نگرانی شدید ایران از سقوط آزاد قیمت نفت

سه شنبه, 6ام تیر, 1391
اندازه قلم متن

بهای نفت خام در بازارهای جهانی با کاهشی ۳۴ دلاری در سه ماه گذشته به حدود ۹۰ دلار در هر بشکه رسید. ایران، به‌عنوان بزرگترین بازنده سقوط بهای نفت در انتظار واکنش سایر اعضای اوپک است.

میانگین بهای سبد نفتی سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در سه ماهه نخست سال جاری میلادی به ۱۱۵ دلار در ازای هر بشکه رسید. بهای نفت کشورهای عضو اوپک که ایران را نیز در بر می‌گیرد در این دوره به ۱۲۴ دلار نیز رسیده بود. از حدود سه ماه پیش روند نزولی قیمت نفت شتابی نگران کننده به خود گرفته است.

در تازه‌ترین معاملات نفتی در بازارهای جهانی قیمت هر بشکه نفت خام برنت دریای شمال به کمتر از ۹۰ دلار و ۴۰ سنت در هر بشکه رسید. جمهوری اسلامی امیدوار است کشورهای عضو اوپک برای جلوگیری از سقوط بهای نفت چاره‌ای بیندیشند، اما کشورهای موثر در این سازمان تمایلی به این کار از خود نشان نمی‌دهند.

سطح نگران کننده بهای نفت

محمدعلی خطیبی، نماینده ایران در اوپک می‌گوید «اگر قیمت جهانی نفت به سطحی نگران کننده برسد اعضای اوپک نسبت به برگزاری نشست فوق‌العاده اقدام می‌کنند.» خبرگزاری مهر بامداد سه‌شنبه، ۶ تیر از قول خطیبی نوشت، تصمیم در مورد برگزاری این نشست بر عهده رئیس دوره‌ای اوپک، وزیر نفت عراق است.

عربستان سعودی به تصمیم کشورهای عضو اوپک درباره محدود کردن سقف تولید روزانه کل اعضاء تا ۳۰ میلیون بشکه بی‌اعتناست

کاهش شدید بهای نفت یکی از موضوع‌های محوری مذاکرات اعضای اوپک در اجلاس یک صد و شصت و یکم این سازمان (۲۵ خرداد/ ۱۴ ژوئن) بود که بدون نتیجه‌به پایان رسید. خطیبی می‌گوید در این اجلاس برای برگزاری نشست فوق‌العاده روی قیمت مشخص نفت خام بحث نشده و تشخیص این ضرورت به ریاست اوپک واگذار شده است.

مسئولان ایرانی در مورد “سطح نگران کننده بهای نفت” رقم دقیقی مشخص نکرده‌اند. با این همه کارشناسان معتقدند قیمت‌های کنونی مدت‌هاست از این سطح پایین‌تر رفته است.

ناتوانی در مقابله با عربستان

کشورهای عضو اوپک در تازه‌ترین اجلاس خود توافق کردند سقف تولید روزانه کل اعضاء از ۳۰ میلیون بشکه فراتر نرود. برخی از کشورها، به ویژه‌عربستان سعودی که یک سوم نفت اوپک را صادر می‌کند به این توافق بی‌اعتنا هستند. محمدعلی خطیبی می‌گوید، تمایل عربستان برای افزایش تولید و صادرات نفت خام به منظور کاهش قیمت نفت موضوعی غیر قابل انکار است. او این اقدام عربستان را از دلایل اصلی کاهش قیمت نفت عنوان می‌کند.
عربستان سعودی اعتقاد دارد با توجه به کند شدن آهنگ رشد اقتصاد جهانی و بحران مالی در حوزه‌ی یورو باید از بالا رفتن بهای نفت جلوگیری کرد. دولتمردان جمهوری اسلامی عربستان را متهم می‌کنند در همکاری با کشورهای غربی یک جنگ نفتی تمام عیار را برای به زانو در آوردن ایران آغاز کرده است.

اعتراف قاسمی به کاهش صادرات نفت

با شدت گرفتن تحریم‌های نفتی و مالی آمریکا و اتحادیه اروپا میزان صادرات نفت ایران از ابتدای ماه جاری میلادی به پایین‌ترین سطح در سال‌های اخیر رسیده است. به گزارش سازمان بین‌المللی انرژی از آغاز سال ۲۰۱۲ صادرات نفت خام ایران ۴۰ درصد کاهش پیدا کرده است. وزیر نفت، رستم قاسمی در گفتگویی که ۶ تیر در روزنامه شرق منتشر شد این کاهش را تایید کرده اما مدعی است میزان آن زیاد نیست.
از: دویچه وله


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.