محسن مزجی؛ از سرکوب در دانشگاه هنر، تا کنترل تیم در قطر

دوشنبه, 25ام دی, 1402
اندازه قلم متن

پیام یونسی‌پور

 
محسن مزجی (سمت راست) سرپرست حراست وزارت ورزش و جوانان
محسن مزجی (سمت راست) سرپرست حراست وزارت ورزش و جوانان
 

آذر۱۴۰۲، «کیومرث هاشمی»، وزیر ورزش و جوانان، «محسن مزجی» را به‌عنوان سرپرست حراست وزارت ورزش و جوانان منصوب کرد. این بالاترین پست و مقام اطلاعاتی و امنیتی، پس از «مسوول میز ورزش اطلاعات سپاه» در ورزش کشور است.

طبق گفته‌های منابع «ایران‌وایر» در وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال، محسن مزجی در هفته‌های منتهی به رقابت‌های جام ملت‌های آسیا، مسوولیت حفاظت اطلاعات و نظارت فیزیکی کاروان تیم ملی ایران در قطر را برعهده گرفته است.

مردی که سابقه سرکوب دانشجویان و مرثیه‌سرایی در هیات‌های مذهبی را دارد، قرار است چه سرنوشتی برای ورزش ایران رقم بزند؟

***

روضه‌خوان یا مسوول سرکوب دانشکده هنر؟

رسانه‌های نزدیک به حکومت، در متن خبر انتصاب محسن مزجی به‌عنوان سرپرست حراست وزارت ورزش و جوانان، او را با عناوینی همچون «رزمنده بسیجی»، «جانباز»، «از خانواده شهدا» و با سابقه حراست بیش از ۲۵ فدراسیون ورزشی و «مدیریت حراست دانشگاه هنر تهران» معرفی کردند.

در متن این خبر، از محسن مزجی خواسته شده بود که به آنچه «اصول دولت» و «اعتقادات شخصی خودش» نامیده شده بود، به مواردی ازجمله «عدالت محوری»، «روحیه انقلابی»، «مردم‌داری»، «فساد ستیزی» و «قانون‌مداری» پایبند باشد.

محسن مزجی اما برخلاف ادعای وزارت ورزش و رسانه‌های نزدیک به حکومت، سابقه حضور در فدراسیون‌های ورزشی را ندارد. او سال ۱۳۹۴ مدتی به‌عنوان رییس حراست فدراسیون ژیمناستیک فعالیت کرد. پیش و پس‌از آن اما سمت‌هایی قابل توجه و البته کاملا بی‌ارتباط با تحصیلات و تخصصش داشته است.

مهم‌ترین تضاد را می‌توان در سمت‌های او در شاهرود دید. محسن مزجی از دهه ۹۰ خورشیدی، عضو هیات موسسان و مرثیه‌سراها و نوحه‌خوان‌های «هیات جنت الرضا» در شهر «شاهرود» بود. اما سال ۱۴۰۰ به‌عنوان «معاون مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی» شاهرود منصوب می‌شود.

محسن مزجی همچنین در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ به‌عنوان مسوول حراست دانشکده هنر تهران، از مسوولین برخورد با دانشجویان معترض بوده است.

منبع آگاه ایران‌وایر در وزارت ورزش و جوانان می‌گوید که محسن مزجی با عنوان یکی از مدیران حراستی که به گفته مدیران وزارت ورزش و جوانان «موفق به کنترل جو دانشگاه‌ها شده بود»، به حراست این وزارتخانه آمده است.

از وظایف حراست وزارت ورزش چه می‌دانیم؟

برخی او را روضه‌خوان و مرثیه‌سرای هیات‌های مذهبی می‌دانند. سلسله مباحثی در مورد «شناخت امام» برگزار می‌کند، در دانشگاه‌های تهران مسوول سرکوب اعتراضات بوده، مدتی حراست فدراسیون ژیمناستیک را برعهده داشته و البته خودش را فارغ التحصیل کارشناسی ارشد «حمل‌و‌نقل و ترافیک شهری» معرفی می‌کند. پایان‌نامه‌اش را هم در همین زمینه ارائه کرده است.

روزنامه «همشهری» نیز روز ۲۹مرداد۱۴۰۲ در گزارشی که در صفحه ۱۲ منتشر شد، محسن مزجی را به‌عنوان «کارشناس ارشد عملیات‌های امدادرسانی هوایی» معرفی کرد.

او در حقیقت میان تمامی مشاغل دولتی و مذهبی، پستی داشته یا به‌عنوان کارشناس معرفی شده است. با همه این سمت‌ها و مسوولیت‌ها، او هم‌اکنون مسوول مستقیم گزینش مدیران حراست فدراسیون‌های ورزشی و یکی از تاثیرگذارترین مدیران کنونی «شورای برون مرزی» وزارت ورزش و جوانان است.

طبق قوانین وزارت ورزش و جوانان، روسای فدراسیون‌های ورزشی اجازه صدور احکام مربوط به انتصاب مدیران حراست فدراسیون‌های تحت امر خود را ندارند. مدیران حراست فدراسیون‌ها باید ابتدا از سوی مدیرکل حراست وزارت ورزش و جوانان به وزارت اطلاعات معرفی شده، مورد تایید قرار بگیرد و سپس به فدراسیون ورزشی معرفی شود.

مدیران حراست وزارت ورزش باید از سوی وزارت اطلاعات معرفی یا تایید شوند. همین سرپرست‌ها یا مدیران کل حراست وزارت ورزش، تعیین کننده روسای حراست فدراسیون‌های ورزشی هستند که همگی طی چهار دهه اخیر، از نمایندگان مورد اعتماد وزارت اطلاعات بوده‌اند.

از دیگر وظایف مدیران کل حراست وزارت ورزش و جوانان، مدیریت شورای برون مرزی وزارت ورزش و جوانان است. شورایی که در مورد سفرهای تمامی تیم‌های ورزشی و تمامی ورزشکاران ایرانی  به خارج از کشور، چه برای رقابت‌های رسمی و چه برای اردوهای آماده‌سازی، تصمیم‌گیری می‌کند.

از دیگر اختیارات حراست وزارت ورزش و جوانان، رد یا تایید صلاحیت بازیکنان و به‌خصوص مربیان خارجی است که باشگاه‌ها یا فدراسیون‌های ورزشی قصد قرارداد بستن با آن‌ها را دارند.

به‌صورت نمونه، «مشرق نیوز» در روزهای گذشته خبر داد که حراست وزارت ورزش و جوانان، با بازگشت «وینفرد شفر»، سرمربی آلمانی سابق استقلال به ایران مخالفت کرده است. دلیل مخالفت رییس حراست این وزارتخانه با حضور آقای شفر در باشگاه صنعت نفت آبادان و عقد قرارداد با این تیم، صحبت‌های سال ۱۳۹۸ او در مورد مشکلات اقتصادی مردم ایران و سرکوب‌ شدن آن‌ها توسط حکومت جمهوری اسلامی بود.

دایره اختیارات حراست وزارت ورزش و جوانان، در ورزش کشور تقریبا نامحدود است. این شعاع نامحدود حالا در اختیار مردی قرار دارد که سوابق عملی‌اش در سرکوب و مداحی تعریف شده‌اند.

حضور نماینده‌های حراست وزارت در تیم ملی

منابع ایران‌وایر می‌گویند برخلاف ادوار گذشته که حراست فدراسیون فوتبال تمامی مسائل مربوط به رفت‌و‌آمد یا ارتباطات بازیکنان تیم ملی در اردوها و تورنمنت‌ها را برعهده داشت، بخش عمده‌ای از وظیفه کنترل تیم بر عهده ماموران حراست وزارت ورزش و جوانان قرار دارد.

در ویدیوهایی که از ورود کاروان تیم ملی به قطر در رسانه‌های ایران منتشر شده، معاونین حراست وزارت ورزش و جوانان در فرودگاه دوحه، جلوتر از «مهدی محمد نبی»، نایب رییس فدراسیون فوتبال و «امیر قلعه‌نویی» حرکت می‌کنند.

«کیومرث هاشمی»، وزیر ورزش و جوانان دولت «ابراهیم رئیسی» در روز معارفه محسن مزجی به‌عنوان سرپرست جدید حراست وزارت ورزش و جوانان گفته بود که با حضور محسن مزجی، «پیشگیری» جایگزین «برخورد امنیتی» خواهد شد. اما به‌نظر می‌رسد با حضور محسن مزجی در حراست وزارت ورزش و جوانان، فضای امنیتی حاکم بر ورزش کشور افزایش یافته و وارد مرحله جدی‌تر از سرکوب شود.

از: ایران وایر 


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.