بیش از ۴۰۰ داروساز در مقابل استانداری خراسان رضوی تجمع کردند

پنجشنبه, 18ام آبان, 1402
اندازه قلم متن

 

اخبار امروز

کانال اطلاع رسانی «اتحادیه آزاد کارگران ایران» در گزارشی از تجمع بیش از ۴۰۰ دکتر داروساز از داروخانه‌های خراسان رضوی، مقابل استانداری این استان خبر داد.

در این گزارش آمده است که این افراد به دلیل بروز «بزرگ‌ترین» کمبود دارویی کشور در ۴۰ سال اخیر دست به تجمع زده‌اند.

تجمع‌کنندکان به موارد دیگری از جمله کمبود شدید شیرخشک نوزادان و اقلام ضروری کشور و همچنین بدهی سازمان‌های بیمه به داروخانه‌ها که منجر به ورشکستگی بیش از ۷۰ درصد آنان شده است اعتراض کردند.

براساس تصاویری که از این تجمع منتشر شده جمعیت حاضر با در دست داشتن پلاکاردهایی نسبت به «کارمزد غیرقانونی بر تعداد تراکنش‌های پوز بانکی» و «برداشت از جیب مردم» نیز اعتراض داشتند.

به نوشته کانال اطلاع رسانی «اتحادیه آزاد کارگران ایران» یکی از موضوعات مورد اعتراض این افراد شروع فعالیت پلتفرم‌های نرم‌افزاری تحت کنترل سپاه برای فروش آنلاین دارو بوده است.

در کنار این موارد درخواست دیگری مبنی بر اصلاح قانون ۱۳۳۴ و جلوگیری از تاسیس داروخانه دولتی و غیرقانونی که منجر به بیکاری بیش از ۱ میلیون نفر در کشور شده نیز مطرح شده است.

مشکلاتی که داروسازان به آن اشاره کرده‌اند از سال گذشته به بحران حوزه بهداشت و درمان کشور تبدیل شده است. در همین رابطه پنجم آبان ماه یک نماینده مجلس شورای اسلامی گفت که با وجود ادعای دولت جمهوری اسلامی مبنی بر «گل و بلبل» بودن همه چیز در عرصه درمانی، به‌ویژه در حوزه دارویی، «۳۰۰ قلم» کمبود دارو در ایران وجود دارد.

در ادامه بحران‌ها رئیس انجمن داروسازان ایران نیز چهاردهم آبان‌ماه در نامه‌ای به رئیس جمهور، خواستار تعیین تکلیف وضعیت پرداخت یارانه دارو به داروخانه‌ها شد و اعلام کرد که داروخانه‌ها برای خرید دارو پول ندارند.

در بحث شیرخشک نیز وضعیت تامین به شدت بحرانی است. روزنامه «پیام ما» روز سه شنبه نهم آبان، گزارش داد که بیش از یک ماه است که کمبود شیرخشک در بازار، پدر و مادرهای نوزادان را برای تهیهٔ قوت غالب فرزندان شان بین داروخانه‌های شهرهای کوچک و بزرگ ایران سرگردان کرده است.

این روزنامه به نقل از هانی تحویل‌زاده، رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان شیرخشک و غذای کودک، نوشت که علت کمبود شیرخشک در بازار، تصمیمات سازمان غذا و دارو است.

مقامات ارشد جمهوری اسلامی، به ویژه ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران، همواره وعده رفع بحران‌های درمانی، به‌ویژه «کمبود دارو» را داده‌اند، وعده‌هایی که نه‌تنها محقق نشده بلکه بر اساس گزارش منابع داخلی، نسبت به گذشته شدت نیز یافته است.

در این میان حکومت جمهوری اسلامی و رسانه‌های رسمی در ایران بارها مشکلات در عرصه درمان و بهداشت را به تحریم‌ها نسبت داده‌اند. این در شرایطی است که برخلاف این تبلیغات، دارو و اقلام درمانی همواره شامل تحریم‌های اعمال شده علیه ایران نبوده و از «استثنا» برای تهیه و واردات برخوردار بوده است.

صدای آمریکا


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.