دادستانی کشور دستور فیلترینگ دوباره پلتفرم دیسکورد را صادر کرد

یکشنبه, 2ام اردیبهشت, 1403
اندازه قلم متن

ایران اینترنشنال

دادستانی کل کشور با صدور دستور فیلترینگ پلتفرم دیسکورد، دسترسی کاربران داخل ایران به وبسایت و اپلیکیشن این شبکه اجتماعی را مسدود کرد.

وبسایت تجارت‌نیوز با گزارش این خبر گفت مقامات قضایی این دستور مسدودسازی را به بهانه «آزاد بودن ارسال محتوای غیراخلاقی» در این پلتفرم صادر کرده‌اند. بر اساس این خبر انتشار چند فیلم‌ «غیراخلاقی» در برخی گروه‌های دیسکورد دلیل این تصمیم‌گیری عنوان شده است.

با این حال، دیسکورد بیش از همه در میان گیمرها محبوبیت دارد. این گروه از کاربران از این شبکه برای اشتراک‌گذاری نظرات، پیام‌ها و پخش زنده بازی‌های خود استفاده می‌کنند.

مسئولان نظام پیش از این نیز بارها شبکه اجتماعی دیسکورد را فیلتر و پس از مدتی، بدون ارائه دلیل مشخصی رفع فیلتر کرده بودند.

در سال ۱۳۹۹ محمدجواد آذری جهرمی، وزیر وقت ارتباطات و فناوری اطلاعات در دوره ریاست جمهوری حسن روحانی، درباره علت فیلتر شدن این پلتفرم گفته بود دلیل این مسئله تغییر دامنه اصلی این وبسایت به آدرسی بوده که پیش از این به دلیل ارائه محتوای «مستهجن» در فهرست فیلترینگ قرار داشته است. دیسکورد مدتی پس از آن مجددا در دسترس کاربران داخلی قرار گرفت.

با وجود این مقام‌های کمیته فیلترینگ در سال ۱۴۰۱ بار دیگر دسترسی به این پلتفرم را مسدود کردند. در دی‌ماه همان سال در حالی که سه ماه از این مسدودسازی می‌گذشت، این پلتفرم دوباره از فهرست فیلترینگ خارج شد.

وبسایت «توییچ» نیز به عنوان دیگر پلتفرم مشابه برای پخش آنلاین بازی و گفت‌وگوی گیمرها، سال‌هاست بدون ارائه دلیل منطقی در فهرست فیلترینگ کشور قرار دارد.

پیمایشی که بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای در سال ۱۴۰۰ انجام داد، نشان می‌دهد ایران حدود ۳۴ میلیون گیمر دارد که از پلتفرم‌های مختلف برای انجام بازی‌های رایانه‌ای استفاده می‌کنند.

دولت ابراهیم رئیسی در سال‌های گذشته با وجود ادعاهای خود مبنی بر ایجاد شرایط مناسب برای گیمرهای ایرانی، بهبودی در وضعیت این حوزه ایجاد نکرده است. مشکلات عدیده در دسترسی به اینترنت از جمله اختلالات مداوم و فیلترینگ گسترده پلتفرم‌های زیربنایی، مانند فروشگاه گوگل‌پلی، موجب شکل‌گیری بحرانی جدی در این زمینه شده‌اند.

سال گذشته کارشناسان بازی با رد ادعای مقام‌های دولتی مبنی بر مناسب بودن شرایط بازی آنلاین در کشور از بحرانی بودن وضعیت اینترنت برای گیمرها خبر دادند.

اسفندماه ۱۴۰۲ نیز بازی‌سازان ایرانی با ابراز نگرانی درباره احتمال نابودی صنعت بازی در کشور تاکید کردند دستور فیلترینگ فروشگاه گوگل‌پلی باعث از بین رفتن ۳۰ تا ۴۰ درصد درآمد شرکت‌های فعال این بخش شده است.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.