در پی انتشار خبر حمله گارد زندان اوین به زندانیان سیاسی زن و «حمله قلبی نرگس محمدی»، تقی رحمانی همسر او در ایکس نوشت: «طبق خبرهای هم بندیهای نرگس، او سکته قلبی نکرده، بلکه با ضربه نیروهای گارد به سینه، دچار حمله تنفسی و درد شدید شده و تعدادی از زنان زندانی نیز آسیب دیدهاند.»
کمپین حقوق بشر در ایران روز پنجشنبه ۱۸ مرداد در بیانیهای به شدت از «تشدید خشونت» علیه زندانیان سیاسی زن در ایران ابراز نگرانی کرد و خبر داده بود که در پی حمله گارد اوین، ۱۷ تن از این زندانیان سیاسی زخمی شده و نرگس محمدی نیز دچار حمله قلبی شده است.
این بیانیه پس از حمله گارد زندان اوین به این زندانیان در روز سهشنبه ۱۶ مرداد و ضرب و شتم آنان صادر شده و عنوان میکند که که دستکم ۱۷ زندانی سیاسی زن از جمله نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل، در پی «اعتراض به اعدام ناعادلانه رضا رسایی، زندانی سیاسی، مورد حمله خشونتآمیز نگهبانان زندان قرار گرفتند، مجروح شدند.»
بر اساس اطلاعاتی که در اختیار بخش فارسی صدای آمریکا قرار گرفته است، هدایتالله فرزادی، رئیس زندان اوین، دستور حمله نیروهای گارد زندان اوین به بند زندانیان سیاسی زن در عصر سهشنبه ۱۶ مرداد را صادر کرده و هنگام حمله هم در بند حضور داشته و به آنان فحاشی می کرده است.
یک منبع آگاه روز پنجشنبه به صدای آمریکا گفت حمله پس از آن انجام شد که زندانیان زن صبح روز سهشنبه پس از مطلع شدن از اعدام رضا رسایی، زندانی سیاسی، تحصن کردند. او اشاره کرد که خبر اعدام رضا رسایی تاثیر بدی بر روی زندانیان سیاسی زن گذاشت به طوری که خواهر مجاهد کورکور، زندانی سیاسی محکوم به اعدام، بیهوش شده بود.
این منبع آگاه همچنین گفت، دستکم هفت زندانی سیاسی زخمی شدند و این در شرایطی بود که سر و صورت اکثر زندانیان هدف حمله نیروهای گارد اوین قرار گرفت. به گفته او شدت حمله به گونهای بود که دو تن از زندانیان سیاسی به نامهای نسرین جوادی و سروناز احمدی دچار تشنج شدند و از حال رفتند و در این ارتباط، به تعدادی از زندانیان سرم زده شده است.
این منبع اضافه کرد که بدن اکثر زندانیان در پی حمله نیروهای گارد اوین کبود شده است.
کمپین حقوق بشر در ایران میگوید: مقامات زندان اوین پیش از این، به رغم درخواستهای متعدد وکیل و پزشک نرگس محمدی به دلایل پزشکی، از آزادی وی خودداری کرده بودند، و خواستار آزادی فوری خانم محمدی و سایر زندانیان سیاسی زن شد که روز سهشنبه مورد حمله قرار گرفتند.
این سازمان حقوق بشری تاکید کرد که آنها باید تحت مراقبتهای پزشکی مناسب قرار گیرند.
بیانیه کمپین اشاره میکند که مقامات ایرانی دارای سابقه مستند و فاحشی هستند که زندانیان سیاسی بر اساس آن، به دلیل بد رفتاری و محرومیت از مراقبتهای پزشکی رنج بکشند.
کمپین حقوق بشر در ایران گفت که «این شرایط غیر انسانی نمیتواند ادامه یابد و اقدام فوری برای جلوگیری از آسیب بیشتر به زندانیان ضروری است.»
به تاکید بیانیه، مقامات قضایی و زندانهای جمهوری اسلامی مسئول تامین امنیت زندانیان هستند، اما به طور مرتب در اجرای تعهدات خود کوتاهی کردهاند و در بسیاری از موارد، زندانیان سیاسی با محرومیت از مرخصی و محدودیت دسترسی به مراقبتهای پزشکی مجازات می شوند.
از: صدای آمریکا