رادیو فردا
مجله تایم نام نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی و برنده جایزه صلح نوبل، را در فهرست ۱۰۰ چهره تأثیرگذار جهان در سال ۲۰۲۴ قرار داد.
این فهرست که در شش بخش منتشر شده است، خانم محمدی را در بخش «رهبران» در کنار چهرههای شاخصی مانند یولیا ناوالنیا، مخالف سیاسی دولت روسیه و همسر الکسی ناوالنی، دونالد تاسک، نخستوزیر لهستان، ویلیام برنز، رئیس سیآیای، خاویر میلی، رئیسجمهور آرژانتین، جورجیا ملونی، نخستوزیر ایتالیا، و محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخستوزیر قطر قرار داده است.
در متن معرفی نرگس محمدی که نادیه مراد، فعال حقوق بشر سرشناس عراقی، نوشته است، آمده که زندگی خانم محمدی «وقف مبارزه با سرکوب زنان شده است و صدای او بلند و نیرومند است، حتی پشت میلههای زندان.»
خانم مراد در ادامه نوشته است: «دههها است که نرگس به زنان ایرانی کمک کرده تا شهامت مبارزه با بیعدالتی را داشته باشند. نفوذ و تأثیر او با زندان خاموش نمیشود و در محدوده یک کشور باقی نمیماند.»
در این متن، نرگس محمدی نماینده «مبارزه برای عدالت به هر قیمت» معرفی شذه و شجاعت او «بهترین استدلال» در برابر هر رهبری در هرجای جهان خوانده شده است.
خانم محمدی، که در چندین پرونده تشکیل شده توسط قوه قضائیه جمهوری اسلامی محکوم شده است، مشغول گذراندن دوران حبس خود در زندان است.
او آخرین بار اواخر دیماه سال گذشته به دلیل فعالیتهای داخل زندان و پس از اعلام نامش به عنوان برنده جایزه صلح نوبل توسط دادگاه انقلاب به «پانزده ماه زندان، دو سال تبعید به خارج از تهران و استانهای مجاور، دو سال منع خروج از کشور، دو سال منع عضویت در گروههای اجتماعی – سیاسی و دو سال منع استفاده از تلفن هوشمند» محکوم شد.
بر اساس آنچه صفخه اینستاگرام او منتشر کرده است، نرگس محمدی در پنج محکومیت متفاوت توسط دستگاه قضائی ایران در مجموع به «۱۲ سال و ۳ ماه زندان، ۱۵۴ ضربه شلاق و ۴ ماه رفتگری و ۲ سال ممنوعالخروجی و تبعید» و دیگر محرومیتهای سیاسی و اجتماعی مجکوم شده است.
او که طی چهارده سال اخیر ۱۰ سال را در زندان گذرانده است، آذرماه سال گذشته به عنوان برنده جایزه صلح نوبل معرفی شد. این جایزه در غیاب او، به فرزندانش به عنوان نمایندگانش اهدا شد.