت کامپیوتر نشستیم و من کارتابل اتوماسیون خود را باز کردم. دیدیم حکم بازنشستگی من در پایان سال ۱۳۹۰ در تاریخ ۸ اسفند صادر شده و درون کارتابل است. بسیار تعجب کردم چون در آخرین حکم کارگزینی صادر شده توسط دانشگاه؛ در تاریخ ۲ مرداد همان سال، سابقه‌ من ۲۶ سال و ۷ ماه و ۳۰  روز درج شده بود.» 

این استاد دانشگاه در ادامه می‌نویسد: «در تاریخ ۱۰ اسفند (دو روز بعد از صدور حکم بازنشستگی)، حکم کارگزینی جدیدی به دستم رسید که در آن سابقه‌ من به ۲۹ سال و ۵ ماه و ۱۸ روز تغییر یافته بود. یعنی در فاصله‌ زمانی حدود ۷ ماهه‌ بین دو حکم، حدود ۳۵ ماه به سابقه‌ من اضافه شده بود. با این همه باز هم تا پایان سال، میزان سابقه به ۳۰ سال نمی‌رسید و بازنشستگی من غیرقانونی بود.»

او در ادامه می‌افزاید: «من به این حکم غیرقانونی اعتراض کردم. ولی دانشگاه بدون توجه به این اعتراض، پرونده را برای اقدامات بعدی به سازمان بازنشستگی ارسال کرد. دانشگاه حقوق مرا از اول سال ۱۳۹۱ قطع کرد و سازمان بازنشستگی نیز حکم صادره از طرف دانشگاه را نپذیرفت. بلاتکلیفی من حدود یک سال ادامه یافت. در این مدت، کارگزینی دانشگاه درباره‌ پرونده‌ من از خود سلب مسئولیت کرد و گفت: “آقای دکتر رهبر رییس دانشگاه، پیگیری پرونده را تا رسیدن به نتیجه‌ نهایی به حراست سپرده‌اند.” در نهایت در اواخر سال ۱۳۹۱سازمان بازنشستگی با ۶ ماه تغییر، حکم بازنشستگی مرا در تاریخ ۳۱ شهریور ۱۳۹۱ صادر کرد. چگونگی احراز ۳۰ سال سابقه‌ من برای آن سازمان، هم‌چنان برایم مبهم بود. تا این‌که، بعدها نامه‌ای به دستم رسید که وزارت اطلاعات (محل کار من پیش از اشتغال در دانشگاه) به دانشگاه ارسال کرده بود. در آن نامه در پاسخ استعلام دانشگاه اعلام شده بود که من از ۱ شهریور ۶۰ عضو سپاه بوده‌ام. در حالی‌که در آن تاریخ، من هیچ ارتباطی با سپاه نداشتم. به پیوست نامه چکی هم بابت کسورات بازنشستگی من در دوره‌ای از عضویت در سپاه به دانشگاه ارسال شده بود.»

به گفته این استاد دانشگاه؛ «با این نامه، دروغ یک سازمان رسمی دولتی و چک همراه آن، سابقه‌ ۳۰ سال من کامل و مشکل قانونی سازمان بازنشستگی در صدور حکم حل شد و من در ۵۴ سالگی به افتخار بازنشستگی نایل شدم.»

از وزیر علوم سؤال کنید و توضیح بخواهید

علی مطهری نایب رئیس سابق مجلس دهم، از نمایندگان مجلس یازدهم خواست تا «به مسئله اخراج اساتید ورود کنند.» او خطاب به نمایندگان مجلس یازدهم با اعلام اینکه: «از وزیر علوم سؤال کنید و توضیح بخواهید.» گفته است: «به‌نظر من دولت و وزارت علوم باید به طور مستقل در اینجا تصمیم بگیرند و عمل کرده و اجازه ورود نهادهای امنیتی و اطلاعاتی را ندهند. من فکر می‌کنم که تحت فشار این نهادها، این کارها انجام می‌شود. باید وزارت علوم، استقلال خودش را حفظ کند. حتا ممکن است لازم باشد، خود رئیس جمهور هم در اینجا وارد شود و اجازه کم شدن استقلال دانشگاه‌ها را ندهند. حتا مجلس هم می‌تواند در اینجا وارد شده، از وزیر علوم سؤال و موضوع را پیگیری کنند. کمیسیون آموزش مجلس می‌تواند موضوع را بررسی کند و از مسئولان بخواهد که توضیح بدهند.»

صحبت‌های علی مطهری در حالی بیان شده که، ابراهیم رییسی، رییس جمهور حکومت ایران در کنفرانس خبری روز سه‌شنبه ۷ شهریور خود بصورت تلویحی از موج اخراج اساتید از دانشگاه‌های ایران دفاع کرد.

«علی خامنه‌ای»، رهبر جمهوری اسلامی هم در دیدار روز چهارشنبه ۸شهریور۱۴۰۲ با هیات دولت، ضمن ابراز رضایت از عملکرد دو ساله دولت «ابراهیم رئیسی» گفته است: «ما به همه دولت‌ها کمک کرده‌ایم، اما در مورد این دولت علاوه‌بر کمک، می‌خواهم تمجید هم بکنم.»

از: ایران وایر 


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.