محمود علوی، وزیر اطلاعات دولتهای حسن روحانی، دی۱۴۰۲- ایرنا
علوی ربایش جمشید شارمهد و قتل محمدرضا کلاهی را جزو موفقیتهای دوران مدیریتیاش دانست و از فعالیتهای اقتصادی وزارت اطلاعات دفاع کرد
محمود علوی، وزیر اطلاعات دولتهای حسن روحانی از سال ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰، در گفتوگو با خبرگزاری دولتی ایرنا به تشریح چند نمونه از ربایش و ترور شهروندان ایرانی مخالف جمهوری اسلامی در خارج ایران پرداخت و برای اولینبار تایید کرد که محمدرضا کلاهی، از اعضای سابق سازمان مجاهدین خلق و متهم اصلی انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی را ماموران وزارت اطلاعات در هلند به قتل رساندهاند.
در بخشی از این گفتوگو، خبرنگار ایرنا حین سوال از محمود علوی درباره نامزدی او در انتخابات آتی مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی، اعتراف کرد که «پیشبینی میشود درصد مشارکت برای شهر تهران در انتخابات آینده بین ۸ تا ۱۰ درصد باشد»، علوی نیز با تایید ضمنی این مشارکت پایین در انتخابات، گفت «بالاخره یک عده دلخور و ناراحت هستند و میخواهند ناراحتی خود را در قالب عدم مشارکت اعمال کنند» و در ادامه به راهکارهایی اشاره کرد برای آنچه که «توجیه مردم» بهمنظور«وارد صحنهشدن» عنوان کرد.
این درحالی است که درصد مطرحشده ازسوی خبرنگار برای میزان مشرکت مردم در انتخابات، به نظر میرسد با توجه به سرکوب خشن و کشتار و بازداشت وسیع معترضان در اعتراضهای سال ۱۴۰۱، به واقعیت نزدیک باشد، اما با ادعاهای اخیر علی خامنهای و ابراهیم رئیسی درباره میزان مشارکت مردم ایران در انتخابات اسفندماه در تضاد کامل است.
وزیر اطلاعات دولت روحانی در این گفتوگو مدعی شد که دستگاه متبوع او اعتراضهای آبان ۱۳۹۸ را پیشبینی کرده و به همین دلیل از حسن روحانی خواسته بود از گران کردن بنزین منصرف شود: «اگر در سال ۹۸ به تذکر ما در دولت توجه شده بود، دیگر با آن مشکلات و مسائل مواجه نمیشدیم.»
علوی درباره عملیات نیروهای وزارت اطلاعات برای ترور و ربایش ایرانیان مقیم خارج از کشور نیز گفت: «بعد از سیواندی سال، عامل شهادت شهید بهشتی و یاران شهیدش به درک واصل شد؛ آن هم در کشوری مانند هلند که سرویس اطلاعاتی قوی دارد. آنها ادعا میکنند که ما میدانیم دست ایران در این کار بوده اما نمیتوانیم آن را ثابت کنیم. همینکه کشوری سرویس قوی دارد و ادعا میکند میدانیم که دست ایران در این کار بوده اما نمیتوانیم آن را ثابت کنیم، خیلی حرف است… در رسانههایشان گفتند فردی به نام علی معتمدی آنجا زندگی میکرد، اما در واقع فردی به نام محمدرضا کلاهی که عامل انفجار بمب در تاریخ هفتم تیر بود، به هلاکت رسید. امثال این موارد زیاد بودند؛ کسانی که مخاطرات امنیتی و تجزیهطلبانه داشتند و کارشان تمام شد.»
او که هماکنون نماینده تهران در مجلس خبرگان رهبری است و گفته میشود نامش در فهرست انتخاباتی حسن روحانی برای حضور همزمان در انتخابات خبرگان و مجلس شورای اسلامی قرار گرفته است، افزود: «شما مطلعید که حرکت النضال خوزستان که یک حرکت تجزیهطلبانه بود، سه ضلع به نامهای حبیب کعب، حبیب نبگان و احمد ملانیسی داشت. احمد ملانیسی در هلند به هلاکت رسید، حبیب نبگان به جرم جاسوسی علیه ایران در دانمارک به زندان افتاد و حبیب کعب زنده وارد جمهوری اسلامی شد و زنده وارد کردن او به جمهوری اسلامی با ترفند بسیار پیچیده اطلاعاتی انجام شد. یکی دیگر از کسانی که با یک ترفند حسابی و کاملا پیچیده اطلاعاتی زنده وارد کشور شد، جمشید شارمهد بود. این فرد در شیراز بمبگذاری کرد و در حسینیه وصال رهپویان این شهر عدهای به شهادت رسیدند.»
جمشید شارمهد، شهروند دو تابعیتی ایرانی-آلمانی است و جمهوری اسلامی او را به اتهام «افساد فیالارض از طریق طراحی و هدایت اقدامات تروریستی» به اعدام محکوم کرده است. وزیر خارجه آلمان شهریور ۱۴۰۲ در گفتوگو با همتای ایرانیاش خواستار لغو حکم اعدام جمشید شارمهد و آزادی او شد. دختر و وکلای شارمهد میگویند ادعای مقامهای امنیتی جمهوری اسلامی درباره دست داشتن این شهروند در بمبگذاری شیراز، دروغین و بر اساس اعتراف اجباری تحت شکنجه مطرح شده است.
محمود علوی، در گفتوگویش با ایرنا به این هم اعتراف کرد که وزارت اطلاعات در دوران مدیریت او بارها تحصنهای صنفی یا اعتراضهای راننده کامیونها را به طرق مختلف مهار و کنترل کرده است تا مانع از تبدیل آن به اعتراضهای خیابانی گسترده شوند.
علوی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا درباره «سوءفعالیت اقتصادی» برخی از مدیران وزارت اطلاعات در دوران تصدی او و سوءاستفاده آنها از مناصب امنیتیشان برای فعالیتهای اقتصادی، این اتهامها را رد اما اعتراف کرد که صندوق بازنشستگی وزارت اطلاعات «حدود ۲۰ هزار هکتار زمین در منطقه آزاد ماکو» را تصاحب کرده است و در این منطقه کشت و زرع انجام میدهد.
به گفته علوی، این صندوق بازنشستگی دولتی همچنین مالک یک ارگ تجاری در محله تجریش در شمال تهران است.
از: ایندیپندنت