جو امنیتی در اطراف پارک قیطریه هم‌زمان با تجمع مردم در اعتراض به پروژه ساخت مسجد

دوشنبه, 13ام فروردین, 1403
اندازه قلم متن

ویدیوهای رسیده به ایران‌اینترنشنال نشان می‌دهد تعدادی از شهروندان روز ۱۳ فروردین در اعتراض به ساخت مسجد در پارک قیطریه در این مکان تجمع اعتراضی برپا کردند و زنجیره انسانی تشکیل دادند. جو منطقه در پی این تجمع و حضور ماموران یگان ویژه، امنیتی گزارش شده است.

بر اساس گزارش‌های رسیده به ایران‌اینترنشنال، ماموران امنیتی و یگان ویژه در اطراف پارک قیطریه حضوری پررنگ دارند و موتورها و ون‌های آن‌ها در نقاط مختلف این منطقه به چشم می‌خورد.

اصرار شهرداری تهران برای ساخت یک مسجد در پارک قیطریه انتقادهای فراوانی را در میان شهروندان، کارشناسان و فعالان سیاسی، مدنی و محیط‌زیست برانگیخته است. اکنون با اعلام مخالفت اداره میراث فرهنگی استان تهران، به نظر می‌رسد این پروژه جنجالی وارد مرحله تازه‌ای شده است.

تجمع مردم در پارک قیطریه برای اعتراض به ساخت مسجد نخستین بار است که بعد از اعلام شهرداری برای اجرای این پروژه اتفاق افتاده و بیانگر حساسیت عمومی در این زمینه است.

پارک قیطریه از جنبه میراث فرهنگی هم حائز اهمیت است.

محسن سعادتی، معاون میراث فرهنگی تهران قیطریه را یک «محوطه باستانی مهم» معرفی کرد و گفت پیش از این ۳۵۰ گور در این منطقه کشف شده است و «هنوز آثار زیادی آنجا هست که باید کاوش شود».

او افزود اداره میراث فرهنگی به شهرداری تهران اعلام کرده پیش از انجام هرگونه ساخت و ساز در پارک قیطریه، کارشناسان میراث فرهنگی باید در آن محل مستقر شوند.

سعادتی خبر داد در پی اعزام نیروهای یگان حفاظت میراث فرهنگی به پارک قیطریه، حصارهایی که پیش از این برای انجام عملیات ساخت و ساز در محل تعبیه شده بود، برداشته شد.

به گفته این مقام اداره میراث فرهنگی استان تهران، تاکنون «هیچ اقدامی اعم از گودبرداری یا فعالیت دیگری در آن محدوده انجام نشده است».

در روزهای گذشته تصاویر و گزارش‌هایی از حصارکشی پارک قیطریه تهران با هدف ساخت مسجدی جدید در آن منتشر شد که واکنش‌هایی منفی بسیاری به دنبال داشت.

مردم در کارزاری که با هدف جلوگیری از تخریب پارک قیطریه راه‌اندازی کرده‌اند، از رییس دیوان عدالت اداری، رییس قوه قضاییه و رییس دولت خواسته‌اند با توجه به آلودگی شدید هوای تهران و نیاز پایتخت به وجود درختان، جلوی این پروژه را بگیرند.

با وجود مخالفت‌های گسترده، علیرضا زاکانی، شهردار تهران روز هشتم فروردین تاکید کرد نه تنها در قیطریه، بلکه در تمامی بوستان‌های پایتخت مسجد ساخته خواهد شد.

مجید غفوری روزبهانی، دستیار شهردار تهران هم احداث «مسجدی فاخر و باشکوه» را در پارک قیطریه تایید کرد و گفت این کار به دلیل کمبود سرانه امکانات مذهبی در محله قیطریه و بنا بر خواست اهالی متدین انجام می‌گیرد.

ساخت مسجد قیطریه بر خلاف وصیت اهداکننده پول آن است

بر اساس گزارش‌ها، ساخت مسجد در پارک قیطریه با سرمایه به ارث گذشته شده از سوی محمود محتشمی‌پور، پدر فخرالسادات محتشمی‌پور، فعال سیاسی و پدر همسر مصطفی تاج‌زاده، زندانی سیاسی انجام خواهد گرفت.

فخرالسادات محتشمی‌پور به عنوان یکی از وراث پدرش روز ۱۲ فروردین با انتشار متنی، ساخت مسجد در پارک قیطریه را «مخل مصالح و منافع عمومی»، «کاری خلاف» و «نمونه بی‌اخلاقی‌های مدیران اقتدارگرا» توصیف کرد.

او در واکنش به برخی حامیان حکومت که دلیل ساخت مسجد در پارک قیطریه را نبود مکانی برای نماز خواندن دانسته بودند، نوشت در این پارک نمازخانه‌ای وجود دارد که «البته هیچ‌گاه مملو از جمعیت نبوده» است.

او از شهردار تهران خواست «دست از لجبازی با مردم بردارد و به جای اقدامات نمایشی، دین‌داری خود را با سامان‌دهی نابسامانی‌های شهری و ارائه خدمات ضروری به شهروندان نشان دهد».

کانال تلگرام «تحکیم ملت»‌ هم در یادداشتی به نام سلمان موسوی همین موضوع را گزارش داد که پدر محتشمی‌پور دامادش، باجناق تاجزاده، را وصی ساخت مسجد در «منطقه محروم» انتخاب کرد و بودجه‌ای را به این امر اختصاص داد.
تحکیم ملت نوشت که داماد محتشمی‌پور «می‌بیند که ساخت مسجد در مناطق محروم دردسر و مصائب خود را دارد و نفعی برایش نداشته باتوجه به نزدیکی منزلش با پارک قیطریه پیشنهاد احداث مسجد و اختصاص بخشی از پارک قیطریه را فرصتی برای عملیاتی کردن وصیت پدر خانوم و رانت و بهره‌های اقتصادی‌اش ازجمله بخش تجاری و تولیت آن میبیند.»
فخرالسادات محتشمی‌پور در پست اینستاگرامی خود نیز خطاب به علیرضا زاکانی، شهردار تهران،‌ نوشت که «دست از لحبازی با مردم بردارد و به جای اقدامات نمایشی، دین‌داری خود را با سامان‌دهی نابسامانی‌های شهری و ارائه خدمات ضروری به شهروندان نشان دهد.»

یاشار سلطانی، فعال رسانه‌ای هم در شبکه اجتماعی ایکس نوشت ساخت مسجد در پارک قیطریه در شمال تهران برخلاف وصیت‌نامه محمود محتشمی‌پور است که خواهان ساخت مسجد در مناطق کمتر برخوردار و محروم شده بود.

به گفته سلطانی، محتشمی‌پور داماد خود به نام جواد سعیدی‌نژاد را به عنوان وصی برای ساخت مسجد انتخاب کرده بود اما سعیدی‌نژاد و همسرش «با توافقی که با زاکانی انجام داده‌اند، سرمایه وصیت شده برای ساخت مسجد در مناطق محروم را به قیطریه آورده‌اند تا مسجد جنجالی پارک قیطریه را نزدیک منزلشان بسازند و از منافع اقتصادی و تجاری که در کنار این مساجد ایجاد می‌شود، بهره‌برداری کنند».

عبدالمطهر محمدخانی، سخنگوی شهرداری تهران روز ۱۰ فروردین اعلام کرد اینکه برخی از مساجد موجود نمازگزار کمی دارند یا بازه سنی خاص نمازگزاران در آن‌ها، دلیل خوبی برای توسعه نیافتن مساجد نیست.

او تاکید کرد این اولین و آخرین مسجد در پارک‌های بزرگ شهر تهران نخواهد بود.

محمد توسلی، اولین شهردار تهران در حکومت جمهوری اسلامی و دبیرکل نهضت آزادی از اصرار شهرداری تهران در ساخت مسجد در پارک قیطریه انتقاد کرد و افزود: «در کجای مقررات شهرداری آمده است که باید برای مسجد برنامه‌ریزی کنند؟ این کار‌ها عبور از وظایف راهبردی شهرداری است. وظایف شهرداری تهران پاسخ به نیازهاییست که زیست سلامت شهروندان را در ابعاد مختلف تامین می‌کند.»

توسلی در ادامه گفت زمین پارک قیطریه متعلق به خانمی بود که آن را در اوایل روی کار آمدن جمهوری اسلامی، برای ساخت پارک عمومی در اختیار شهرداری تهران گذاشت.

ایران اینترنشنال


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.