بنا بر گزارش جدید مرکز آمار ایران قیمت گوشت قرمز و گوشت مرغ در ایران طی یک سال گذشته ۹۳ درصد گران شده است. روزنامه شرق نیز در گزارشی گفته که وضعیت معیشتی آنقدر بد است که «به نظر میرسد فاصله چندانی با دریافت وام خرید موز، آرد یا شیر نداشته باشیم.»
مرکز آمار ایران در هفته جاری شاخص قیمت مصرفکننده را در بهمن ماه منتشر کرد که نشان میدهد در طول ۱۲ ماه منتهی به پایان بهمن ۱۴۰۲ قیمت هر ۱۰ زیرگروه مربوط به خوراکیها و آشامیدنیها صعودی بوده و تورم مواد غذایی بین ۲۲ تا ۹۳ درصد به ثبت رسیده است. در این گزارش همچنین آمده که در همین مدت، قیمت ماهیها و صدفداران ۶۴ درصد، میوه و خشکبار ۵۱ درصد، نوشیدنیها ۴۵ درصد و خوراکیها نیز ۴۵ درصد افزایش قیمت داشتهاند.
بر اساس این آمار، دو گروه شیرینیها و شیر، پنیر و تخممرغ نیز در طول ۱۲ ماه منتهی به بهمن ۳۵ درصد گرانتر به دست مصرفکننده نهایی رسیدهاند.
نان و غلات نیز از باوجودی که کالاهایی استراتژیک شناخته میشوند و مشمول قیمتگذاری دستوری هستند تورم ۲۴ درصدی را در بهمن به ثبت رساندهاند که رقمی قابل توجه است.
کاهش چشمگیر تولید گوشت قرمز، قیمت آن را در بازارهای داخلی نیز به شدت افزایش داده است. دولت ابراهیم رئیسی تلاش کرده با واردات گوشت ارزان منجمد از برزیل، مغولستان و دیگر کشورها، اوجگیری قیمت گوشت را مهار کند، اما توفیقی نداشته است.
روزنامه شرق چاپ تهران روز چهارشنبه نهم اسفند، با اشاره به وضعیت وخیم معیشتی مردم و راهکارهای دولت در این مورد نوشت که «به نظر میرسد فاصله چندانی با دریافت وام خرید موز، آرد یا شیر نداشته باشیم.» به نوشته این روزنامه، با بدتر شدن شرایط اقتصادی و معیشتی مردم، ماجرا به خرید گوشت و مرغ و حتی لباس قسطی رسید و امروز مردم باید وام بگیرند تا بتوانند آجیل و میوه شب عید بخرند.
اشاره شرق به خبر وزارت صمت مبنی بر وام ۲۰ میلیون تومانی برای خرید مایحتاج عید است. در گزارش شرق آمده که روایت تلخ کاهش قدرت خرید به نقطهای رسیده که درست در همان روزی که بازرس مجمع عالی نمایندگان کارگران کشور، خط فقر برای یک خانواده چهارنفره را حداقل ۲۵ میلیون تومان اعلام میکند، در آن سو مدیرکل دفتر خدمات عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت از اختصاص وام به خریداران شب عید خبر میدهد.
نرخ بالای تورم و مشکلات معیشتی در چند دهه اخیر همواره موضوع اول اقتصاد اییران بوده است. ابراهیم رئیسی در جریان رقابتهای انتخاباتی ریاستجمهوری دو سال پیش گفته بود که در صورت رئیس جمهور شدن نرخ تورم را به نصف کاهش میدهد و این نرخ سپس به سمت یکرقمی شدن حرکت خواهد کرد. با این وجود با گذشت دو سال از عمر ریاست جمهوری او نه تنها وعده کنترل تورم محقق نشده، بلکه هنوز هم نشانهای از روند کاهشی تورم دیده نمیشود.
از: ایران وایر