رادیو فردا
چند روز پس از انتشار خبر احضار صدیقه وسمقی، اسلامپژوه و فعال سیاسی به دادسرای اوین، همسر او از بازداشتش در منزل توسط مأموران لباسشخصی خبر داد.
محمد ابراهیمزاده روز شنبه، ۲۶ اسفند، این خبر را در گفتوگو با وبسایت امتداد اعلام کرده است.
او گفته کمی پیش از ساعت ۹:۳۰ صبح روز شنبه، «چهار مأمور لباس شخصی-سه مامور مرد و یک مامور زن-به منزل ما مراجعه کرده و بدون اینکه زنگ واحد محل سکونت ما را بزنند از طریق زنگ یکی از همسایهها وارد آپارتمان شده و با حضور در مقابل در واحد، درخواست ورود به منزل را داشتند.»
به گفته آقای ابراهیمزاده، پس از تهدید مأموران به شکستن در، او در منزل را باز کرد و «یکی از مأمورین در مواجهه با من، یک حکم در مقابل چشمان من گرفت و وارد منزل شد. هرچقدر هم که اصرار کردم که دلیل این ورود را عنوان کند، گفت که ما فرصتی نداریم و هرچه سریعتر باید برویم.»
صدیقه وسمقی، اسلامپژوه و فعال سیاسی، از سوی دادسرای اوین احضار شد
ابراهیمزاده افزود که مأموران به وی گفتند که از نیروی انتظامی آمدهاند و از دادسرای اوین برای بازداشت خانم وسمقی حکم دارند.
مأموران لباسشخصی سپس این اسلامپژوه و فعال سیاسی را به همراه موبایل، لبتاپ، داروها و عصای او با خود بردند.
همسر صدیقه وسمقی گفته که یکی از مأموران وعده داد که همسرم با تلفن همراه خود به من اطلاع میدهد کجا است تا «بتوانیم برای پیگیری وضعیتش اقدام کنیم. هنوز هیچ اطلاعی از وضعیت محل نگهداری یا نهاد بازداشتکننده به شکل شفاف ندارم و منتظر تماس همسرم هستم.»
صدیقه وسمقی، ۱۵ اسفند در یک پست اینستاگرامی نوشته بود که دادسرای اوین او را احضار کرده، اما در احضاریه الکترونیکی، اتهام این فعال سیاسی و شاکی پروندهاش مشخص نیست.
وسمقی در گفتوگو با رادیو فردا گفته بود که «من اطلاعاتی در این مورد ندارم و این احضاریه به صورتی که برای من ارسال شده است، جنبه قانونی ندارد» و به همین دلیل در دادسرای اوین حاضر نخواهد شد.
خانم وسمقی همان زمان افزوده بود بر اساس احضاریه باید ظرف پنج روز به بازپرسی در دادسرای اوین مراجعه کند، در غیر این صورت او را جلب خواهند کرد.
این فعال سیاسی و عضو اولین دوره شورای شهر تهران آبان امسال ویدئویی بدون حجاب اجباری از خود در حساب کاربریاش در شبکههای اجتماعی منتشر کرده بود.
او در گفتوگو با رادیو فردا که همان زمان انجام شد، گفته بود این اقدام خود را اعتراضی به رویه نظام دینی حاکم در برخورد با زنانی میداند که برای «پوشش اختیاری» تلاش میکنند.
خانم وسمقی افزوده بود پوشش اجباری اسلامی در شرایط کنونی «ابزاری برای سرکوب» است و نمیخواهد با روسری سر کردن با «سرکوبگران همکاری کند».
این اسلامپژوه همچنین بدون حجاب اجباری در مراسم خاکسپاری آرمیتا گراوند، دختری ۱۶ ساله و بدون حجاب اجباری که روز ۹ مهر در مترو «شهدا» تهران پس از ورود به واگن بیهوش شد و بعدها خبر رسید که به کما رفته است، شرکت کرد و مورد ضربوشتم نیروهای امنیتی قرار گرفت.
او در گفتوگوی خود با رادیو فردا در مورد احتمال احضارش بهدلیل حضور بدون حجاب اجباری در این مراسم گفت: «مسلم است که احضاریه مربوط به فعالیتها، مواضع و واکنشهاست، اما اینکه الان کدام را برای احضار من دستاویز قرار دادهاند، اطلاعی ندارم».