پدر رضا لطفی، از کشته‌شدگان اعتراضات سراسری اخیر، «بازداشت شد»

چهارشنبه, 22ام فروردین, 1403
اندازه قلم متن

رادیو فردا

گزارش‌ها حاکی است که کمال لطفی، پدر رضا لطفی یکی از جانباختگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

خبرگزاری هرانا که اخبار حقوق بشری را پوشش می‌دهد به نقل از یکی از بستگان آقای لطفی اعلام کرد که کمال لطفی روز سه‌شنبه ۲۱ فروردین ماه بازداشت شده‌است.

آقای لطفی پس از دریافت احضاریه از سوی دادگاه انقلاب قروه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده‌است.

کمال لطفی فروردین ماه ۱۴۰۲ توسط نیروهای امنیتی با ضرب و شتم بازداشت و به زندان کامیاران منتقل شد .

پدر دادخواه رضا لطفی نهایتا در تاریخ دوازدهم تیرماه ۱۴۰۲ از زندان آزاد شد.

رضا لطفی در ۲۸ شهریور در اعتراضات ۱۴۰۱ در شهر دهگلان به ضرب گلوله ماموران امنیتی کشته شد .

اعمال فشار، تهدید، اخراج از کار، بازداشت و زندانی کردن اعضای خانواده معترضان کشته و اعدام شده در جمهوری اسلامی سابقه‌ای بیش از چهل ساله دارد.

در همین زمینه پدر، مادر، برادر و خواهر و حتی در مواردی بستگان درجه دوم معترضان یا فعالان سیاسی کشته یا اعدام شده، چندین‌بار از شغل یا دانشگاه محل تحصیل خود اخراج شده‌اند.

رئیس آژانس اقلیمی سازمان ملل در ادامه سخنرانی خود گفت: «این فرصت دو ساله برای نجات جهان شامل تک تک ساکنان کره زمین می‌شود. تعداد هر چه بیشتری از مردم جهان از تمامی کشورها و از گرایشات سیاسی گوناگون خواستار انجام اقدامات عاجل و موثر هستند چون تاثیر بحران اقلیمی را بر زندگی روزمره و وضعیت معیشتی خود احساس کرده‌اند.»

او افزود: «موارد خشکسالی که محصولات کشاورزی را نابود می کند افزایش یافته و در نتیجه اقدام اساسی‌تر برای کاهش گازهای آلاینده و کمک به کشاورازن که می تواند به امنیت غذایی بهتر و کاهش گرسنگی منجر شود ضروری است. در عین حال، کاهش گازهای آلاینده به معنای سلامت بهتر مردم و صرفه جویی کلان در هزینه‌های بهداشتی دولت‌ها و خانواده‌ها است.»

ولی همه کارشناسان چنین هشدارهایی را مفید نمی دانند.

مایکل اوپنهایمر، پژوهشگر علوم اقلیمی و پروفسور رشته روابط بین‌الملل در دانشگاه پرینستون آمریکا، گفت: «”دو سال برای نجات جهان” در بهترین حالت، یک شعار بی معنی است که نادیده گرفته خواهد شد و در بدترین حالت به ضد خود بدل خواهد شد.»

براساس آمارهای نهاد اقلیمی دولت آمریکا در سال گذشته حجم گازهای دی اکسید کربن و متان در جو زمین به بالاترین میزان رسید و حجم انتشار آن‌ها دست کم ۱.۱ درصد افزایش یافت.

همزمان، به گفته سازمان‌های هواشناسی کشورهای گوناگون، ۲۰۲۳ گرم‌ترین سال ثبت شده در تاریخ بود.

سایمون استیل در بخش دیگری از سخنرانی خود هشدار داد اگر انتشار گازهای گلخانه‌ای افزایش یابد و یا در حد چشمگیری کاهش نیابد، «نابرابری بین کشورهای ثروتمند و کشورهای فقیر که بیش از همه از تغییرات اقلیمی آسیب می‌بینند عمیق‌تر خواهد شد.»

کشورهای فقیر به رهبری نخست وزیر باربادوس و رئیس جمهور کنیا قصد دارند در اجلاس آتی بانک جهانی و سایر نهادهای مالی بین‌المللی برای اصلاح نظام وام دهی به کشورهای فقیر به خصوص کشورهایی که از فجایع طبیعی آسیب دیده‌اند فشار بیاورند.

سایمون استیل در این رابطه خواستار «برداشتن یک گام بزرگ در تامین هزینه طرح‌های اقلیمی» و بخشش بدهی خارجی کشورهایی شد که به شدت به آن نیاز دارند.

رئیس آژانس اقلیمی سازمان ملل افزود که سایر نهادهای بین المللی از جمله کشورهای گروه ۲۰، بانک‌ها و حتی سازمان بین‌المللی دریانوردی نیز باید به اشکالی غیر از وام به کشورهای فقیر کمک کنند.

به گفته او کشورهای عضو گروه ۲۰، شامل ۲۰ کشور صنعتی جهان، مسئول انتشار ۸۰ درصد از گازهای گلخانه‌ای هستند و این گروه همچون بحران مالی سال‌های ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ باید در حل این بحران نیز نقش کلیدی ایفا کند.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

برچسب‌ها:

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.