در اثر حمله هوایی در اول آوریل ۷ امدادگر خارجی یک موسسه خیریه در غزه کشته شدند
دولت استرالیا میگوید که بنا به تحقیقاتش ارتش اسرائیل مرتکب «خطاهای متعددی» شد که به حمله پهپادی به کاروان کمکرسانی انجامید و در اثر آن ۷ امدادگر خارجی در غزه کشته شدند.
اول آوریل/۱۳ فروردین، یک کاروان امدادگران موسسه خیریه آمریکایی «آشپزخانه مرکزی جهان» در غزه هدف حملات پهپادی اسرائیل قرار گرفتند و ۷ امدادگر این سازمان کشته شدند.
به گفته مسئولان این موسسه امدادگران کشته شده شهروندان استرالیایی، لهستانی، بریتانیایی، فلسطینی و یک شهروند آمریکایی-کانادایی بودند.
نتیجه تحقیقات دولت استرالیا که روز جمعه ۱۲ مرداد منتشرشد این طور نتیجه میگیرد که نیروهای ارتش اسرائیل از رویههای مرسوم پیروی نکردند و در شناسایی و تصمیمگیری برای این حمله مرتکب اشتباهات متعددی شدند.
پنی وانگ، وزیر خارجه استرالیا گفت که دولت این کشور برای پاسخگویی کامل مسئولین این حمله از جمله در برابر «اتهام جنایی متناسب با آن» پافشاری خواهد کرد.
خانم وانگ در بیانیهای که روز جمعه منتشر شد گفت که وکیل نظامی اسرائیل هنوز درباره اقدامات بیشتر در این زمینه تصمیمی نگرفته است.
پس از آن که شهروندان بریتانیا، آمریکا، کانادا، استرالیا و لهستان جان خود را در این حمله از دست دادند، اسرائیل قول داده بود که تحقیقات مستقلی را در این زمینه انجام دهد.
اسحاق هرتزوگ، رئیسجمهور اسرائیل نیز بابت این واقعه عذرخواهی کرد.
ارتش اسرائیل در مقابل فشارهای شدید بینالمللی تحقیقات داخلی را آغاز کرده بود و چند افسر ارشد ارتش را پس از اینکه به اشتباهات فاحش و خطاهای جدی اعتراف کردند، از کارشان برکنار کرد.
ارتش اسرائیل به تیم خیریه اجازه داده بود تا کمکهای خود را از ساحل به یک انبار منتقل کنند. ارتش اسرائیل به دنبال اذعان کرد که کاروان این تیم خیریه در شهر دیر البلح غزه هدف پهپادهای اسرائیل قرار گرفت.
اسرائیل گفت اپراتورهای هواپیماهای بدون سرنشین در اثر اشتباه تصور کردند که خودروهای این کاروان حامل افراد مسلح حماس هستند.
خوزه آندرس، بنیانگذار موسسه خیریه «آشپزخانه مرکزی جهانی» اسرائیل را متهم کرد که امدادگران را به طور سیستماتیک و ماشین به ماشین هدف قرار داد.
مسئولان این موسسه خیریه پیشتر اذعان ارتش اسرائیل به اشتباه و خطا را گام مهمی ارزیابی کرده بودند اما خواستار تحقیقات مستقل درباره این حمله مرگبار شدند.
موسسه خیریه «آشپزخانه مرکزی جهانی» در بیانیه خود در ماه فروردین گفته بود: «تحقیقات اولیه آنها مشخص کرده که ارتش اسرائیل بدون توجه به پروتکلهای خود، مراتب فرماندهی و قوانین جنگ،نیروی مرگبار را به کار بسته است.»
این موسسه خیریه گفته بود که ارتش اسرائیل نمیتواند به طور قابل اعتمادی درباره اشتباهات خود در غزه تحقیق کند و بر همین مبنا خواستار ایجاد یک کمیسیون مستقل برای بررسی کشته شدن کارکنانش شده بود.
کمی پس از این حمله، دولت استرالیا مارک بینسکین، فرمانده سابق ارتش را به عنوان مشاور ویژه برای بررسی علت مرگ امدادگران در غزه منصوب کرد.
پیشتر ارین گور، رئیس موسسه خیریه «آشپزخانه مرکزی جهانی»، این حمله هوایی را «حمله به سازمانهای بشردوستانه» خواند که در وخیمترین شرایط کار میکنند و گفت که اسرائیل از غذا به عنوان یک «سلاح جنگی» در غزه استفاده میکند.
بسیاری از نزدیکترین متحدان اسرائیل، از جمله ایالات متحده، کشته شدن هفت امدادگر را در حمله هوایی اسرائیل به غزه محکوم کرده بودند.
بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، از هفتم اکتبر سال گذشته تا کنون بیش از ۲۵۰ امدادگر در غزه کشته شدند.
بی بی سی