«۵ میلیون کودک ایرانی از آموزش پیش‌دبستانی محرومند»

جمعه, 26ام اردیبهشت, 1393
اندازه قلم متن

به گفته دبیر سمینار آموزش و سلامت کودکان از هر ۸ کودک ایرانی ۵ نفر آنها از امکان آموزشی محروم هستند. او یکی دیگر از مشکلات را عدم تبعیت تشکل‌ها و نهادهای مختلف از یک برنامه آموزشی علمی عنوان می‌کند.به گزارش “خبرگزاری مهر” قرار است از شنبه، ۲۷ اردیبهشت سمینار سراسری آموزش و سلامت کودکان پیش از دبستان، به مدت ۳ روز در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شود.

دبیر علمی این سمینار و مدیر گروه رشد و پرورش کودکان پیش از دبستان دانشگاه علوم بهزیستی، نقش آموزش پیش دبستانی را در شکل‌گیری شخصیت و توانمندی‌های کودکان تعیین‌کننده دانست و از کم‌توجهی مسئولان به این مسئله ابراز تاسف کرد.
منصوره کریم‌زاده گفت: «سنین آموزش‌پذیر پیش از دبستان، دوران حساسی به لحاظ رشد شناختی، عاطفی و روانی، حرکتی کودکان به شمار می‌رود و در این دوران، شخصیت، خودباوری و مسئولیت‌پذیری نسل آینده، شکل می‌گیرد.»

متولیان و برنامه‌های متفاوت

در ایران ۸ میلیون کودک پیش دبستانی (بین ۴ تا ۷ ساله) وجود دارد که ۵ میلیون نفر آنها از امکانات لازم آموزشی برخوردار نیستند.

کریم‌پور می‌گوید، هرچند که فقط ۳ میلیون کودک پیش از دبستان به نوعی آموزش می‌بینند اما متاسفانه همین جمعیت نیز از “محتوای آموزشی یکپارچه و استانداردی” استفاده نمی‌کنند.

به گزارش “مهر” نهادها و تشکل‌هایی چون وزارت آموزش و پرورش، سازمان بهزیستی، شهرداری تهران، وزارت بهداشت، یونیسف، انجمن مهدها، “انجمن ورزش و بازی” و چند تشکل غیردولتی دیگر در زمینه‌ی آموزش و سلامت کودکان پیش از دبستان فعالیت می‌کنند.

استاد دانشگاه علوم بهزیستی با اشاره به این تشکل‌ها گفت: «متاسفانه تفاوت در محتوای آموزش‌ها و فعالیت‌های این نهادها و سازمان‌ها، نشان می‌دهد که هنوز سیاست‌گذاران و برنامه‌ریزان کشور به حساسیت این دوران از زندگی افراد پی نبرده‌اند.»
بیش از یک قرن پس از اجباری شدن آموزش همگانی کودکان ۷ سال به بالا در ایران، مرکز پژوهش‌های مجلس دی ماه سال گذشته اعلام کرد که ده میلیون شهروند ایرانی بی‌سواد هستند؛ یعنی یکی از هر ۸ نفر ایرانی.

نگرش سطحی در برنامه‌ریزی

منصوره کریم‌پور دوره پیش از دبستان را “به لحاظ رشد شناختی، عاطفی و روانی و حرکتی کودکان” دوران حساسی توصیف می‌کند که در آن “شخصیت ، خودباوری و مسئولیت‌پذیری نسل آینده، شکل می‌گیرد.”

دبیر علمی سمینار آموزش و سلامت در ادامه افزود: «اگر عمیق به این موضوع نگاه کنیم، متوجه می‌شویم که پیشرفت هر جامعه‌ای از جنبه‌های مختلف اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی، به تربیت و آموزش افراد آن جامعه از دوران کودکی به ویژه از سنین پایین، بستگی دارد.»

چنانکه منصوره کریم‌پور می‌گوید مشکلات در این حوزه بسیار ریشه‌دار است: «علاوه بر اینکه سیاستمداران و برنامه‌ریزان ما نگرش عمیقی به این موضوع نداشتند، اکثر مربیان آموزشی در سازمان‌ها و نهادهای گوناگون نیز تخصص لازم برای اجرای این مسئولیت مهم را ندارند.»

آبان ماه سال ۸۷، آبان ماه ۸۷، علیرضا علی‌احمدی، وزیر وقت آموزش و پرورش وعده داده بود “طی چهار سال آینده جشن پایان بی‌سوادی را در شهرهای مختلف برگزار خواهیم کرد.”

حدود ۶ سال پس از وعده‌ی جشن علی‌احمدی، رئیس نهضت سوادآموزی اعتراف کرد که دست‌کم ۱۴ درصد از ایرانیان بالای ۶ سال بی‌سواد هستند.
از: دویچه وله


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.