وضعیت سخت معیشتی؛ تجمع اعتراضی بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی در شوش

یکشنبه, 13ام خرداد, 1403
اندازه قلم متن
 
بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی شهرستان شوش، در اعتراض به وضعیت سخت معیشتی و پایمال شدن حقوق خود و وضعیت نامناسب بیمه درمانی  تجمع اعتراضی را برگزار کردند.
بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی شهرستان شوش، در اعتراض به وضعیت سخت معیشتی و پایمال شدن حقوق خود و وضعیت نامناسب بیمه درمانی تجمع اعتراضی را برگزار کردند.

بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی شهرستان شوش، در اعتراض به وضعیت سخت معیشتی و پایمال شدن حقوق خود و وضعیت نامناسب بیمه درمانی، امروز یکشنبه۱۳خرداد، یک تجمع اعتراضی را برگزار کردند.

ازجمله شعارهای این گروه از بازنشستگان در تجمع امروز می‌توان به «خیلی دروغ شنیدیم، ما دیگه رای نمی‌دیم!»، «کشور پر درآمد، چه بر سر تو آمد؟»، «ننگ ما ننگ ما، صداوسیمای ما»، «حجاب حجاب شعارشون، دروغ و دزدی کارشون» اشاره کرد.

اعتراض بازنشستگان در‌حالی انجام می‌شود که مقامات دولتی پس از سقوط هلی‌کوپتر حامل رییس دولت سیزدهم، در تدارک انجام مقدمات برگزاری یک انتخابات غیرمنتظره برای تعیین رییس دولت بعدی هستند.

سرنوشت افزایش حقوق بازنشستگان

براساس اعلام صندوق بازنشستگی کشور در اجرای تصویب نامه شماره ۳۰۳۴ مورخ ۱۴فروردین۱۴۰۳ هیات وزیران، برای یک میلیون و ۷۳۵ هزار نفر بازنشسته، احکام حقوق با ضریب ۲۰ درصد صادر شده است. به گفته «رضا فیضی‌نژاد»، معاون فنی و امور بیمه‌ای صندوق بازنشستگی کشوری، این سازمان با هماهنگی سازمان برنامه‌و‌بودجه تلاش می‌کند که این افزایش ۲۰ درصد با حقوق فروردین‌ برای بازنشستگان پرداخت شود.

افزایش ۲۰ درصدی حقوق بازنشستگان درحالی اعلام شده که سال گذشته حکم متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در برنامه هفتم توسعه پیش‌بینی شد، اما سخنگو دولت اعلام کرد: «هنوز این برنامه، نهایی و قانون نشده و طبعا به دولت نیز ابلاغ نشده است.»

«علی بهادری جهرمی» در پاسخ به ناچیز بودن افزایش حقوق بازنشستگان در مقابل نرخ تورم موجود در بازار که با افزایش بهای ارزهای خارجی شدت هم گرفته به جنگ اقتصادی با دشمن اشاره و تاکید کرده دشمن سعی دارد از هر مسیری ضربه بزند.

سخنگو دولت، راه‌حل ثبات در بازار و تامین منافع ملت را وفاق، همدلی و همراهی همگانی دانسته بود. پیش از افزایش ۲۰ درصدی حقوق بازنشستگان، افزایش دستمزد کارگران هم بعد از کشمکش‌های فراوان و خروج نمایندگان کارگری از شورای‌عالی کار، ۳۵ درصد تعیین شده بود.

شرایط کنونی کانون های بازنشستگی تامین اجتماعی

شورای بازنشستگان ایران با صدور بیانیه‌ای که روز ۲۱اردیبهشت۱۴۰۳منتشر شد، در مورد دور تازه اعتراضات بازنشستگان نوشته بود: «در جریان اعتراضات بازنشستگان تامین اجتماعی علیه “مداخله غیرقانونی دولت” و “بی‌توجهی به قوانین موجود در افزایش حقوق”، کانون‌های بازنشستگی هم به‌خاطر «انفعال و مماشات با مقامات حکومتی» با انتقاد بدنه بازنشستگان مواجه شده‌اند.» به گفته این شورا: «کانون‌های بازنشستگی که نمایندگان‌ آن تحت انتخابات‌های کنترل شده حکومتی و با تایید مقامات بالا دست و با ترفندهای عجیب‌وغریب و اغلب رابطه‌های غیرعلنی بر سر کار می‌آیند، راه را برای حضور نمایندگان مستقل، تنگ و سخت می‌کنند. بعد از انتخاب هم، از جیب بازنشستگان تامین هزینه می‌شوند.»

شورای بازنشستگان ایران در ادامه نوشته بود: «یعنی سیستم انتخابات و تایید نمایندگان با دولت و نهادهای امنیتی است، اما بودجه‌اش بر گردن بازنشستگان می‌افتد. کارنامه چهل ساله این تشکل‌ها که بیش از سه هزار عضو به‌عنوان هیات مدیره دارند، نشان می‌دهد که همواره در هم‌سویی با سیاست دولت‌های مختلف و جناح بندی‌های آن عمل کرده و اقدامات موثری برای بازنشستگان نداشته‌اند. از صدها کانون و هزاران عضو در هیات‌مدیره‌های آن در سراسر ایران، آبی برای بازنشستگان تامین اجتماعی گرم نشده است.»

براساس بیانیه شورای بازنشستگان ایران، «کانون‌های بازنشستگی، تبدیل به تشکل‌های زرد بی‌خاصیتی شده‌اند که بازنشستگان با آگاهی از موقعیت و نقش بی‌تاثیری آن‌ها، خود به‌طور مستقل راه خیابان را انتخاب کرده و بی‌توجه به توصیه‌های کانون‌ها و نقش سرعت‌گیر آنان، با اعمال اراده مستقیم خود، مطالبات را در کف خیابان، جلوی افکار عمومی جامعه مطرح می‌کنند. آنچه که تاکنون به دست آورده‌اند به یمن همین حضور مداوم و اراده خودشان بوده که با شعار “تا حق خود نگیریم، از پا نمی‌نشینیم” مصمم به ادامه آن هستند.»

افزایش سن بازنشستگی؛ غارت ثروت و نقض حقوق عمومی مردم

در آخرین روزهای آبان‌ سال گذشته، خبری از سوی مجلس شورای اسلامی به بیرون راه یافت. بر‌اساس این اعلام «سن بازنشستگی افزایش یافت.» این جمله خبری چهار کلمه‌ای در نگاه اول صرفا یک گزاره خبری محسوب می‌شود، اما در پشت این چهار کلمه، یک سونامی مالی بزرگ، زندگی طیف بزرگی از شاغلان در آستانه بازنشستگی را در هم می‌شکند. «ایران‌وایر» پیش‌تر با انتشار گزارشی، در گفت‌وگو با یکی از فعالان حقوق بازنشستگان، به بررسی این مصوبه پرداخته بود.

با تصویب افزایش سن بازنشستگی که در نزدیک‌ترین چشم‌انداز آن می‌توان تداوم اشتغال‌به‌کار نیروهای موجود را علی‌رغم رسیدن به مرز بازنشستگی (۶۲ سال) دید؛ بیکار ماندن جوانان جویای کار در تمامی رشته‌ها هم اتفاق خواهد افتاد.

این فعال حقوق بازنشستگان که نامش نزد ایران‌وایر محفوظ است، در موضوع این مصوبه به ایران‌وایر گفته بود: «حتما و قطعا بار سنگینی را بر عموم شاغلان تحمیل خواهد کرد، ولی این کار مزایای زیادی برای دولت جمهوری‌اسلامی دارد. اولین منفعت آن موضوع تامین نیرو و آموزش متخصصین است که زمان‌بر است، کنترل و حراست زیادی هم لازم دارد. از طرف دیگر، افزایش سن بازنشستگی، دست حاکمیت را برای بالا کشیدن حق تامین اجتماعی و پس‌انداز سرمایه تامین‌ اجتماعی آن‌ها، برای تامین و جبران کسری بودجه باز خواهد گذاشت.»

ایران وایر 


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

یک نظر

  1. شدت غارت ثروت در زیر ردگم کنی عمامه استعمار آنچنان بوده است که هم اینک مافیای مسکن و خودرو، سودشان در نبود شرکتهای بزرگ بین المللی و افزایش قیمت میلی و فروش از طریق بنگاه های دلالی مسکن و خودرو است که سودشان در کاهش دائمی ارزش پول ملی است و درنتیجه دستمزد بگیران جز بدبختی نصیبشان نخواهد شد و می بایست وارد دلالی های مربوطه به ساختمان و خودرو گردند تا نحات پیدا کنند.