ایران اینترنشنال
صالح نیکبخت، حقوقدان و وکیل خانواده مهسا ژینا امینی، درباره دومین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامش مبنی بر «فعالیت تبلیغی علیه نظام» گفت که تکیه دادگاه روی مصاحبه او درباره نظریه پزشک قانونی در مورد دلایل مرگ مهسا امینی بوده است.
او روز دوشنبه ۱۰ مهرماه در مصاحبه با «دیدهبان ایران» گفت در دفاع از خود به دادگاه اعلام کرده «نظریه پزشک قانونی یک نظریه کارشناسی است و همانند هر نظریهای قطعیت ندارد و قابل اعتراض است».
نیکبخت تاکید کرد نظریه تنها یک راه برای کشف حقیقت است و به همین دلیل، به نظریه پزشکی قانونی در مورد مرگ مهسا امینی اعتراض کردهاند.
او همچنین افزود کارشناسان سازمان نظام پزشکی به عنوان تنها مرجع رسیدگی به جرایمی مانند ضرب و جرح و قتل، تاکنون «دلایل کافی» در مورد مرگ مهسا امینی ارائه ندادهاند.
پیش از این، شبکه حقوق بشر کردستان گزارش داده بود دومین جلسه دادگاه صالح نیکبخت روز دوشنبه ۱۰ مهر در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی عموزاد برگزار میشود.
اولین جلسه دادگاه صالح نیکبخت در روز سهشنبه هفتم شهریور برگزار شده بود، که در آن وزارت اطلاعات اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» را به خاطر مصاحبههای او، از جمله مصاحبه درباره تشریح روند پیگیری قضایی پرونده مهسا ژینا امینی علیه این وکیل دادگستری تفهیم کرد.
به گفته علی رضایی، وکیل صالح نیکبخت، دادگاه به جلسهای دیگر موکول شد، چرا که قاضی اعلام کرد نظر کارشناس وزارت اطلاعات به عنوان شاکی پرونده هم باید شنیده شود.
در آن جلسه صالح نیکبخت اتهامهای مطرحشده را رد کرد و تشکیل این پرونده را بر خلاف قانون توصیف کرد.
صالح نیکبخت، حقوقدان و وکیل دادگستری با اشاره به احکام قضایی مانند شستن میت و مراجعه به روانپزشکان برای معترضان به حجاب اجباری به «رویداد۲۴» گفت که «احکام عجیب و غریب که این روزها در برخی دادگاهها صادر میشود حاکی از تحقیر و کینه از کسانی است که حجاب را رعایت نکردهاند» pic.twitter.com/XjwrXhxNDl
— ایران اینترنشنال (@IranIntl) July 29, 2023
این حقوقدان پیشتر با اعتراض به نظر پزشکی قانونی که علت مرگ مهسا امینی را «حمله قلبی» و «بیماری زمینهای» اعلام کرده بود، خواستار «رسیدگی مجدد و تشکیل هیاتی دیگر با حضور پزشکان برجسته و مورد اعتماد جامعه پزشکی کشور» شده بود.
علاوه بر آن، ۹ مصاحبه این وکیل دادگستری در طول سالهای ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۲ نیز درباره موضوعاتی مانند کولبری، برخورد نیروی انتظامی با افغانستانیها و … به عنوان «مصادیق و مستندات» اتهامی در پرونده او درج شدهاند.
این فعال حقوق بشر و عضو انجمن حمایت از زندانیان در ایران، ۷۲ سال سن دارد و در بیش از چهار دهه سابقه وکالت خود، پروندەهای سیاسی متعددی به عهده گرفته است، که از میان آنان میتوان به پروندههای جعفر پناهی،عبدالله رمضانزاده، محمدعلی ابطحی، بهزاد نبوی، مازیار بهاری و محسن صفایی فراهانی اشاره کرد.