عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور ایران، از بازگشت چهار مرزبان که توسط یک گروه مسلح شورشی ربوده شده بودند، به ایران خبر داد.
جمشید داناییفر، یک مرزبان دیگر، به دست اعضای گروه موسوم به ‘جیش العدل’ به قتل رسید.
آقای رحمانی فضلی در پیامی که از سوی خبرگزاری جمهوری اسلامی منتشر شده است گفت “دولت پاکستان با مسوولیت پذیری بیشتری تلاش کند تا به واسطه اقدامات شرورانه گروهک های تروریستی خدشه ای به روابط دوستانه دو ملت وارد نشود.”
ایران پیشتر بارها از پاکستان خواسته بود که کنترل مرزهای آن کشور با ایران را جدیتر بگیرد و اجاره تردد آزاد به گروههای مسلح شورشی ندهد.
گروه جیش العدل که خود را مدافع حقوق مسلمانان سنی مذهب معرفی میکند یک گروه مسلح افراطی است که در گذشته نیز در جنوب شرق ایران مرتکب اقدامات خشونت آمیز از جمله آدم ربایی و قتل شده است.
این گروه در آبان ماه سال گذشته مسئولیت قتل بیش از ۱۰ مرزبان نیروی انتظامی ایران را بر عهده گرفت.
بسیاری از مسلمانان سنی مذهب ایران از اقدامات گروه جیش العدل به تندی انتقاد کرده اند.
بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل کشته شدن آقای داناییفر را “اقدام وحشتناک در ایام عید نوروز” خوانده و آن را به ایرانیان تسلیت گفته است.
پنج مرزبان ایرانی روز ۱۶ بهمن سال گذشته توسط شورشیان ربوده شده و به آن سوی مرزهای شرقی ایران برده شدند.
اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی ایران امروز (یکشنبه) در جمع روزنامه نگاران گفته است ایران بدون اقدام کشور پاکستان نمی تواند امنیت مرز را تامین کند چون “گروهکها از خاک کشورهای همسایه استفاده می کنند.”
او همچنین گفت فرمانده یگان مسئول این مرزبانان عزل و به دادسرای نظامی معرفی شده است. فرمانده مرزبانی استان سیستان و بلوچستان نیز تغییر کرده است.
علی عبداللهی، معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور به خبرگزاری جمهوری اسلامی گفته است “جنازه شهید داناییفر را هنوز تحویل نگرفته ایم و پیگیری ها همچنان ادامه دارد.”
جمشید داناییفر در سال ۱۳۶۶ در محمد آباد در استان سیستان و بلوچستان به دنیا آمد و پس از اخذ مدرک دیپلم در مرزبانی نیروی انتظامی مشغول به خدمت بود.
فرزند جمشید داناییفر یک ماه پس از اسیر شدن پدر خود به دست “جیش العدل” به دنیا آمد. پیکر پدرش هنوز در اختیار شورشیان است.
فرزند آقای داناییفر یک ماه پس از اسارت او به دنیا آمد و او پیش از دیدن فرزند خود به دست شورشیان به قتل رسید.
وزارت اطلاعات ایران در بیانیه ای نام مرزبانان آزاد شده را رامین حضرتی، سجاد زاهانی، محمد نظامی و جمشید تیموری اعلام کرده است.
وزارت اطلاعات در این بیانیه از “نهادها و دستگاه های اجرایی و به ویژه، مساعی مدیران، علماء و بزرگان استان مقاوم سیستان و بلوچستان که در ارتباط با آزادی این مرزبانان عزیز کمال همکاری را به عمل آورده اند” تشکر کرده است.
پیشتر خبرگزاری دانشجویان ایران به نقل از مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان گفته بود که ممکن است مرزبانان ایرانی به گروگان گرفته شده به زودی خاک ایران بازگردند.
مولوی عبدالحمید گفته بود که گروگانگیری مرزبانان به ضرر منطقه سیستان و بلوچستان است و از گروگانگیرها خواسته بود “دست از این کارها بردارند و مرزبانان سرباز را آزاد کنند.”
از: بی بی سی