صدای آمریکا
امجد امینی، پدر مهسا (ژینا) امینی، در گفتوگو با صدای آمریکا از برگزاری مراسم سالگرد برای دخترش خبر داد.
امجد امینی در مصاحبهای اختصاصی با صدای آمریکا تاکید کرد: «برای گرامیداشت نام و یاد ژینا (مهسا)ی شهید و مظلوم و معصوم و شادی روح پاک ایشان و تسلای خاطر خانواده و بستگان و همه دوستدارانش برآنیم که امسال مراسم سالگرد را برگزار کنیم. اما قطعا با توجه به شرایط نمیتوانیم به صورت رسمی برای دعوت مردم در مراسم فراخوان بدهیم و یا به مردم بگوییم که در مراسم شرکت نکنند.»
آقای امینی افزود: «امروزه همه میدانند که مهسا فقط متعلق به خانواده امینی نیست و او دختر ایران است و متعلق به تمام کشور است و همه دوستداران مهسا به مثابه خانوادهاش هستند. بنابراین مردم هر طور تصمیم بگیرند ما مطیعشان هستیم.»
او در این مصاحبه نوشتاری با منوچهر پردل، خبرنگار صدای آمریکا، با اشاره به «نگرانیهای» مقامات حکومت جمهوری اسلامی گفت که آنها «از ما میخواهند تحت هیچ شرایطی فراخوان ندهیم و مردم را به مراسم دعوت نکنیم.»
امجد امینی در ارتباط با وضعیت حقوقی پرونده دخترش گفت: «تاکنون هیچ جواب روشن و قانع کنندهای نگرفتهایم. آنها همان سخنان قبلی را، که نه ما و نه مردم را قانع میکند، به ما تحویل میدهند. با وجود این کماکان از طریق وکلای محترم پیگیر پرونده هستیم و امیدواریم به حقیقت امر و حق خود دست پیدا کنیم. اما متأسفانه تا بهحال هیچ نتیجهای نگرفتهایم و جوابی ندادهاند.»
او خطاب به خانوادههای کشتهشدگان و آسیبدیدگان در جریان اعتراضات مردمی نیز گفت: «هیچ پیامی غیر از عرض ادب و احترام و ارادت نداریم و ممنون حمایتها و پشتیبانی این خانوادههای بزرگوار داغدار و مصیبتزده و آسیب دیده هستیم.» آقای امینی افزود: «عمیقا به خاطر مصائب و مشکلاتی که برایشان پیش آمده متأسف و متأثریم و از بابت اینکه نتوانستیم به خاطر شرایط با همه آنها از نزدیک ابراز همدردی و همدلی کرده و یا کمک و حمایتی بنماییم، احساس شرمندگی میکنیم.»
امجد امینی همچنین خطاب به هممیهنانش گفت: «جز تشکر و سپاسگزاری پیام خاصی نداریم. قدردان همت و بزرگواریشان هستیم که خواهر و دختر خود را فراموش نکردهاند. امیدوارم مواظب خودشان باشند که آسیبی نبینند.»
دور تازه اعتراضات مردمی که از اواخر شهریور ۱۴۰۱ پس از کشتهشدن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد آغاز شد، از بزرگترین و جدیترین چالشها علیه حکومت جمهوری اسلامی طی ۴۴ سال گذشته بوده است.
بنا بر آمارهای ارائهشده از سوی سازمانهای حقوق بشری، ماموران امنیتی جمهوری اسلامی در جریان سرکوب اعتراضات مردمی نزدیک به ۶۰۰ نفر، از جمله زنان و کودکان، را کشتند، چندین هزار نفر را زخمی کردند، و بیش از ۲۰ هزار شهروند ایرانی را بازداشت کردند.
دولتهای غربی نیز در واکنش به این سرکوب خشونتبار، چندین بسته تحریمی را علیه نهادها و مقامات جمهوری اسلامی وضع کردهاند.