مرگ سالانه ۵۵ هزار بیمار سرطانی در ایران؛ پیش‌بینی افزایش ۴۳ درصدی 

شنبه, 27ام آبان, 1402
اندازه قلم متن

افزایش آمار بیماران سرطانی

افزایش آمار بیماران سرطانی

تازه‌ترین گزارش وزارت بهداشت جمهوری اسلامی نشان می‌دهد که سالانه ۵۵ هزار ایرانی بر اثر سرطان می‌میرند و ابتلا به سرطان در سال آینده افزایش ۴۳ درصدی را ثبت خواهد کرد.

در گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید شده است که ۳۴ هزار مرگ از مجموع ۱۲۲ هزار مرگ سالانه زودرس؛ زیر ۷۰ سال است.

برهمین اساس میزان مرگ و میر افراد زیر ۵۰ سال ۱۱ هزار مورد اعلام شده است که به دلیل ابتلا به انواع سرطانها رخ می‌دهد.

بر اساس آخرین داده‌های ملی ثبت سرطان مبتنی بر کل جمعیت کشور، پیش‌بینی شده که ابتلا به سرطان در ایران با ۴۳ درصد رشد به ۱۶۰ هزار مورد در سال ۱۴۰۴ خواهد رسید.

آنطور که گزارش‌ها نشان می‌دهد روند ابتلا به سرطان در ایران وارد مرحله خطر شده است و افزایش مبتلایان نگرانی‌های جدی را به دنبال داشته است. در همین رابطه رییس پژوهشکده بیماری‌های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران به خبرگزاری دولتی «ایرنا» گفته است که موقعیت ایران در نقشه جهانی سرطان در موقعیت «خطر متوسط» از نظر میزان بروز موارد جدید سرطان‌ها قرار دارد.

کارشناسان حوزه بهداشت و درمان بر این باورند که نگرانی دیگر در مورد بیماران سرطانی که باعث افزایش مرگ‌ومیر به خصوص در سنین پایین شده؛ عدم دسترسی به دارو و افزایش قیمت داروهای خاص در کشور است.

در همین راستا مدیرعامل بنیاد بیماری‌های نادر ۲۶ مهرماه به روزنامه «هم‌میهن» گفته است: «مشکلات تهیه دارو به دلیل گران بودنشان بیماران و خانواده آنها را اذیت می‌کند به‌طوری‌که برای تامین داروهایشان از زندگی عادی دور می‌شوند.»

حمیدرضا ادراکی، تاکید کرده است: «متاسفانه بیمه درصد کمی از هزینه‌های خرید این داروها را تحت پوشش قرار می‌دهد و بخش عمده‌ای از این داروها نیز تحت پوشش نیستند و بیمه‌های تکمیلی نیز درصد کمتری از آن را پوشش می‌دهند.»

بحران تامین دارو برای این گروه از بیماران در شهرهای کوچک‌تر بسیار پیچیده‌تر است چرا که دسترسی‌ها در این شهرها نسبت به پایتخت کمتر است. در همین رابطه رئیس شورای عالی بیماران خاص و «صعب العلاج» کرمانشاه در نخستین روز خرداد ماه سال جاری شرایط بیماران در این شهر را بحرانی دانسته و گفته بود: ۴۰ هزار بیمار کرمانشاهی به صورت رسمی عضو انجمن‌های تخصصی بیماران «خاص و صعب العلاج» هستند و بزرگ‌ترین مشکل آنها کمبود دارو و فعال نبودن داروخانه هلال احمر کرمانشاه است.

مرگ در اثر کمبود دارو و کاهش میزان دسترسی به درمان به بیماران سرطانی محدود نمی‌شود به‌طوری‌که در خرداد ماه امسال، رئیس انجمن تالاسمی ایران گفت آمار مرگ و میر این بیماری از اردیبهشت سال ۱۳۹۷، رشدی ۶ برابری داشته است و سالانه ۲۶۰ بیمار تالاسمی به دلیل «کمبود و نبود» دارو جان‌شان را از دست می‌دهند.

مشکلات تامین دارو سابقه دیرینه در ایران دارد اما در سال‌های اخیر علاوه بر داروهای بیماری‌های خاص بیماران حتی در تهیه شربت سرماخوردگی کودکان و داروهای ساده از جمله آنتی‌بیوتیک‌ها با مشکل مواجه شده‌اند. در سال جاری نیز بحران دارو و شیر خشک نمود بیشتری پیدا کرده است و پیش بینی می‌شود با شروع موج سرماخوردگی و آنفولانزا در فصل سرما؛ بحران دارو وارد مرحله جدیدی شود.

از: صدای آمریکا


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.