خبرگزاری هرانا – مرکز رسانه قوه قضاییه اعلام کرد که دادگاه تجدیدنظر استان مازندران مجازاتهای تکمیلی شروین حاجی پور، خواننده ایرانی را “متناسب با حال متهم و جامعه تشخیص نداده” و همچنین نیمی از حکم حبس او به حالت تعلیق در آمده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از میزان، نیمی از مجازات حبس شروین حاجیپور تعلیق شد.
مرکز رسانه قوه قضاییه در این خصوص اعلام کرد: “شعبه ۴۲ دادگاه تجدیدنظر استان مازندران پس از اعتراض آقای شروین حاجیپور نسبت به رای دادگاه بدوی، این اعتراض را مورد بررسی قرار داده و مستند به بند الف ماده ۴۵۵ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب سال ۱۳۹۲ و به دلیل اینکه مجازاتهای تکمیلی اشاره شده در رای دادگاه بدوی را متناسب با حال متهم و جامعه تشخیص نداده، آنها را لغو نموده و همچنین قرار تعلیق نیمی از مجازات حبس اشد آقای حاجی پور را نیز صادر کرده است. این یعنی در این مصداق هم، دادگاه تجدید نظر استان مازندران، بخشهایی از رای دادگاه انقلاب این استان را نقض و لغو نموده است.”
این خواننده ایرانی، اخیرا با انتشار ویدیویی اعلام کرد دادگاه تجدیدنظر احکام صادره در مرحله بدوی را تایید کرده و صرفا حکم ممنوعیت خروج از کشور را از مجازات های وی برداشته است. آقای حاجی پور اظهار داشت که برای اجرای حکم حبس احضار شده است، با اینحال در تلاش برای ثبت درخواست اعاده دادرسی به حکم صادره است.
شروین حاجی پور خواننده ساکن ایران در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، پس از انتشار قطعه “برای”، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات ساری منتقل شد. او نهایتا در تاریخ دوازدهم مهر همان سال، با تودیع قرار وثیقه صد میلیون تومانی آزاد شد.
شایان ذکر است، در پنجاه و پنجمین مراسم جوایز گرمی، تکآهنگ “برای” اثر شروین حاجیپور به عنوان برنده جایزهٔ ویژه “آهنگ برای تغییر اجتماعی” اعلام شد.
چندی بعد این خواننده توسط شعبه یازدهم بازپرسی دادسرای ساری تفهیم اتهام شد. مجید کاوه، وکیل مدافع وی با انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود اتهام مطروحه علیه موکل خود را “فعالیت تبلیغی علیه نظام و ترغیب و تحریک افراد به اعمال خشونت آمیز” عنوان کرد و گفت: “همچنین به موجب قرار نظارت قضایى، دستور منع خروج شروین حاجی پور از کشور به مدت شش ماه صادر شده است”.
اواخر سال گذشته وی توسط دادگاه انقلاب از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” به تحمل هشت ماه حبس تعزیری و از بابت اتهام “اغوا و تحریک مردم به اغتشاشات به قصد بر هم زدن امنیت کشور”، با احتساب ایام بازداشت قبلی به تحمل سه سال حبس تعزیری محکوم شد. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی سه سال حبس برای وی قابل اجرا خواهد بود.
در حکم صادره در مرحله بدوی آمده بود: “با توجه به اینکه دادگاه مجازات اصلی پیش بینی شده در قانون مجازات اسلامی را برای اصلاح مرتکب کافی ندانسته است”، وی را به “دو سال ممنوعیت خروج از کشور، جمع آوری دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه فرهنگی، علمی و هنری و انتشار آن در فضای مجازی بنام خود، مطالعه و خلاصه نویسی کتاب قانون زن در اسلام و کتاب زن در آئینه جمال و جلال، به میزان سی صفحه هر یک به صورت مجزا و دستنویس جهت درج در پرونده و ارائه به واحد اجرا و انتشار آن در فضای مجازی و ساخت موسیقی درباره جنایات آمریکا علیه بشریت، جمع آوری نقض حقوق بشر از سوی دولت آمریکا در یک قرن اخیر و انتشار آن در فضای مجازی و شرکت در دوره های آموزشی مهارت رفتار و دانش در حوزه هنر”، محکوم کرد.