مصطفی هاشمی طبا معتقد است: منهای آنچه بیعدالتی محض در این کار وجود دارد و این نوع حسابها، بهعنوان فعالیت اقتصادی سودآور و مالیاتنده مطرح میشود، باید گفت حسابهای سرمایهگذاری ثابت در بانکها که امروز سود ۳۰ درصد دارد و خود فعالیت اقتصادی مهمی است، از مالیات معاف است؛ یعنی اگر فردی مثلا در ماه ۵۰ میلیون تومان درآمد با ۶۰ تراکنش مالی دارد، باید مالیات بدهد، اما کسی که صد میلیارد تومان در حساب بانکی داشته باشد و سالانه ۳۰ میلیارد تومان درآمد داشته باشد از مالیات معاف است.
او در روزنامه شرق نوشت: آیا تحصیلکردگان دانشگاه امام صادق(ع) در این دانشگاه، عدالت اسلامی را چنین میآموزند؟
بدترین ایجاد تلاطم در اقتصاد، سرکشی دولت به حسابهای بانکی مردم است؛ زیرا در حقیقت بانکها امانتدار پول مردم هستند و سرکشی به امانت مردم خلاف روشن است و اعتماد مردم به بانکها را از بین میبرد. البته خواهند گفت در کشورهای غربی حسابهای بانکی مورد بررسی قرار میگیرد؛ میگوییم بررسی بهجز اخذ مالیات قطعی و بدون محاسبه است، درحالیکه علیه غرب حرف میزنید، آنها را شاهد کار خود میگیرید؟
در این حال ضمن آنکه زمینه رکود اقتصادی در جامعه فراهم میشود، کسانی که مجبور به تمکین از این مصوبه میشوند، نرخ خدمات خود را بالاتر میبرند و تورم جدیدی برجامعه تحمیل میشود. بهعلاوه معاملات با اسکناسهای خارجی و ازجمله دلار و یورو بیشتر پا میگیرد و موجبات افزایش قیمت ارز خارجی و تضعیف پول ملی فراهم میشود.
زمانی بود که علمای اسلامی بانکهای کشور را رباخوار میدانستند و معامله با بانکها را ربوی و باطل میشمردند. اینک کار دولت برعکس شده است و این نوع مصوبات از همان بانکها با تصویب شورای نگهبان به زیور تصدیق دینی هم آراسته شده است.
پیام این مصوبات هم ساده است؛ فعالیت اقتصادی نکنید! خدمات به مردم ندهید! بگذارید رکود اقتصادی در جامعه حکمفرما باشد. بگذارید ارزش پول خارجی در کشور زیاد شود و ارزش پول ملی کاهش یابد. در عوض پولتان را در بانک بگذارید و بخوابید. سالی ۳۰ درصد پول معاف از مالیات بگیرید و هم به افزایش تورم کمک کنید و هم با عدم فعالیت اقتصادی و مصرف بیرویه سود بانکی از خود موجودی بسازید انقلابی، فعال، کارا، مفید و خدمتگزار برای جامعه! انقلاب در انقلاب رژی دبره در ابعاد مختلف در کشور ما در جریان است و میراثخوار خوبی برای این انقلابی چپگرای فرانسوی دهه ۶۰ میلادی شدهایم.