در این اطلاعیه که شامگاه جمعه منتشر شد، آمده است: «به سبب پیچیدگی موضوع، نتیجهگیری نهایی پیرامون «علت تامه» فوتِ مرحوم میرموسوی منوط به گزارش قطعی پزشکی قانونی است.»
بر اساس گزارشهای رسانههای مستقل و منابع حقوقبشری محمد میرموسوی، شهروند ۳۶ ساله و از اهالی روستای «سید محله» شامگاه شنبه ۳شهریور۱۴۰۳، توسط نیروی انتظامی بازداشت شد و چهار روز بعد پیکر او در حالی که آثار ضربوشتم روی آن مشخص بود، به خانوادهاش تحویل داده شد.
انتشار تصاویری از پیکر خونین محمد میرموسوی در حال شسته شدن در غسالخانه، اعتراض گسترده افکار عمومی را در پی داشت تا جایی که «مسعود پزشکیان»، رییسجمهوری، «اسکندر مومنی» وزیر کشور و سرتیپ «احمدرضا رادان»، فرمانده پلیس ایران دستور تشکیل کمیته و هیات ویژه برای پیگیری و گزارش این موضوع را دادهاند.
پس از انتشار گسترده این ویدئو در رسانهها و شبکههای اجتماعی، دادستان لاهیجان از بازداشت پنج نفر در این ارتباط خبر داد و مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران، خواستار پیگیری وزیر کشور شد.
در اطلاعیه اول نیروی انتظامی تصریح شده بود که مرگ این جوان به دلیل «هیجان ناشی از اصطکاک صورتگرفته میان مرحوم میرموسوی و عوامل انتظامی و عدمِ کنترلِ خشم و احساسات از طرف برخی کارکنان و بیاعتنایی به وضعیت متهم» رخ داده است.
تلاش حکومت برای دستکاری افکار عمومی
حکومت در اطلاعیه دوم تلاش کرد افکار عمومی در مرگ محمد میرموسوی را دستکاری کند. فراجا در بیانیهای که ۹ شهریور ۱۴۰۳ منتشر شد، در رابطه با محمد میرموسوی، اعلام کرد: «چندین مورد سابقه شرارت و درگیری داشته و در سال ۱۳۹۹ نیز در اجرای حکمِ جلب، با پلیس درگیر و به ۹ ماه حبس محکوم میشود.» در این بیانیه اما توضیح داده نشد که سابقه محمد میرموسوی چه ارتباطی به شکنجه او تا حد مرگ در بازداشت نیروی انتظامی دارد.
ساعاتی بعد برخی از رسانههای حکومتی مصاحبهای از چند نفر در بیمارستان پخش کردند که مدعی بودند توسط محمد میرموسوی بدون دلیل مضروب شدهاند. خبرگزاری امنیتی فارس نیز در گزارشی از جرئیات مرگ محمد میرموسوی در بازداشتگاه لاهیجان نوشت: «این فرد پس از حضور در یک نزاع در قهوهخانه دستگیر شد… احتمالاً او در زمان بازداشت مورد ضربوشتم قرار گرفته است.»